tévesen leadott táppénzigénylés


drbjozsef # 2019.12.13. 12:34

Akkor érdemes egyezkedni arról a 10 napról, ha már ők hibáztak. Megegyezés híján csak a munkaügyi bejelentés, majd a pereskedés maradna.

Sajnos itt sincs olyan "kecske is káposzta is" megoldás.

evatunde # 2019.12.13. 12:10

drbjozsef, Igen, fizetés nélküli szabadnapokra írták ki. A főnöke mondta, 21-től menjen újra táppénzre, addig szabi, Csak a főnök benézte, nem tartott ki a szabadság 20-ig.

drbjozsef # 2019.12.13. 11:54

Mit lehet ebben az esetben tenni?

Ha nem akar haragot (meg kirúgást) akkor nem sokat.

Én azt tenném, hogy felhívnám, és megbeszélném vele. Hibáztak, és a plusz szabadnapok miatt kár érte őt, és szeretné, ha kárpótolnák valamivel. Egyezzenek meg. Ha nem hajlanak rá, még mindig eldöntheti, hogy hagyja a fenébe, vagy pereskedni kezd.

Bár konkrétan nem értelek : fizetés nélküli szabadnapokra írták ki? (Hiszen azt írtad, az összes szabiját kivetették vele addig, és azon túl kellett valami a hibás számolás miatt)

evatunde # 2019.12.13. 11:24

Kedves Fórumozók!

A testvérem egy magán idősotthonban dolgozik,combnyaktörés, műtét után táppénzen jelenleg. Kivetették vele az évi maradék szabadságát, tehát addig szüneteltette a táppénzt, majd újra tp állományba vette a háziorvos. Fizetéskor derült ki, hogy a főnöke tévesen informálta a még meglévő szabadságáról, kevesebb volt, mint amennyit kiírt neki. Viszont az új táppénzes lap már a téves időponttal lett kitöltve. Gyakorlatilag lóg a levegőben majd' 10 napja, amire ellátást nem kap. A munkahelyi vezető elismerte a hibáját és szabadnapokat írt ki a testvéremnek. Csak éppen arra az időre táppénz járna neki, ha nem vezették volna félre. Konkrétan nov.20-ig volt szabira kiírva, újra tp állományba véve nov.21-től. De mivel nem járt neki annyi szabadság, korábbi időponttól kellett volna táppénzre mennie, ami napokra szabadnapokat írtak ki neki. Jogtalanul. Mit lehet ebben az esetben tenni? Húgom nem mer a főnökének írni, hogy oldja meg, nem akar haragot vele. Inkább hagy veszni durván 50 ezer forintot...