Titoktartas - szerzodes elotti munka


halaszzsolt # 2019.12.18. 08:14

Vegul ugy dontottunk, hogy lefejlesztjuk mi magunk a rendszert az altalunk keszitett specifikacionk alapjan.

halaszzsolt # 2019.12.16. 17:50

Sziasztok!

Szoftverfejleszto vagyok, egyeni vallalkozokent fejlesztek egy kisebb csapattal. Fokent weboldalakat.

Nem reg megkeresett egy ismeroson keresztul valaki, hogy neki konkretan lenne egy weboldal otlete, amit velunk fejlesztene le. Mielott elmondta mirol lenne szo, egy titoktartasi szerzodest iratott velunk ala. Ezzel nincs is gond, bevett szokas.

Az egeszre az illetonek volt X millio forintja, de nem volt specifikacio, hogy pontosan mit szeretne lefejleszteni. Ellenben mutatott egy nyilvanosan elerheto amerikai oldalt, hogy o pontosan ilyet szeretne megvalositani, csak magyarul.

Milvel nem volt specifikacio, ezert felajanlottuk, hogy mi megcsinaljuk, azt jovahagyja es szerzodhetunk.

A lenyeg, hogy nem fog letrejonni a szerzodes, az illetonek nincs ra megse X millio forintja, hanem valamivel kevesebb. A spect nem adtuk at neki, tekintve, hogy az ezekutan ugysem lesz kifizetve.

A kerdes: az altalunk keszitett specifikaciora tekinthetunk-e sajatunkkent? Meguthetjuk-e a bokankat ha mi mondjuk masnak eladjuk a spect, vagy magunk fejlesztjuk le az adott rendszert, csak azert mert titoktartasit iratott velunk ala?
Ismetlem, az illeto semmit nem tett hozza azon kivul, hogy hitegetett X millioval, meg mutatott egy publikus oldalt amit mi nekunk lenyegeben klonoznunk kellett.