Táppénz


Majordomus # 2022.11.27. 17:48

Nem lesz belőle gond...

drbjozsef # 2022.11.27. 13:46

Videoton,

A táppénz (betegszabadság) a keresőképtelenség időtartamára jár. A keresőképtelenséget pedig munkaviszonyonként kell vizsgálni - aki programozó és ács is egyben, és meghúzza a derekát, akkor lehet keresőképtelen ácsként, de dolgozhat tovább programozóként.

Erre tekintettel, és arra, hogy a táppénz a keresőképtelenség első napjától jár, ezért nem lesz itt probléma. Azon munkaviszonyod alapján, amely után táppénzt kapsz, azon a munkanapon te már keresőképtelen voltál abban a munkaviszonyban. Nem számít a másik munkahely.

Videoton # 2022.11.27. 11:13

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A másodállásomban napi bejelentés, egyszerűsített foglalkozás keretein belül dolgozom. Ennél a cégnél a munkaidő után megbetegedtem és orvoshoz kellett mennem. Mivel felső légúti betegségem lett nem engedte, hogy a főállásomban aznap éjszakásként munkába álljak és keresőképtelennek nyilvánított. A táppénzes orvosi igazolásomat e időpontól kezdődőleg leadtam a munkahelyemen. Azt szeretném megkérdezni gond lehet abból, hogy a másodállásomban arra a napra be voltam jelentve és betegség miatt a táppénzem attól a naptól kezdve kapom?

Köszönöm a választ.