GYED, GYES, munkaviszony?


faga1 # 2004.12.16. 08:00

Értem.
Még egy kérdés:
Mi van akkor, ha beveszünk egy nyugdíjast is kültagként, és azt mondjuk, hogy Õ intézkedig az ügyekben. (Õ ír alá.) Így akkor lehet Beltag, marad a GYED és járulék sem kell. Jól értem?
(Azt tudom, hogy Nyugdíjas után kell fizetni 3-4 ezer forintot.)

Szakbarbár # 2004.12.15. 20:47

Az egyéni és a társas vállalkozó akkor is köteles legalább a minimálbér után megfizetni a járulékokt, ha nincs jövedelemkivét. (Ha nem így lenne, még ennyi tb-t sem fizetnének a vállalkozók - ennek pont ez az oka)

Tehát a gyed jár, mert nincs díjazás, a járulékot viszont fizetni kell a nulla jövedelem után is, mert a személyes közreműködés benne van a társasági szerződésben.

Az a különbség aközött, hogy 40 órás munkaviszonya van vagy gyeden van, hogy amíg van a munkaviszony, addig az mentesíti a járulékfizetés alól. Ha a munkaviszony szünetel (fizetés nélkülin van a gyed miatt) és van személyes közreműködés - papíron, akkor nincs, ami mentesítsen, mert nincs olyan jogviszony, ahol megfizetné a járulékot.

faga1 # 2004.12.15. 12:02

Köszönöm a gyors választ.

Azért nem teljesen értem. Tehát jogosult a GYED-re, de függetlenül attól, hogy volt 40 órás munkaviszonya és az alapján jogosult, és a GYED ből fizeti a kötelező járulékot és adót + fizetni kell a bt -ben minimálbér után is, pedig nincs is bérkivét.

Vagyis köteleznek bérkivétre ezzel? Ha viszont van bérkivét, van jövedelem, tehát már nem jár a GYED.

Vegyünk azt az állapotot, hogy nincs gyereke, és mindent megfizet a főállása után. Nincs a bt-ből bér kivét, tehát nincs járulékfizetési kötelezettség. Mit változtat ezen a GYED? Továbbá a beltag tagi alapon - juttatás nélkül is dolgozhat, tehát szintén nincs bérkivét, nincs járulékfizetési kötelezettség. Szóval már nem értem.

Szakbarbár # 2004.12.15. 10:49

Beltagként is jogosult a gyedre, mert ott csak az a feltétel, hogy díjazásban nem részesülhet.

A gond azzal van, hogy ha személyesen közreműködik, és a beltag ezt szokta csinálni, akkor fizetni kell a minimálbér után a járulékokat, akkor is, ha tgyáson, gyeden, gyesen van, mert a személyes közreműködés megvalósul. Az APEH pedig képes a cégbíróságon kikérni a társasági szerződést és megnézni, hogy abban mit írtatok a személyes közreműködésről.

faga1 # 2004.12.15. 10:14

A következőkben szeretnék segítséget kérni.

Adott egy bt, ahol a kültag gyermeket vár. A Beltagnak is és a Kültagnak is van másik főállása, a bt-ből bérkifizetés nem történik, minden járulékot a főállás alapján fizetnek.

Most beltag-kültag cserét csinálnak, de e GYED -et nem szeretnék elveszíteni. Tehát a Beltag személyesen írányítja a bt-t, de részére bérkifizetés semmilyen formában nem történik. A GYED-re és GYES -re a főállása alapján jogosúlt, nem a bt alapján. Hiába van főállása, elveszíti a támogatást csak azért mert személyesen közreműködik a bt irányításában?(Nincs bér jellegű kifizetés!!!)

Igazából a GYED a kérdés, mivel az tuti, hogy a GYES alatt a gyermek 1,5 éves korától otthon végezhett munkát korlátlan időben.

Előre is köszi a segítséget.

Keringő # 2004.12.13. 09:36

Kedves Szakbarbár!
Remélem kedvező ítéletről számolhatok be.

Karika # 2004.12.12. 21:07

Kedves Keringő!

Ha bíróságra viszed az ügyet, és meg lesz a jogerős itélet, légy szíves tájékoztasd a fórumot az eredményről.

Keringő # 2004.12.12. 19:22

Kedves Szakbarbár!
Köszönöm válaszodat. A táppénzről szóló részt eddig még hozzáértő emberek sem tudták, vagy nem mondták, pedig én az első naptól fogva szorgalmasan leadom a táppénzes papíromat. Október 11-én szóltam a terhességemről, azon a napon tp-re is mentem, és azon a napon közölték is hogy felmondták a szerződést. Ügyvéd már azóta van, elindítja a pert. Azért azt szeretném elmondani melyik cégről van szó, de csak Neked. A létszámstoppra hivatkozva állítják, hogy engedélyt kaptak az ilyen alkalmazásokra. Szerintem igen rosszul értelmezett dologról van szó, mert akire hivatkoznak, kötve hiszem hogy ilyen engedélyt adott. A megbízásos viszonyom pedig úgy kezdödött, hogy az első adandó alkalommal kineveznek, úgy is vettek fel. Eddig is tudtam hogy nem jó, de a baba miatt már komolyra fordult s dolog. Megbízási szerződést kötöttek velem, ők mint "munkáltató" (ezt így le is írták), eü. és pszichológiai alkalmassági vizsgálat után! Csak azt nem értem, miért nem tudtak megegyezni velem, én békésen akartam ezt lerendezni. A szüleim egy-két évtizedet eltöltöttek ennél a cégnél, a fél családom ott dolgozik. Miért jó a munkaügyi per?? Bocs, hogy feltartottalak. Köszönöm mégegyszer.

Szakbarbár # 2004.12.11. 16:46

Kizártnak tartom, hogy törvényi felhatalmazással alkalmaztak volna színlelt szerződéssel. Nem tudom, pontosan miről van szó, mert nem rémlik, de érdemes lenne ügyvédhez fordulni, majd ő megmondja, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy kérjétek a bíróságtól, hogy minősítse munkaviszonnyá a megbízást. Ha a körülményekből meg lehet állapítani a munkaviszonyt, akkor mivel nem volt jogorvoslatról való tájékoztatás, 30 nap után is bírósághoz lehet fordulni. A perek nem tartanak olyan sokáig, abban a párban, amiről mostanában tudok, vidéken max. 1-2, Bp-en 2-3 hónapra kitűzik az első tárgyalást és ha már akkor viszel tanukat meg az ügyvéd tudja a dolgát, akkor talán nincs is szükség további fordulókra.

Munkanélküli járadék akkor jár, ha az elmúlt 4 évben legalább 200 nap munkaviszonyod volt. A megbízás nem munkaviszony, úgyhogy ha csak ez volt, akkor a járadékot felejtsd el.

Táppénzre passzív jogon 90 napig elmehettél volna, mert az viszont megbízásosnak is jár, ha a megbízás megszűnése után 3 napon belül lesz keresőképtelen.

Tgyás és gyed fog járni akkor, ha addig biztosításba kerülsz, mert a másik feltétellel - előzetes biztosítás - rendelkezel. Ráadásul így sokkal többet kaphatsz, mert a 70.000-es megbízási díj után - amiből valószínűleg 63.000 volt a járulékalap - bruttó 44 lenne a tgyás és a gyed, így pedig van esélyed bruttó 80-ra is.

Távol álljon tőlem, hogy munkanélküli kismamát bántani akarjak, de ha nem lenne senkid és éhenhalnál, akkor azért 50%-ban Te magad lennél a felelős, mert belementél abba, hogy a megbízással kisemmizzenek.

Szakbarbár # 2004.12.11. 16:36

Keramikus anyuka gyes melletti munkája: ha legálisan akarja csinálni, akkor a gyese rámegy a járulékfizetésre, sőt még ki is egészítheti 2.334 Ft-tal, mert jövőre ennyivel több a minimálbér utáni járulékok összege - amit neki is meg kell fizetnie, mert személyesen közreműködik a vállalkozásban, ha az üzemel - a nettó gyesnél. Nem tudja megúszni a járulékfizetést, csak az a vállalkozó mentesül gyes alatt a járulékfizetés alól, aki nem dolgozik.

Keringő # 2004.12.09. 19:45

Kedves Szakbarbár!
Egyszer már kértem tőled segítséget, de továbbra is bajban vagyok. A helyzet állása: Több mint egy éve alkalmaztak állami cégnél megbízási szerződéssel, ami munkaszerződést takart. Ahogy bejelentettem a terhességem azonnal megkaptam a felmondásomat, majd egy igazolást, hogy biztosított voltam ez idő alatt. Ez eddig rendben. A színlelt szerződés is megáll, de hivatkoznak arra, hogy "engedélyt kaptak az ilyen típusú alkalmazásokra"??? Áll a dolog, és ha én jövök ki belőle rosszul, az érdekelne, mivel már a táppénzre sem vagyok jogosult, mit tegyek. A baba születéséig (márc.végéig), egy fillért sem kapok, sőt az utáni ügyintézés is eltart egy darabig. Meg egyáltalán ilyen esetben mivel számolják a gyermek után járó dolgokat, TGYÁS? GYED? (A bruttóm 70.000 Ft. volt.) Jár-e nekem pl. munkanélküli segély? Az hogy állapotosan utcára raktak, és ha nem lenne senkim, éhen is halhatok? A munkaügyi per is eltarthat egy darabig, ha belefogok. Segítségedet előre is köszönöm

fogiani # 2004.12.02. 13:05

Kérem segítségüket!
Kedves rokonom gyesen van otthon beteg fiával. Szeretné újraindítani a keramikus vállakozását, de nem tudtam neki tanácsot adni, hogyan lehetne a "leggazdaságosabban" megoldani a járulékfizetést. Hogyan marad a legtöbb a zsebében?
Köszönöm előre is a segítséget.

földiklán # 2004.11.25. 15:45

Tehát akkor, ha letelik a szabi akkor rögtön elbocsáthatnak. Persze van még felmondási idő is.
Hát köszönöm szépen.

Karika # 2004.11.24. 16:45

Kedves Földiklán!

A gyes utáni első nappal indul a 30 napos felmondási védettség. A szabadság ezt nem befolyásolja.

földiklán # 2004.11.24. 15:27

Üdv!
egy kérdést szeretnék feltenni. Jelenleg gyes utáni szabimat tőltöm. A 30 napos felmondási védelem a szabi lejárta után indul? Előre is köszönöm a választ.

Szakbarbár # 2004.11.24. 09:41

Nem hiszem, hogy van ilyen honlap. Felsőoktatási intézmények költségtérítéses szakjan nincs tandíj, ha tanfolyamra gondoltál, azt a munkaügyi központnál kellene megérdeklődni, de elég szigorúak a feltételek, mert csak akkor támogatják, ha úgy ítélik meg, hogy gyes után az áhított képzés nélkül nincs esélyed a munkaerőpiacon.

zorka # 2004.11.24. 06:17

Ez most jutott eszembe: melyik honlapon találom meg, hogy Gyed-Gyes alatt milyen oktatásokat vehetek igénybe ingyenesen?

zorka # 2004.11.24. 06:16

Köszönöm a segítségedet. many thanx

Szakbarbár # 2004.11.23. 13:08

Nem biztos, hogy pontosan tudom, hogy a kültag meg a beltag hogyan működik személyesen közre, de úgy szokott lenni, hogy a beltag vállalja a személyes közreműködést, a kültag meg csak a tőkét adja. Ennek ellenére szerintem akár fordítva is lehet vagy mindkettő lehet ilyen is meg olyan is. Az a lényeg, hogy ha gyeden vagy és nem akarsz problmémát, akkor a személyes közreműködésed még csak véletlenül se kerüljön bele, mert attól van a járulékfizetés.

zorka # 2004.11.23. 11:46

Üdv
Ha jelenleg Gyeden vagyok, akkor indíthatunk-e férjemmel közös vállalkozást (Bt.-t). Ha igen milyen pozícióban célszerű lennem (kültag, beltag).

Szakbarbár # 2004.11.19. 17:04

Táppénzre a járulékfizető biztosítottak jogosultak, a munkaviszony végével a biztosításod megszűnik (egészségügyi szolgáltatásra leszel csak jogosult a gyes miatt) , úgyhogy ha nincs munkaviszonyod, akkor nem kaphatsz táppénzt.
Munkanélküli járadékos tgyását, gyedét ha van figyelembevehető járulékköteles jövedelem az előző év elejétől, akkor abból számolják, ha nincs, pl. mert megszakadt a biztosítás, akkor a járadék alapját képező átlagkeresetből számítják, ezeknek a 70%-a lesz.

Szakbarbár # 2004.11.19. 17:00

Körti,
21.228 Ft-os gyes helyett 2 évig kb. havi nettó 70-et - ami neked sanszos - a munkaidőmben, díjazásért csinálok. De csak konkrét helyzettel tudok mit kezdeni, ha általánosságban érdeklődsz, akkor általánosságban válaszolok, addig meg nem reklámozom a szolgáltatásaimat, amíg nem látom, hogy szükséged lenne rá.

kler # 2004.11.19. 12:38

Tisztelt Szakbarbár !

Munkahelyem dec.10-ével megszűnik,és a cég is megszűnik jogutód nélkül.
Már 7 éve dolgozom itt. Az idén márciusban mentem vissza Gyed-ről.
Szeretnénk minél hamarabb terhes lenni.
Dolgozni nem akarok menni már másik helyre. ( Gyes jár még 2005.febr . végéig gyermekem után. )
Ha Gyes-t igényelnék, onnan eltudok menni táppénzre?
Vagy ha munkanélkülire jelenkezek be, és ez idő alatt szülök jár nekem Gyed? Mi alapján számolják ki a gyedet ?

Körti # 2004.11.19. 09:52

Kedves Szakbarbár!

Nem általánosságban érdeklődtem, elég égető lenne a probléma kezelése. Írtam mailt is, lehet hogy még nem olvastad?
Bízom benne, hogy tudsz segíeni. Előre is köszi!

Szakbarbár # 2004.11.15. 14:11

Törvény szabályozza, hogy miből kell járulékot fizetni, az ösztöndíjból nem kell, mert nem biztosítási jogviszonyból származik (a közhiedelemmel ellentétben a nappali tagozatos nem biztosított, csak egészségügyi szolgáltatásra jogosult).
A korábbi jövedelmeddel az a helyzet, amit írtál. Úgyhogy egyelőre úgy néz ki, hogy az alanyi jogon járó családtámogatási ellátásokra leszel jogosult: gyes, családi pótlék, anyasági támogatás.
A sok rossz hír után egy jó: többek közt ilyen esetekre specializálódtam. Ha nem csak általánosságban érdeklődsz, vagyis ha terhes vagy, akkor küldj egy mailt a kiírt időponttal, aztán meglátjuk, mit lehet tenni.