GYED utáni szabadság kifizetése


M.e. # 2022.01.03. 20:24

már régebben összerúgtuk a port úgyhogy ezzel már nem lesz probléma:) egyébként december elején írásban jeleztem, hogy szeretném ha visszavennének és kiadnák a szabikat. Erre ők reagáltak, hogy akkor január 1-től kiadják a szabikat és menjek be aláírni a mai nap az új szerződést, de én nem mentem kértem, hogy postázzák ki. Utána akartam járni a dolgoknak előtte. Köszönöm a segítséget!

drbjozsef # 2022.01.03. 14:53

M.e.,

Értem. Ez már érdekesebb kérdés.
Olvasd el ezt:
https://ado.hu/…nkavallalok/

A negyedik bekezdés szerint még az időközbeni bérfejlesztést is köteles felajánlani a munkáltató (tehát az előző válaszon sem volt lényegében helyes), ahogy írják, ha csökkent a bér, akkor azt nem köteles elfogadni a munkavállaló.
Esetedben teljes egészében megváltozik a szerződésed, ha új munkakör lesz.
(megjegyzem, 30 nappal a fizetés nélküli megszüntetése előtt kell(ett volna?) szólnod a munkáltatódnak, ha most kéred, akkor február 1-től is kezdhetné a szabidat.)

A cikk alapján én azt mondanám, hogy ha aláírod (aláírtad) a módosítást, akkor az az érvényes, és abban a jogviszonyban leszel szabadságon, és akkor a kevesebb bért fogják adni. Ahogy emelés esetén a magasabbat kapnád.
De ha még nem írtad alá, akkor egyszerűen nem kell aláírnod, nem kötelező az, mondhatod, hogy majd március 18-ai kezdettel módosítsátok a munkaszerződést. Persze, ilyenkor a gyakorlatban mindig kérdés, mennyire akarod összerúgni a port a munkáltatóval...

M.e. # 2022.01.03. 13:44

Az új szerződés január 1-től érvényes és március 18-ig szabadságon leszek, mert az 53 napot ki kell adniuk, hiszen most kérvényeztem, hogy vegyenek vissza aktív állományba a gyed alatt. Igazából azért is kérdeztem, hogy melyik alapján számolnak, mert nekem a régi fizetésem magasabb volt, mint ami majd most lesz. Nem ugyanabba a munkakörbe vesznek vissza.

drbjozsef # 2022.01.01. 17:48

Ha az elmúlt időszakra, és még a mai napon is a "régi" az érvényes munkabéred, és az új majd az új szerződés aláírásától lesz érvényes, akkor szerinted mégis melyik alapján fogják kiszámolni a régi időszakra eső járandóságodat?
(Megjegyzem, a szabadságot főszabály szerint ki kell adni az akadály megszűnte után, és csak különleges esetben lehet kifizetni. Ez esetben nincs mit számolgatni.)

Tök jó lenne, ha minden béremelés visszamenőlegesen lenne érvényes 1000 évre. Is.

M.e. # 2022.01.01. 10:38

Tisztelt Válaszadó,

Olyan kérdésem lenne, hogy most január elején visszavett a munkáltató GYED után és a tavalyi, illetve a tavaly előtti évről 53 nap szabadságom van és a kérdésem az lenne, hogy ilyenkor milyen bér alapján számolják a szabadságot ? Az a fizetés lesz az alpja amit tavaly előtt kaptam vagy pedig az új szerződés amit januárban iratnak alá ?

Köszönöm szépen a segítséget!