szabadság ledolgozás


SaireyVMK # 2020.11.09. 15:14

Nemrég hallottam egy olyan fogalomról,hogy "állás időt fizet". Vagyis nem kell bemenned dolgozni,de kifizetik,amit aztán le kell dolgozni utólag. Na ez a kereten felüli "szabadság" pont ugyanilyen. Természetesen nem ingyen kapod azt a pénzt, ezért le kell dolgoznod a későbbiekben.

Hivatalos konkrét jogszabályokat -meg amúgy sem- ismerem,de ha téged zavar,hogy fizetni akarnak amíg otthon vagy,akkor mond nekik ,hogy kösznem', te inkább elmész fizetetlen szabira és akkor nem kell túlóráznod később-igaz, most fizetés sem fog járni ezekre a napokra(kivéve ha elrendelik, de akkor rendesen túlóradíjat kapod majd utána).Másfelől fizetetlen szabi alatt,ha nem találsz munkát, akkor a biztosítási jogviszonyod is megszűnik erre az időszakra. Szóval ha dokihoz kell menni vagy bármi történik veled az egy fizetős történet lehet-ne- elvileg.

Persze gondolom már túl vagy a 2hetes fizetett szabis dolgon szóval nem sokat tehetsz. Max megegyezel és visszafizetsz. Vagy még nem vagy szabin?

Jmina # 2020.10.22. 08:46

Kedves fórumozók!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ha már nincs erre az évre kiadható szabadságom, megteheti-e a munkáltató, hogy akaratomon kívül két hétre szabadságra küld, és utána ledolgoztatja? Más szóval elvárhatja, hogy több mint két hónapon keresztül, 40 óra helyett 48 órákat dolgozzak?

Köszönöm,
Jmina