Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Munkaidőn kívül, készenlétben

Tundi #   2020.08.02. 11:17

Volt itt csekk ötszázezres... A rendszer karbantartója meg röhög. Minden riasztás után kijön és elvisz egy kis pénzt. Mindenki pénzért dolgozik csak én megyek ingyen, na ezt untam meg. Legutóbb szabadság időmből mentem be.

rigoz # e-mail 2020.08.01. 21:31

Igen, nehogy egyszer csak a tűzoltók küldjenek maguk után csekket is... Vagy szabálysértési feljelentést és idézést eljárás alá vont kihallgatására. Esetleg marasztaló határozatot...

efi99 # e-mail 2020.08.01. 21:26

Na meg azt a riasztót sem ártana kicserélni, ami havonta egyszer hamisan riaszt nem létező tűz miatt.

rigoz # e-mail 2020.08.01. 13:41

Hát igen... :D

efi99 # e-mail 2020.08.01. 13:31

Adni kéne a tűzoltóknak is egy kulcsot...

rigoz # e-mail 2020.08.01. 13:04

A megegyezésnek arról kell - és tanácsos - volna szólnia, hogy az ilyen esetekben Ön lemond a bér iránti igényéről, annak teljesítését önkéntesen vállalja.

Így hogy nincs ilyen - írásba foglalt - megállapodás, természetesen bérfizetési kötelezettség áll fenn, melyet peres úton ki lehet kényszeríteni.

Magyarul: eltérő megállapodás hiányában a beosztás szerinti munkaidőért 200%-os túlórapénz (is) jár, slusszpassz.

Továbbá a munkáltató ezen gyakorlata a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét is sérti és a munkavédelmi hatóság hatáskörébe tartozó jogsértés megállapítására is alkalmas léhet.

De megjegyzem, hogy az előzetesen - a riasztástól függetlenül - elrendelt készenlét időtartama munkaidő, tehát annak idejére nem jár túlórapénz, ha be kell menni. Ha a rendes ügyeleti időn kívül történik ilyen és kell azonnal bemenni, arra jár a 200%-os túlórapótlék is, az alapbér, az éjszakai pótlék és ha a feltétele fennáll, a műszakpótlék mellett.

Tundi #   2020.08.01. 12:57

Köszönöm a válaszát !

A "Ingyen vállalásról" nincs papír, ez csak olyan "- Neked is van kulcsod, tehát te mész !"
Gondolom ennek az készenléti időnek is van törvényi szabályozása. Ha megegyezek a munkaadómmal akkor rögzíteni kell az ügyelet időtartamát ?

Hétköznapi nyelven, ha a munkaadó elvárja, hogy munkaidőn kívül rendelkezésre álljak akkor fizetnie kell érte, még akkor is ha történetesen nem volt huzamosabb ideig riasztás.

rigoz # e-mail 2020.08.01. 10:24

Erről az "ingyen vállalás"-ról van bármiféle papír, megállapodás?

Ha igen, akkor azt előbb fel kell mondani, mármincs CSAK a megállapodást, ami erre vonatkozott.

Ha nincs, illetve érvényesen felmondta, akkor joga van - elévülési időn belül (3 év) - ezekért igényelni az Önt megillető 200%-os bérpótlékot (amennyiben épp nem volt ügyeletben és akkor riasztják, egyébként normál bérezés jár), plusz éjjeli munkavégzés esetén az erre vonatkozó 10%-os bérpótlék is jár (illetve ha a műszakpótlék fizetésének törvényi feltétele is felmerül, akkor az is jár, ez 30%-os bérpótlék).

Ha a munkáltató nem fizet, akkor - főszabály szerint 30 napon belül - a lakóhelye szerint illetékes törvényszékhez címzett és benyújtott keresettel, peres úton érvényesítheti bér iránti igényét, illetve megteheti azt is, hogy perindítás helyett - előtt - fizetési meghagyást bocsáttat ki a munkáltató ellen a bérigényre.

Tundi #   2020.08.01. 09:32

Ha a tűzjelző bejelez akkor a katasztrófavédelem kivonul a munkahelyemre ami egy állami fenntartású intézmény. Engem saját telefonomon hívnak pl. hajnali 2-kor és mennem kell beengedni a tűzoltókat ellenőrzés végett. Évi 10-15 db téves riasztásról van szó, ami kivétel nélkül munkaidőmön kívülre esik és van, hogy 2 órahosszat tart. Ez az éjszakai ügyeletet ingyen vállaltam de 5 év távlatából már megterhelő.
Jár-e részemre bármilyen munkabér kiegészítés egyéb juttatás, hisz munkaidőn kívül mindig ügyeletben vagyok.
Köszönöm a válaszokat.