megbízási díj


drbjozsef # 2022.04.25. 08:15

Szomorú örökös,

Tényleg, én írtam hülyeséget. Hiszen másfél éve még indult OKJ képzés, végülis lehet, hogy nem kötelező fél éven belül elvégezni a fél éves képzést sem, még fél év van a vizsgára is idén év végéig.. Úgyhogy a kedvedért, helyesen : már másfél éve nem indul OKJ képzés.

Majordomus # 2022.04.25. 07:22

Ha jól dolgoztál még ki is fizeti.

Zoltanuss # 2022.04.25. 06:30

Ja hogy ez volt a kérdés :
Megbízási szerződéssel vagy más módon alkalmanként vállalhatok-e munkát biztonságtechnikai rendszer kivitelezésére?” Hát ha a munkaadó, a vállalkozó felvesz, bizalommal van irántad, akkor miért ne.
Remélhetőleg csak csapatban mondjuk a 7 .nek vagy 27 .-nek a sorban.

Feltételezve, hogy egy kis közért és egy repülőtér biztonságtechnikai rendszere ég és föld. Nem azonos.

Zoltanuss # 2022.04.25. 06:22

Nagyon értek a biztonságtechnikai rendszerek kivitelezéséhez.

Írta tmsnmeth80.
Ok. de elsősorban a munkaadó az aki eldönti, hogy milyen tudású /végzettségű ember kell neki.

Szomorú örökös # 2022.04.25. 05:56

drbjozsef

Már nincs OKJ vizsga, ahogyan OKJ sincsen már.

https://tanfolyamokj.hu/…es-tevhitek/

Hogy mit fogadnak el meglévő végzettséget, azt nem tudom.

Ehhez vagyonvédelmi rendszerszerelő szakvizsga szükséges. Nekem van ilyen is! Én még OKJ-s tanfolyamon kaptam.

drbjozsef # 2022.04.25. 05:43

Már nincs OKJ vizsga, ahogyan OKJ sincsen már.
Az elektrotechnika szakképesítés 5 és 3 éves képzésben van.
Hogy mit fogadnak el meglévő végzettséget, azt nem tudom.

Szomorú örökös # 2022.04.25. 04:14

tmsnmeth80

Nagyon értek a biztonságtechnikai rendszerek kivitelezéséhez. Sajnos szakirányú végzettségem nincs.....Megbízási szerződéssel vagy más módon alkalmanként vállahatok-e munkát biztonságtechnikai rendszer kivitelezésére?

Ez még szerintem kevés lesz. Kb. fél év alatt megszerezhetnéd hozzá az OKJ-s vizsgát. Nem érné esetleg meg?

tmsnmeth80 # 2022.04.24. 18:56

Kedves Szakértők!

Nagyon értek a biztonságtechnikai rendszerek kivitelezéséhez. Sajnos szakirányú végzettségem nincs, viszont van érettségim, szállítmányozási ügyintézői OKJ-s szakmám és hivatásos BCE vezetői engedélyem. Az érettségit a Gépipari Szakközépiskolában, Elektronikai Osztályban szereztem, de sajnos elektronikából nem érettségiztem így sajnos csak ,,sima,, érettségim van. Fizikából érettségiztem. Megbízási szerződéssel vagy más módon alkalmanként vállahatok-e munkát biztonságtechnikai rendszer kivitelezésére?

Majordomus # 2022.04.24. 13:55

Amit szintén az szmsz-ben kell szabályozni.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.24. 13:30

A társasház Alapító Okiratában ezen összeg fizetését lakásonként határozták meg
Ebben halmozott hiba van.
Először a közös költség viseléséről nem az alapító okiratban, hanem a szervezeti és működési szabályzatban kell rendelkezni.
Aztán pedig - mint fent is írtam - a közös költség viseléséről kell rendelkezni, nem pedig egyes kiadásokéról. (Az ugyan lehetséges, hogy a közös költség egy része lakásonkénti, más része pedig négyzetméterenkénti vagy lakónkénti stb. összeg; de ez nem a közös költség viselésének rendje, módja, hanem csak az összeg kiszámításáé.)

osztap # 2022.04.23. 19:57

Katalin,

Igen. Az AO logikája az, hogy a társasház egészének merül fel közös képviseleti költsége, és azt valamilyen módon el kell osztani a tulajdonosok között. A felosztás módja az, ami az AO-ban van. Nem lehet további szabályokat alkalmazni az AO módosítása nélkül.

Gondolj bele, ha az egyik tulaj rendszeresen fölmossa a lakása előtt a gangot, akkor ő kevesebb közös költséget fizessen, hiszen előtte nem kell takarítani?

Katalin # 2022.04.23. 11:12

Üdvözlöm! A társasház közös képviselője(tulajdonos az ingatlanban) köteles-e fizetni önmaga után közös képviseleti díjat? A társasház Alapító Okiratában ezen összeg fizetését lakásonként határozták meg, nem havonta fix összegben.
Az SZMSZ-ben és az Alapító Okiratban erre vonatkozóan egyéb nem található, csak annyi, hogy lakásonként fizetik a tulajdonosok a közös képviseleti díjat .
Köszönöm válaszát: Katalin