Hivatásos állományú tanácsadó összeférhetetlensége


paraszta # 2020.01.03. 19:22

Elnézést, a kérdés nem idézet, hanem kiemelt lett volna :)
Lenne-e összeférhetetlenség egy valójában nem vezető, de egy vezető besorolású tanácsadói beosztás, és a "munkavégzéssel járó egyéb jogviszony" között?

paraszta # 2020.01.03. 19:20

Tisztelt Szakértő,

BM alá tartozó, rendvédelmi szervnél vagyok hivatásos.
Mellette van egy mikro méretű gazdasági társaságom, amiben beltag/cégvezető vagyok, ami megbízásos alapon végez munkát (0 alkalmazottal), de nem a fentebb leírt szervnek. Semmi extra, szellemi tevékenyéség elsősorban. Ez annak rendje módja szerint a HSZT (2015. évi XLII. törvény) alapján be is lett jelentve. Parancsnokok is jóváhagyták. Eddig semmi baj nem is volt. Ez ment évekig...

De most tanácsadói beosztásba, azaz vezetői besorolásba kívánnak emelni. Nem lennék "igazi" vezető. Nem lenne beosztottam, tulajdonképpen sima alkalmazott maradok, mindenfajta vezetői felelősség és jogkör nélkül. Lásd: 30/2015. (VI. 16.) BM rendelet.

Viszont a HSZT-ben:
„109§ (2) A hivatásos állomány tagja - ... - csak engedéllyel létesíthet munkavégzéssel járó egyéb jogviszonyt. Vezetői beosztást betöltő személy ... munkavégzéssel járó egyéb jogviszonyt nem létesíthet.”

A "munkavégzéssel járó jogviszonyt" az MT írja le, amibe tualjdonképpen minden beletartozik... Már maga a sima cégvezetés is.

Na és itt a bibi. Persze nem tudom...
A fentebb idézett jsz. azt mondja "vezető beosztás".
Én viszont szerintem inkább csak vezető besorolásba kerülnék. Vagy nem? Vagy ilyenkor mi a helyzet?

A fentebbi HSZT idézetben alkalmazásakor van különbség a beosztás és besorolás értelmezése között?

Lenne-e összeférhetetlenség egy valójában nem vezető, de egy vezető besorolású tanácsadói beosztás, és a "munkavégzéssel járó egyéb jogviszony" között?

Köszönöm a választ...