Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Munkaegészségügyi FÜV

alfateam # e-mail 2020.03.30. 05:32

wartburg!

Nem kérhetsz ilyent a dokitól és nem is járul hozzá, hiszen az orvost köti a titoktartási kötelezettség.
Ami fontos, orvosszakmai kérdés az úgy is rögzítésre kerül.
A munkáltató szándéka egyértelmű, tudni szeretné alkalmas-e a dolgozója a munkavégzésre!

alfateam # e-mail 2020.03.24. 13:32

Nem kell neked szívóskodnod a dokinál, légy nyugodt dokumentálva lesz nélküled is a vizsgálat. Az eredményről írásos vélemény lesz, azt támadhatod ha fennállnak a megfelelő feltételek.

alfateam # e-mail 2020.03.24. 13:28

A foglalkozás-egészségügyi alkalmasságról szóló másodfokú orvosi vélemény nem közigazgatási határozatnak, hanem szakvéleménynek minősül, ezért - közigazgatási határozat hiányában - a foglalkozás-egészségügyi szolgálattal szemben a vélemény felülvizsgálata iránt sem a Pp. XX. fejezete szerinti közigazgatási per, sem a Pp. 349. § (5) bekezdés szerinti, a munkaügyi bíróság hatáskörébe tartozó eljárás nem indítható.

Ha a vizsgált személy munkaviszonyban, illetve ezzel egy tekintet alá eső jogviszonyban áll, a munkáltatónak az alkalmasságról szóló vélemény alapján tett intézkedése a Pp. 349. § (1) bekezdése alapján munkaügyi perben vitatható. A munkaszerződés megkötésére irányuló eljárásban keletkezett vélemény a Pp. 349. § (2) bekezdés a) pont alapján lehet munkaügyi vita tárgya. A foglalkozás-egészségügyi alkalmasságról szóló másodfokú szakvélemény közvetve ezen eljárások keretében tehető vitássá.

wartburg # e-mail 2020.03.24. 12:02

Vmi érdemi válasz esetleg??

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.24. 11:24

Értem. Tehát nem a férjed a paranoid.

www.kbs-ugyved.hu

wartburg # e-mail 2020.03.24. 11:18

Nem tartom annyira humorosnak a dolgot, de nem.
Mindössze nem zárom ki anak a lehetőségét, hogy az üzemorvos esetleg nem saját ötlete alapján írt először ideiglenesen alkalmatlan minősítést, és ennek fényében szeretném, ha tanúk előtt zajlana az ismételz beszélgetés.
Az érdemi válaszokat továbbra is várom és megköszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.24. 11:14

Hűha! Csak nem paranoia a diagnózis?

www.kbs-ugyved.hu

wartburg # e-mail 2020.03.24. 11:09

Kedves Topiktársak,

férjemet a munkaegészségügyi orvos ideiglenesen munkavégzésre alkalmatlannak nyilvánította.
A tőle kapott beutalóval végigjártuk a háziorvost, majd a háziorvos által szükségesnek tartott szakorvosi vizsgálatokat. Ezalatt a párom táppénzen volt.
Ezt követően a háziorvos kiadta azt a papírt, miszerint a férjem munkavégzésre alkalmas, s ezzel a papírral kell tehát visszamennünk a munkaegészségügyi orvoshoz.
Kérdésem: a beteg kérésére a házastárs én) jelen lehet-e a munkaegészségügyi orvossal való beszélgetésen, hogy így az ott elhangzottak és elmondottak dokumentáltan, tanú jelenlétében törénjenek?

Köszönöm!