táppénz, munkaviszony


Beco1 # 2022.10.30. 10:07

Tisztelt Fórumozók!

Közúti baleset vétlen részese lettem. Jelenleg táppénzen vagyok fél éve. Még fekszem, nem vagyok egyelőre mobilizálható. Várhatólag átlépem a felépülésemmel az egy évet. Súlyosak a sérüléseim, de 99% hogy teljesen felépülök. Várhatólag alkalmas leszek a korábbi munkám elvégzésére. 12 éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen.
Kérdésem a következő: megszüntetheti e a munkáltató a munkaviszonyomat, végkielégítés kifizetése nélkül? Ha lejár az egy év táppénzem, pl hivatkozhat e arra hogy nem tudok a rendelkezésére állni? Ha lejár az egy év táppénzem, teljesen táppénz nélkül maradok? Csak az úgynevezett rehabilitációs járadék marad számomra? Rehabilitációs járadék igénylésével megszűnik a munkaviszonyom? A bent maradt szabadságaimmal mi történik?

Sokat veszítenék ha megszűnne a munkaviszonyom, jogokat, járandóságokat. Éveket. Hogy tudok ebből a legjobban kijönni? Biztosítós ügyvédem van, természetesen minden forintosítva lesz amit veszítek. Szeretem a munkahelyem, jó lenne megtartani. Biztos visszavennének dolgozni ha túl vagyok ezen az egésszel, de a 12 évvel járó fizetési bónuszokat, plusz juttatásokat elveszíteném. Szóval, mi vár rám?
Köszönöm......