Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Munkanélküli segély

Kikomiko # e-mail 2016.10.07. 12:12

Tisztelt Szakértők!

Az lenne a kérdésem,hogy munkanélküli járadékot állapítottak meg a férjem részére (a maximális 90 napot),amit augusztus 7-éig kapott volna,ha nem talál munkát,de 2 héten belül már dolgozott!A fennmaradó összeg 80%-át aug.1-30-ig lehetett megigényelni,amit meg is tettünk,de aug 16.-án az a munkahely megszűnt és mivel aznap küldtük el az igénylést,így már azon szerepelt,hogy ez a munkaviszony már nem áll fenn. Aug.22-én kezdett egy új munkahelyen.Mivel a járadék aug.7-éig járt volna és mivel ezen túl szűnt meg a munkaviszony,így nyugodtak voltunk a 2 munkahely közötti néhány napos szünet miatt,de most az ügyintéző erre hivatkozva,azt állítja,emiatt nem tudják megadni,mert az igénylés ideje alatt nem lehet megszakítás a munkaviszonyban.Ez jogos?
Válaszukat előre is köszönöm!
Mónika

Eryccca # e-mail 2016.09.12. 17:22

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődni szeretnék külföldi munka utáni munkanélküli segéllyel kapcsolatban.
Angliai munka után megkaptam az U1-es dokumentumot, amelyben fel van tüntetve, hogy 2014.03.23-2016.06.27-ig biztosított voltam. A bevételnél csak az utolsó főállásom adatai szerepelnek, 2015.02.16-2016.06.17-ig valamint a havi átlagkeresetem. Ez előtt is volt munkám,amit ide nem soroltak. A munkaügyi hivatal által küldött levélben az szerepel,hogy a számításhoz figyelembe vehető adatok 2015.04.01-2016.03.31-ig 410 nap munkavállalói jogviszony havi járulékalap 431569 Ft.
Ezáltal 2016.06.29-2016.08.16-ig vagyok jogosult álláskeresési járadékra napi bruttó 3700Ft-ra.
A kérdésem az lenne,hogy miért nem kapok 3 hónap munkanélkülit, illetve 5110ft/nap? Ha kalkulátorban számolom interneten,azt mutatja ilyen járulékalapnál a maximum jár és nem csak 49 nap az utolsó munkahelyet számítva,hanem 82 nap,mivel előtte is volt bejelentett munkahelyem.
Előre is köszönöm a választ.
Erika

sata # e-mail 2016.09.02. 14:05

Tisztelt Fórumozók!
A problémám a következő. Egy cégnél (legyen A) felmondtam, így munkanélküli lettem és álláskeresési járadékra lettem jogosult, amit meg is kaptam. 15 nap után munkába álltam B munkahelyen, ahol az első hónapban csak megbízási szerződéssel alkalmaztak, majd egy hónap után határozatlan idejű munkaszerződést kaptam (B-től).
A törvény szerint az álláskeresési járadék továbbfolyósítására volna esetleg lehetőségem, de az ügyintézők szerint nem, mert határozott idejű (1 havi) munkaszerződéssel zártam le az álláskeresési járadék folyósítását.
Utánanéztem kicsit, és a 1991. évi IV. törvény 27. paragrafusa alapvetően az alábbi 3 feltételhez köti a továbbfolyósítást. Szerintem én mindháromnak megfelelek. vagy az első feltételnek mégsem? Hiszen a 3 hónap lejártának időpontjában már határozatlan idejű munkaszerződésem volt.
Mi a véleményük? Előre is köszönöm, S.

  1. Ha az álláskeresési járadékban részesülő személy a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú, legalább napi négy óra munkaidejű munkaviszonyt létesít, kérelmére a folyósítási időből még fennmaradó időtartamra járó juttatás összegének a (9) bekezdésben meghatározott mértékét egy összegben ki kell fizetni.
  2. A kifizetés további feltétele, hogy az álláskeresési járadékban részesült személy a járadék megszüntetésétől a kifizetés napjáig folyamatosan munkaviszonyban álljon.
  3. A (8) bekezdésben foglaltak nem alkalmazhatók, ha az álláskereső az álláskeresési járadék folyósítása alatt ugyanazzal a munkaadóval létesít munkaviszonyt, amellyel az álláskeresési járadék megállapítását megelőzően utoljára munkaviszonyban állt.
wers # e-mail 2016.07.28. 13:26

Jó kérdés, de egy biztos, az egyszerűsitett foglalkoztatás nem munkaviszony. Korlátozott az egy éveben, az egy hónapban ledolgozható napok száma, és megszakitás nékül max. 5 napot lehet foglalkoztatni.

Tehát el ne képzeld, hogy ezzel heti 40 órában, egész évben foglalkoztatva leszel. De hogy ezt hogyan kell bejelebteni? Kell? Majd biztos jön okosabb.

Fanni.0410 # e-mail 2016.07.28. 12:46

Tisztelt szakértők!

Érdeklődni szeretnék. Kaptam munkanélkülit és azt mondták, hogy ha találok munkát 15 napon belül jelentsem be, ami rendben van de hogy ha napi bejelentéssel tudnék munkát vállalni, akkor azt is ugyan úgy jelentsem majd be? Vagy erre más eljárás van? Az ügyintéző hölgyet elfelejtettem megkérdezni a sok papírmunka közt.

Köszönöm, Fanni

Szilvia2 # e-mail 2016.07.27. 22:37

Kedves Vaczkor!

Nagyon szépen Köszönöm a részletes információkat és a gyors választ!

vaczkor... #   2016.07.18. 08:54
vaczkor... #   2016.07.18. 08:45

A jogorvoslati kérelmébe idézze be ezt is:

Ebtv. 57. § (2) Ha az egészségkárosodás mértéke a húsz százalékot nem haladja meg, a baleseti járadék legfeljebb két éven át, ha meghaladja, az egészségkárosodás tartamára időbeli korlátozás nélkül jár.

Ebtv: 1997. évi LXXXIII. törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

vaczkor... #   2016.07.18. 08:42

Szilvia2 2016.07.17. 19:03
Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék tanácsot kérni ügyemben.
2012-ben munkahelyemen lábtörést szenvedtem, amit többszöri műtét és másfél éves elfertőződött seb gyógyulása követett. Ezután 100% táppénzben részesültem. A kórházi bent létem alatt elfertőződött a seb és ezért másfél évig jártam kötözésre. A táppénzem lejárta után dolgozni nem tudtam mivel nagyon lassú volt a gyógyulásom. A munkáltatóm nem foglalkoztatott tovább mivel táppénzem alatt kijelentett KÉRTEM a kilépő papírjaimat, de a mai napig nem kaptam meg. Munkanélküli segélyre sem tudtam menni SEMMILYEN járadékot nem kaptam. 2012. óta állapotom rosszabbodott munkaügyi központ segítségével beadtam a leszázalékolási kérvényemet, amit 41%-ra minősítettek, de sajnos járulékot nem kaphatok, mert nincs meg a szolgálati időm. Mivel hol ki jelentettek hol be. Megváltozott munkaképességűnek nyilvánítottak jövedelem nélkül. Most tudtam, meg hogy nekem járna baleseti járadék. Beadtam a kért papírokat, de elutasítottak, egyrészt azért mert megváltozott munkaképességűnek nyilvánítottak. Másrészt, mert kifutottam az időből. Teljesen kétségbe vagyok esve, hiszen senki sem tájékoztatott, hogy mik a lehetőségeim, illetve a jogaim. Körzeti orvosom se mondta a TB-se, a NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ sem. Van fellebbezési lehetőségem, de nem tudom, mit írjak, hogy elhiggyék. Nem tudtam, önhibámon kívül kerültem ebbe a helyzetbe. DOLGOZNI még mindig nem tudok, közmunkára sem tudtak küldeni, mert a Munkaügyi központ üzemorvosa látta milyen állapotban vagyok. Kérném szépen a tanácsukat, hogy mit írjak a fellebbezési kérelmembe, amit minél hamarabb fel kell adnom! Tisztelettel BÉLA

Tisztelt Kérdező!

Önnek igaza van, az OEP honlapján található ÜB elismerő határozat minta a baleseti járadékra való jogosultsággal kapcsolatban rendkívül szűkszavú, csupán az alábbiakat tartalmazza.

Az Ebtv. 51.§ (1)-(2) bekezdésében foglaltak szerint baleseti ellátás üzemi baleset vagy foglalkozási betegség esetén jár. Baleseti ellátásként a sérültet baleseti egészségügyi szolgáltatás, baleseti táppénz és baleseti járadék illeti meg.

(Sajnos az eljárásjogi, igényérvényesítési szabályokra az ügyfeleket nem oktatják ki.)

Álláspontom szerint a jó állammal szembeni elvárás és a közigazgatás szolgáltató jellegéből adódóan a tb. jogban járatlan, járulékot fizető biztosítottat ettől részletesebben kellene tájékoztatni a jogairól. Az ezzel kapcsolatos esetleges panaszát az OEP főigazgatója felé jelezheti, aki elrendelheti a minták ekként történő kiegészítését.

Elérhetőségei:
Országos Egészségbiztosítási Pénztár Főigazgatója
Budapest Váci út 73/A
mail: oep@oep.hu, és/vagy a penzbeli@oep.hu

A fellebbezésében azon túl, amit nekünk leírt írja le azt is, hogy nem ért egyet sem a döntéssel, sem annak indokolásával, mivel álláspontja szerint a baleseti járadék az Ebtv. 57. § (2) értelmében annak, akinek az egészségkárosodása a 39 %-ot meghaladja az egészségkárosodás tartamára, időkorlátozás nélkül jár.

Hivatkozzon továbbá az Ebtv. 57. § (1) azon rendelkezésére, amely szerint baleseti járadékra az jogosult, akinek az üb következtében 13%-ot meghaladó egészségkárosodása keletkezett és a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai nem illetik meg.

Jogorvoslati kérelmébe idézze be az alábbi normákat is:

Ebtv. 57. § (1) Baleseti járadékra az jogosult, akinek üzemi baleset következtében 13%-ot meghaladó egészségkárosodása keletkezett, de a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai nem illetik meg, valamint nem a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 31. §-a, továbbá 32. § (4) bekezdése alapján részesül öregségi nyugdíjban.

Ebtv. 58. § (1) A baleseti járadék mértéke az üzemi baleset okozta egészségkárosodás fokától függ. Az egészségkárosodás fokának megfelelően

  1. az 1. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 14–20 százalék,
  2. a 2. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 21–28 százalék,
  3. a 3. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 29–39 százalék,
  4. a 4. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 39 százalékot meghaladó mértékű.

(2) A baleseti járadék összege az (1) bekezdésben meghatározott fokozatok sorrendjében a havi átlagkereset nyolc, tíz, tizenöt, illetőleg harminc százaléka.

Ebtv. 59. § (1) A baleseti járadékot a balesetet közvetlenül megelőző egy éven belül elért kereset havi átlaga alapján kell megállapítani.

Ebtv. 61. § (1)
(2) Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátás iránti igény az igénybejelentés napjától visszamenőleg legfeljebb hat hónapra érvényesíthető. Az ellátást legkorábban az igénybejelentés napját megelőző 6. hónap első napjától lehet megállapítani.

Hivatkozzon továbbá arra, hogy az Ebtv. 61. § (2) nem azt jelenti, hogy a baleseti járadékra való jogosultságot csak hat hónapon belül lehet előterjeszteni, hanem azt, hogy miután beterjesztette, de már korábban is jogosult volt rá legfeljebb fél évre visszamenőleg kaphatja meg.

Hasonló fellebbezéseket, mintákat itt talál:

http://aktaforum.hu/…iewforum.php?f=22

végrehajtó1 # e-mail 2016.07.17. 19:40

Béla ahhoz hogy segítsünk be kell gépelned SZÓróL SZÓRA !
a határozatot vagy végzést.

Szilvia2 # e-mail 2016.07.17. 19:05

Kedves Fórumozók!

Szeretnék tanácsot kérni ügyemben.

2012-ben munkahelyemen lábtörést szenvedtem, amit többszöri műtét és másfél éves elfertőződött seb gyógyulása követett. Ezután 100% táppénzben részesültem. A kórházi bent létem alatt elfertőződött a seb és ezért másfél évig jártam kötözésre. A táppénzem lejárta után dolgozni nem tudtam mivel nagyon lassú volt a gyógyulásom. A munkáltatóm nem foglalkoztatott tovább mivel táppénzem alatt kijelentett KÉRTEM a kilépő papírjaimat, de a mai napig nem kaptam meg. Munkanélküli segélyre sem tudtam menni SEMMILYEN járadékot nem kaptam. 2012. óta állapotom rosszabbodott munkaügyi központ segítségével beadtam a leszázalékolási kérvényemet, amit 41%-ra minősítettek, de sajnos járulékot nem kaphatok, mert nincs meg a szolgálati időm. Mivel hol ki jelentettek hol be. Megváltozott munkaképességűnek nyilvánítottak jövedelem nélkül. Most tudtam, meg hogy nekem járna baleseti járadék. Beadtam a kért papírokat, de elutasítottak, egyrészt azért mert megváltozott munkaképességűnek nyilvánítottak. Másrészt, mert kifutottam az időből. Teljesen kétségbe vagyok esve, hiszen senki sem tájékoztatott, hogy mik a lehetőségeim, illetve a jogaim. Körzeti orvosom se mondta a TB-se, a NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ sem. Van fellebbezési lehetőségem, de nem tudom, mit írjak, hogy elhiggyék. Nem tudtam, önhibámon kívül kerültem ebbe a helyzetbe. DOLGOZNI még mindig nem tudok, közmunkára sem tudtak küldeni, mert a Munkaügyi központ üzemorvosa látta milyen állapotban vagyok. Kérném szépen a tanácsukat, hogy mit írjak a fellebbezési kérelmembe, amit minél hamarabb fel kell adnom! Tisztelettel BÉLA

cincinnatus #   2016.07.14. 09:00

_„Joe 2016.07.14. 08:28

Tisztelt Szakértők!

Amennyiben én mondok fel a munkahelyemen, jár-e munkanélküli segély. Találtam neten leírásokat, de jogszabályt sajnos nem. Érdekelne ez a jogszabály mert eddig azt olvastam, hogy 2016-ig 3 hónap elteltével adtak felmondás esetén, 2016-tól pedig nincs ez a három hónap várakoztatás. Ha a három hónapot ki kell várni, mit kaphatok abban a három hónapban?-hogy a TB legalább meglegyen.

A választ előre is köszönöm!

2016.01.01-től megszűnt azon munkavállalók „büntetése”, akik maguk kezdeményezték a munkaviszony megszűntetését.

Oka: A munkanélküli ellátás egy járulékfizetéshez kötött ellátás, ezért aki a jogszabályban előírt feltételekkel rendelkezik (megfelelő ideig fizette az 1,5%-os munkaerőpiaci járulékot) a jelentkezés napjától jogosult ellátásra.

Utalást azért nem talál rá, mert a 90 napos büntetést tartalmazó rendelkezést törölték (hatályon kívül helyezték) a jogszabályból, márpedig ilyen kizáró rendelkezés hiányában a jogosultakat a jelentkezés napjától illeti meg az ellátás.

Bővebben pl. itt olvashat a változásról:

http://officina.hu/…jaradek-2016

_Joe #   2016.07.14. 08:28

Tisztelt Szakértők!

Amennyiben én mondok fel a munkahelyemen, jár-e munkanélküli segély. Találtam neten leírásokat, de jogszabályt sajnos nem. Érdekelne ez a jogszabály mert eddig azt olvastam, hogy 2016-ig 3 hónap elteltével adtak felmondás esetén, 2016-tól pedig nincs ez a három hónap várakoztatás. Ha a három hónapot ki kell várni, mit kaphatok abban a három hónapban?-hogy a TB legalább meglegyen.

A választ előre is köszönöm!

laci66 # e-mail 2016.07.11. 09:30

Tisztelt Szakértők!

A kérdésem a következő:
Üzemibalesetet szenvedtem a munkahelyemen amit a munkáltatom elismert,majd orvosi vizsgálat után nem engedett dolgozni ugyan abban a munkakörben az orvos.A munkahely más munkakorben nem tudott alkalmazni ezért felmondott.Jogos volt-e a felmondás,kérhetek-e valami kártéritést?

Köszönettel

capisca #   2016.06.14. 10:30

Tacitus

Felmondást kizárólag írásban lehet közölni, azaz a felmondási időd a felmondó levél általad történő kézhezvétel napjával fog kezdődni.

A felmondási időd 35 nap.

A fentiektől eltérni csak közös megegyezéssel tud a munkáltatód.

"Továbbá, úgy tudom, hogy amennyiben az álláskeresési járadék igénylésekor betöltöttem az 50. életévemet, úgy a jogosultsági idő 90 napról 180 napra tolódik ki."

Rosszul tudod max. 90 nap lehet.

A 30 nap szabadságodat a munkáltatónak meg kell váltania pénzben, ha nem adja ki.

Tacitus56 # e-mail 2016.06.14. 09:55

Tisztelt Szakértők!

Szeretném kérdezni a következő témában:
2012 január 01- től dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, természetesen megszakítás nélkül. Sajnos, most olyan helyzetbe kerültem ,hogy átszervezés miatt a jelenlegi munkaköröm megszűnik, így jelenleg úgymond a felmondási időmet töltöm, bár még csak szóban értesítettek arról, hogy mi a helyzet, mondván, hogy majd a cég jogásza megírja a papírokat.Ez lenne az első kérdésem is egyben, hogy mikortól számít a felmondási idő, illetve melyik nap a felmondási idő kezdetének a napja?
Továbbá, úgy tudom, hogy amennyiben az álláskeresési járadék igénylésekor betöltöttem az 50. életévemet, úgy a jogosultsági idő 90 napról 180 napra tolódik ki.
Az én helyzetem azért különlegesebb, mert én szeptember 19. töltöm be az 50. életévemet, ezért érdekelne nagyon, hogy elhalasztható-e az igénylés benyújtásának ideje mondjuk szeptember 20. környékére?
Ha valóban úgy van minden, ahogyan azt nekem mondták, akkor a felmondási időm vége a cég számításai szerint július 02. körül lesz.(június 07. volt az a nap amikor szóban közölték a rossz hírt, de írásban nem történt tudomásul vétel).
És még egy kérdésem lenne, így a végére:
Ha igaz amit az interneten olvastam, akkor a négy és fél év munkaviszonyom után megállapított felmondási idő 35 nap kéne legyen. Ezzel kapcsolatos a kérdésem, hogy mennyi bejárási időt kell elengednie a munkáltatónak a fenti feltételek mellet?(egyébként még van 30 nap fel nem használt szabadságom is)
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Tacitus56

maricu # e-mail 2016.05.17. 11:13

Tisztelt Szakértő!

Seretném kérdezni a következő témában:
2013.10.11-től adóköteles munkanélküli ellátásban részesültem, de 2013.11.15.-től a afm-i kormányhivatal munka nélküliekkel foglalkozó osztálya( munkanélküli hivatal) beiskolázott nyelvtanfolyamra, mely előreláthalólag 3 hónapos lett volna.
Mivel 2014.01.20.-től lett munkahelyem abba hagytam a nyelvtanfolyamot, a feltételek között szerepelt, hogy nem kell visszafizetni semmit, ha közben talál munkát valaki.
Úgy tudtam, hogy a beiskolázott időszak munkaviszonynak számít ami beletartozik a nők 40 éves kedvezményes munkaviszonyának számításánál a jogosító időszakba.
Szeretném kérdezni, hogy ez téyleg így van-e vagy téves volt ez az információm.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel

kzso # e-mail 2016.05.09. 15:33

Tisztelt Szakértő!

2006 október 02 napjától 2015 május 9. napjáig tartott legutóbbi munkaviszonyom. Meddig van lehetőségem igényelni az álláskeresési járadékot,ha álláskeresőként még nem regisztráltam. Számít e hogy mikor keresem fel a Foglalkoztatási központot? A munkaviszony munkavállalói felmondással szűnt meg.
Válaszát előre is köszönöm!

ArpArp # e-mail 2016.05.04. 09:27

Tisztelt jogász urak!

2016 március 17-től 2017 februárig szólóm közmunka szerződésem volt. Mivel az orvos nem engedélyezett több időt, közös megegyezéssel felbomlott a szerződés 2016 április 30-al. A fennmaradó időre jár-e nekem a közfoglalkoztatótól juttatás?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Puszianyu # e-mail 2016.05.03. 07:22

Tisztelt Jogászok!
2015.december 31.ig 8 éves folyamatos munkaviszonyom volt németországban, haza jöttem, jelentkeztem álláskeresésre, de 5.hónap után is csak felfüggesztett munkanélküli regisztrációm van, mivel a főnökömnek még nem volt ideje a papirokat kitöltve viszaküldeni. Ezért szeretnék vissza menni és új munka után nézni...
Kaphatok -e ennyi idő után ott segélyt, míg találok állást...60 éves vagyok. Jobb, ha megszüntetem az itteni regisztrációmat? Vagy mivel már úgysem kapnám tovább, lejárt a 4 hónap, bár a pénzt utólag elküldik, ha minden papirom rendben lesz, azt mondták.. Nem tudom, hohy mit tegyek, köszönettel, P.K

Puszianyu # e-mail 2016.05.03. 07:14

Tisztelt Jogászok!
2015.december 31.ig 8 éves folyamatos munkaviszonyom volt németországban, haza jöttem, jelentkeztem álláskeresésre, de 5.hónap után is csak felfüggesztett munkanélküli regisztrációm van, mivel a főnökömnek még nem volt ideje a papirokat kitöltve viszaküldeni. Ezért szeretnék vissza menni és új munka után nézni...
Kaphatok -e ennyi idő után ott segélyt, míg találok állást...60 éves vagyok. Jobb, ha megszüntetem az itteni regisztrációmat? Vagy a mellett is lehet.
Köszönöm a válszukat,

monoszkop #   2016.04.28. 11:15

Főszabály, hogy az álláskeresési járadékban részesülő személy biztosított, neki külön nem kell eü-i szolgáltatási járulékot fizetni.

Bővebb tájékoztatást a külföldi álláskeresésről itt talál:

http://europa.eu/…index_hu.htm

http://europa.eu/…index_hu.htm

http://ec.europa.eu/…nt-form/home?…

Közvetlenül is érdeklődhet a Munkaügyi Központban, vagy a tárgykör megjelölésével információt kérhet a Kormányzati Ügyfélvonal 1818@1818.hu e-mail címén is.

KGabriella88 # e-mail 2016.04.28. 10:56

Tisztelt Jogász Urak és Hölgyek!

Kissé specifikus kérdéssel fordulok Önökhöz, melyre egyelőre nem találtam kielégítő választ.

Határozott idejű közalkalmazotti kinevezésem a hónap végén lejár. A munkaviszonyom megszűnése után külföldön tervezek szerencsét próbálni.

Az álláskeresési járadék feltételeként meghatározott 360 nap munkaviszonyom megvan, tehát a járulék igénybevételére ez alapján jogosult vagyok, viszont nem tudom, hogy pontosan milyen egyéb feltételeket támasztanak az járulék folyósításához. (Olvastam személyes konzultációkon való kötelező megjelenésről és hasonlókról.) Én egy budapesti, két diplomás, nyelveket beszélő húszas évei végén járó hölgy vagyok, így nagy eséllyel nem tud a munkaügyi központ a végzettségemnek megfelelő állást felkínálni, ill. képzésre elküldeni. Nem tudom mi a folyamata ennek.

A kérdésem tehát: igénybe vehetem-e az álláskeresési járulékot azon időszak alatt (de maximum 90 napig), amíg külföldön munkát keresek? Ez idő alatt a TB fizetés is automatikusan megtörténik vagy az külön intézendő? Ha külön, hol találok erről bővebb tájékoztatást?

Köszönettel:
Gabriella

lajcsó # e-mail 2016.04.25. 17:50

"A kérdésem ha törölnek a nyílván tartásból el tudok helyezkedni bejelentet munka helyen.?"
Igen.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

Jojoka88 # e-mail 2016.04.25. 14:45

Tisztelt Jogászok!

Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz , hogy közfoglalkoztattásban veszek részt és fel szeretem volna mondani mert a munkában a kollégákat elviselnem lehetetlen.Voltam 15. én felmondani a válaszuk az volt csak 10.-én,20.-án és 30.-án lehet felmondani. én 15.-én leadtam minden szerszámom és azóta nem voltam bent dolgozni.voltam 20.-án és nem volt bent irodista (ezt a választ kaptam) viszont levelet kaptam hogy ha nem jelenek meg a munkában akkor kirúgnak és törölnek a nyílván tartásból.

A kérdésem ha törölnek a nyílván tartásból el tudok helyezkedni bejelentet munka helyen.?

Válaszukat előre is köszönöm.