ügyvédjelölt


K. Zsófia # 2021.04.30. 10:51

A nettó 250 ezer nagyon sok.

  1. Ne felejtsd el, hogy egy friss diplomás kezdő jelöltet semmire nem lehet alkalmazni.
  2. Kb. 1,5-2 év, mire olyan szintre kerül szakmailag a jelölt, hogy képes egyedül dolgozni és a principálisnak ne menjen el naponta azzal 1-3 órája pluszban, hogy javítja a jelölt munkáját.
  3. Utána marad szakvizsgáig még 1 év, ami azért nem sok. Szakvizsga alatt pedig a tanulás miatt sok kiesése van a jelöltnek.

Szóval összességében nem annyira vicces dolog jelöltet foglalkoztatni. Bizonyos körülmények között inkább púp az ember hátán, mint öröm és előny. Arról nem is beszélve, hogy a jelölt is kényszerhelyzetben van, mert ha nincs meg a három éve, akkor nem mehet szakvizsgázni.

A tapasztalat az, hogy sok pénzt akkor tud kérni a jelölt, ha

  • már van kellő tapasztalata
  • szakosodott egy adott jogterületre (pl. adójog)
  • A-tól Z-ig érdemi feladatokat lehet rábízni.

De addig, amíg a jelölt önállóan dolgozni nem képes, a principálisnak a jelölt inkább plusz munkát és plusz terhet jelent mint segítséget, addig nem kell komoly fizura számítani.

LaVieEstBelle # 2021.03.16. 11:34

Sziasztok!

Kezdő ügyvédjelölti fizetéssel kapcsolatban ki milyen összeget tart reálisnak? Tudom, hogy attól függ...Az egyik álláskínáló cég kalkulátora nettó 250ezres átlagot dobott ki. A jogi mellé van egy közgazdasági diplomám, illetve egyéb OKJ-s (irodai) végzettségem, két idegen nyelven beszélek és ügyintézek, illetve épp olyan szakjogász képzést végzek, amelyik csoport mellé ügyvédjelöltet keresnek. Viszont kezdő vagyok, mert jogi területen nincs még tapasztalatom/gyakorlatom.