Szóbeli munkaszerződés


hcs23 # 2022.03.03. 22:28

Igyekeztem rövid lenni, elnézést. Köszönöm a válaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.03. 19:48

Munkakört módosítani, alapbért csökkenteni egyoldalúan nem lehet.

OFF Annak se illik ilyen hosszan írnia, aki tud - hát még neked. ON

drbjozsef # 2022.03.03. 19:11

Ezután behívott, és közölte, h visszasorolnak két lépcsőfokkal, és a béremet is ehhez igazítják.
Erről sem kaptál semmilyen szerződésmódosítást, új szerződést írásban?
Ha sérelmesnek érzel valamit, munkaügyi pert indíthatsz, de érdemes előtte egy, a szakterületen dolgozó ügyvéddel átbeszélni élőben is a dolgot, megmutatva neki minden iratot, ami rendelkezésedre áll.

hcs23 # 2022.03.03. 17:31

Tisztelt cím,
egy hónappal ezelőtt szervezeti átalakítás volt a cégnél, és egy a ranglétrán két (hivatalosan csak egy, névlegesen kettő) lépcsőfokkal alattam lévő kollégát neveztek ki fölém. Mivel a második voltam a rangsorban, és a közvetlen vezetőm szintén felfelé bukott, megkérdeztem, miért nem adtak nekem lehetőséget. Konkrét indoklást nem kaptam. Ekkor jeleztem, h a beosztásomhoz tartozó plusz feladatokat (amik miatt "kiemelt" kolléga voltam) nem szeretném folytatni a továbbiakban. Nyitott voltam bármilyen megoldási javaslatra, nem kaptam. Természetesen azt is jeleztem, h bércsökkenést nem szeretnék emiatt. Ezek mind szóban hangoztak el, ekkor arra gondoltam, h választ kapok arra, h ez lehetséges-e vagy sem, illetve milyen opciók vannak. Arra kért a felettesem, h egy hétig még végezzem a feladataimat, megtettem (február végéig). Ezután behívott, és közölte, h visszasorolnak két lépcsőfokkal, és a béremet is ehhez igazítják. Kérdeztem a miértet, megindokolták (nem tudok xy terméktípust feldolgozni). Természetesen addig ilyen feltételekről nem kaptam sem szóban, sem írásban tájékoztatást. Amikor ezt jeleztem, és továbbra is tárgyalni szerettem volna, azt válaszolta, h ezt vissza nem csinálja, mert már kinevezett helyettem egy másik személyt a pozíciómba (aki szintén nem teljesíti azt a feltételt, amit nekem szabott meg ahhoz, h egy fokkal lentebbi pozícióban lehessek - és ezelőtt is olyan pozícióban volt, amihez nekem ezt kellene tudnom). Azt is el kell mondani, h amikor én ezt a kinevezést kaptam, pénzbeli hozzájárulást nem kaptam mellé. Tekintve a fentieket, és h ezekből minden csak szóban hangzott el, illetve máig nem írtam alá semmit, van-e vmilyen lehetőség a fentiek orvoslására, megoldására? Természetesen a szerződés tartalmazza, h amennyiben megtagadom a munkaköri leírásomban szereplőket, vétséget követek el, hasonlók.

Válaszukat előre is köszönöm!

matthiasi # 2022.02.06. 14:49

Pukancs

Gyorsan ott kell hagyni őket !

Pukancs # 2022.02.06. 14:06

Tisztelt Kovács Béla Sándoir Úr !

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ !

Kovács_Béla_Sándor # 2022.02.06. 11:16

Nincs érvényes munkaviszonyod.

Pukancs # 2022.02.06. 09:08

Tisztelt Szakértő !

Élelmiszerkeresjedelemben álltam munkába:, állandó munkára jelentkeztem.

  • Szóbeli megálkapodás történt előzetessen állás

    interjú révén a munkaidőről és az órabérről

  • szerződést nem kaptam, én kérdeztem rá másnap., akkor tudtam meg egyszerűsìtettt alkalmazásban foglalkoztatnak (5 napos intervallumban).
  • Eztkövető napon közölte velem elnézést kérve a boltvezető 50 forinttal kevesebb az órabérem mert rosszúl mondta.
  • Megkérdeztem meddig alkalmaznak egyszerűsített alkalmazásban : - válasz: 15 napig, ez már letelt, 2 nap szabadbapot kaptam ezután holott 1 nap szabadság járna ha jól tudom.

Beosztottak ma éjszakára amivel nincs is gondom de nem tudom ezek után milyen címszó alatt vagyok az állományukban hisz én szónan jeleztem a vezetőnek, hogy at egyszerűsített bejelentés számomra nem megfelelő hisz nem alkalmi munkát vállaltam, ráadásúl szakember vagyok és csak az ő rendszerüket kell elsajátitanom.

Mit tehetek anélkül ebben az esetben, hogy ne sérűljenek a jogaim ?

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.11. 15:09

A bér szempontjából az sem számít, ha érvénytelen a munkaszerződés. (De azért lehet az alvállalkozói szerződés is.)

drbjozsef # 2022.01.11. 14:31

Radnai73,

Mt. 44. § A munkaszerződést írásba kell foglalni. Az írásba foglalás elmulasztása miatt a munkaszerződés érvénytelenségére csak a munkavállaló - a munkába lépést követő harminc napon belül - hivatkozhat.

Letelt már?
Ha nem fizetnek munkabért, kérdezd meg, hogy milyen gépről beszélnek? Te nem emlékszel átvételi jegyzőkönyvre.

Radnai73 # 2022.01.09. 13:24

Üdvözlöm Önöket! A decemberi hónapban szóban megállapodtam egy vállalkozással, végig dolgoztam is nekik a hónapot az ő általuk biztosított géppel. Sajnos se a munkavállalásról nem született szerződés, viszont a gép átadásáról sem. Most nem hajlandó kifizetni a munkabéremet, és követeli a gépét, amit hajlandó vagyok visszajuttatni, miután kifizeti a béremet
Mi a teendő ilyen helyzetben? Válaszukat előre is köszönöm!