Oltásra kötelezés


Portauprince # 2021.11.23. 11:32

Bocsánat, fordítva!

Karcsi 122, nem tudsz fordulni sehová.
Crowe, a munkáltató tartozik felelősséggel elvileg, de gyakorlatilag majd a bírósági döntések (amikre majd ezrével lehet számítani) mutatják az irányt. Az is több év múlva lesz, és a szőnyeg alá lesznek söpörve ezek a perek...

Portauprince # 2021.11.23. 11:28

Kedves Crowe és Karcsi122!

Sajnos az a helyzet, hogy ez a legszebb az egészben, hogy ne lehet kihez panaszra menni. Vagyis de: az Alkotmánybírósághoz. Viszont erre az átlagembernek se ideje, se energiája, se pénze. És ezt pontosan tudják azok, akik a szabályokat meghozták. Ha meg esetleg az AB kimondaná, hogy alkotmányellenes a jogszabály, mit tesznek majd? Hát Alkotmányt módosítanak. Ennyi.

Egyébként ebben a Kormányrendeletben éppen a felelősségi szabályok meghozatalának hiánya a legszembetűnőbb. ELVILEG az állami dolgozóknál az állam, a nem állami dolgozóknál a munkáltató tartozik felelősséggel.
Bővebb cikk itt olvasható:
https://www.jogiforum.hu/…khatasokert/

És mit tehet a kisember? Nyilván ez csak költői kérdés lehet, mert a válasz az, hogy SEMMIT! Illetve dehogynem: nem veszi fel az oltást, hiszen az "nem kötelező", csak ebben az esetben megszűnik egy év múlva a munkája, addig meg nem kap se fizetést, a TB ellátottsága is szünetel egyebek mellett, tönkremegy, nem tudja fizetni sem az esetleges hitelét és nem tudja eltartani a családját. Szóval nem kötelező, éhen is lehet halni.

Crowe, nem tudsz fordulni sehová.
Karcsi 122, a munkáltató tartozik felelősséggel elvileg, de gyakorlatilag majd a bírósági döntések (amikre majd ezrével lehet számítani) mutatják az irányt.

drbjozsef # 2021.11.23. 05:16

"hivatalós panaszt" : országgyűlési képviselődnél, illetve áprilisban a szavazóurnánál.

drbjozsef # 2021.11.23. 05:14

Karcsi122,

Az 598/2021. (X. 28.) Korm. rendelet megengedi a munkáltatónak, hogy előírja a védőoltás felvételét, ha határidőben ezt nem teljesíted, akkor fizetés nélküli szabadságra küldhet, egy év fizetés nélküli után pedig azonnali hatállyal - tehát végkielégítés és egyebek nélkül - felmondhat.
Ez nem fenyegetés, ez a szabály.
A "pénzmegvonás", jelentsen bármit igazából, nem biztos hogy jogszerű, de lehet az is, de a többi az a fentiek szerint jogszerű.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Karcsi122 # 2021.11.22. 15:10

Üdvözlöm.
A munkáltatóm fenyegetéssel ,pénz megvonásával,fizetetlen szabadságra küldéssel akár rá kényszeríteni a 3. oltásra. Nem vagyok oltás ellenes,de még nem szeretném beadatni magamnak az óltást.Hol tudom feljelenteni vagy hol tudok hivatalós panaszt tenni a cég ellen.Esetleg, hogy tudok fellépni ellene.Előre is köszönöm a válaszát.

Crowe # 2021.11.08. 18:07

Üdvözletem.

Munkáltatóm kötelezövé akarja tenni az oltást , viszont egy páran nem szeretnénk oltatni. Mik a lehetöségek? Irásban kell neki ezt közölni? Mondhatom e azt hogy csak akkor 9ltatom magam ha felelőséget vállal az estleges szövődményekért stb, és ezt irásban is rögzitse.