Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Fizetés nélküli szabadság

nonolet # e-mail 2018.01.08. 17:35

Szóval, nagy genya az a munkaadó
amelyik
a kérdésben leírt módon jár el...

A munkavállaló pedig egy balfasz, ha belemegy.

nonolet # e-mail 2018.01.08. 17:33

A fizetés nélküli szabadság lejárta után a munkavállalót az eredeti munkaszerződése szerint kell tovább foglalkoztatni, a jogviszony tehát jogfolytonosan fennmarad. Mivel ez alatt az idő alatt a munkavállalónak járulékalapot képező jövedelme nincs, a munkavállalónak számolnia kell azzal, hogy erre az időre nem is minősül biztosítottnak és szolgálati időt sem szerez. Bármilyen alacsony jövedelem folyósításával azonban biztosítottá válik, ám ha nem kapja meg legalább a minimálbért, szolgálati időt csak a minimálbér és a havi jövedelme arányában fog szerezni.

A fizetés nélküli szabadság tnem számít munkában töltött időnek a szabadságra való jogosultság szempontjából sem. Az ezen időszakra eső időarányos szabadságra való jogát tehát elveszíti a munkavállaló. Emellett a végkielégítésre való jogosultság szempontjából sem kell figyelembe venni azt az egybefüggően legalább harminc napot meghaladó tartamot, amelyre a munkavállalót munkabér nem illette meg.

nonolet # e-mail 2018.01.08. 17:31

Nem kényszeríthető

Miután a munkáltatót foglalkoztatási kötelezettség terheli, hangsúlyozni kell, hogy a fizetés nélküli szabadságot a munkáltató egyoldalúan nem rendelheti el. A munkáltatónak tehát nem csak joga megkövetelni, hogy munkavállalója a szerződésében vállalt órák erejéig rendelkezésére álljon, de kötelessége is munkával ellátni a munkavállalót erre az időre. Ezért a fizetés nélküli szabadsághoz minden esetben szükséges az érintett munkavállaló egyéni beleegyezése.

Fizetni kell a biztosítást!
Amennyiben a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van, a biztosítása szünetel, így az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultsága érdekében egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettsége keletkezik.
Kivételt ez alól a fent felsorolt esetek jelentenek, ez esetben a biztosítási jogviszony folyamatos. Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére irányuló kötelezettséget annak keletkezésétől számított 15 napon belül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) kell bejelenteni.
Az erről szóló megállapodást nem kell a munkaszerződésbe foglalni, hanem külön okiratban is elkészíthető, amely tartalmazza a fizetés nélküli szabadság időtartamát és egyéb körülményeit (pl. a munkáltató milyen előzetes értesítési határidővel kötelezheti a munkavállalót munkavégzésre a fizetés nélküli szabadság eredetileg tervezett lejárta előtt). Annak sincs akadálya, hogy a munkáltató valamilyen díjazást erre a távollétre is fizessen a munkavállalónak.

nonolet # e-mail 2018.01.08. 17:29

"Az év végén leállt a cég, de nem mindenkinek volt annyi fizetett szabadsága."

Akkor az állás idővel fizetendő...

Mivel a munkaadó a saját érdekkörében felmerült ok miatt nem adott munkát.

drbjozsef # e-mail 2018.01.08. 16:58

Szerintem ezt könyvelő/adózós forumban kellene kérdezni, de ahogy a gugli találatait nézem, igaza lesz, három kivételtől eltekintve köteles az eü ellátás járulékát fizetni maga után a fizetés nélküli szabadságon lévő. Szerintem "tb"-t nem kell fizetnie ezen felül, hiszen az járulék/adó, amit a jövedelem után kell, ami az adott napra(időszakra) nincs, ahogy szolgálati idő sem, tehát a nyugdíjjárulék sincs.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers # e-mail 2018.01.08. 13:35

Szerintem az nem fizetés nélküli szabadság, hanem engedélyezett távollét.
Mi a különbség? Fizetést nem érte. Igen, havi béres. Az év végén leállt a cég, de nem mindenkinek volt annyi fizetett szabadsága.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.01.08. 13:30

Különben is: nem havibéres?

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.01.08. 13:29

Szerintem az nem fizetés nélküli szabadság, hanem engedélyezett távollét.

www.kbs-ugyved.hu

wers # e-mail 2018.01.08. 10:27

Fizetés nélküli szabadság esetény a munkáltató (HR) azt mondja, hogy azokra a napokra szünetel a munkaáltató és a munkavállaló között a jogviszony, és munkavállalónak erre a napra magának kellene fizetnie a tb járulékot. Mindössze egynapról van szó, és munkahelyi vezető engedélyével volt távol a munkavállaló. Szerintetek?

drbjozsef # e-mail 2017.11.02. 20:11

Kérvényezed. Ha elenged jó, ha nem így jártál. Nincs királyi út.

Ha nem mész be, az igazolatlan távollét, és ha akarják perben kártérítést fognak ráverni. Ha közben már dolgozol máshol, akkor nemigen lenne esélyed védekezni.

Tudod, szerződésed van a mostani munkahelyeddel, és jogszerűen a felmondási időd végén hagyhatod ott őket.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szaffis # e-mail 2017.11.02. 18:09

Tisztelt Fórumozók!

Rendes felmondással mondtam fel a munkahelyemen, ahol 30 napos felmondási időm van. Az új munkahelyemen viszont hamarabb kell kezdenem vagy sajnos nem vesznek fel. A 30 nap vége előtt kiveszem a 6 nap szabadságomat, de 3 nappal korábban kell kezdenem. Fizetés nélküli szabadságra el lehet menni hivatalosan felmondási idő alatt arra a 3 napra? A főnök nem engedne el valószínűleg, ha kérvényezném, így ha nem megyek be, lehet belőle bajom vagy automatikusan fizetés nélküli szabadságnak tekintik ilyenkor? Esetleg ha ajánlott levélként beküldöm a fizetés nélküli szabadság kérelmet az elfogadható?
A választ előre is köszönöm szépen!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.06.02. 10:29

Ebből csak a második jogi kérdés, az is hibás. Törvény kötelez ugyanis a felmondási idő kitöltésére, nem a munkáltató.

www.kbs-ugyved.hu

pupac81 # e-mail 2017.06.02. 09:23

Munkáltatóm engedélyével fizetés nélküli szabadságon vagyok. Augusztusban telik le. Nem mennék vissza utána sem dolgozni. Felmondásom mikor adjam be? Kötelezhetnek-e a felmondási idő letöltésére? Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.03.18. 10:52

Ami nem tilos, azt szabad.

www.kbs-ugyved.hu

kérdező49 # e-mail 2017.03.18. 10:44

A munkáltató azért döntött úgy, hogy nem ad, mert nem talált arra vonatkozó paragrafust, hogy kérhető, illetve adható.

Immaculata # e-mail 2017.03.18. 10:02

Méltányosságból adható táppénz a szülő jogán:

1997. évi LXXXIII. törvény
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.03.18. 09:46

Eldöntötte.

www.kbs-ugyved.hu

kérdező49 # e-mail 2017.03.18. 09:37

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban. Kislányom betegsége esetén 14 nap táppénz jár egy évre. Ezt a keretet sajnos már kimerítettük, így mikor legközelebb beteg lett, szerettem volna fizetés nélküli szabadságot kérni. Munkáltatóm azt mondta, hogy ilyen esetben nem adható. Megnéztem a Munka Törvénykönyvét, ahol valóban csak az esetek szerepelnek, amikor a munkáltatónak mérlegelés nélkül ki kell adnia a fizetés nélküli szabadságot. Viszont nagyon sok oldalon, ahol a fizetés nélküli szabadságról van szó, azt írják, hogy a munkavállaló kérhet fizetés nélküli szabadságot, a munkáltató pedig eldönti, hogy megadja-e vagy sem. Van-e rendelet, ahol ez le van írva? Előre is köszönöm a segítséget.

efi99 # e-mail 2016.07.26. 21:25

Ha nem fizetik a szabadságot sem, mi a fenét problémázol azon, hogy tetszik-e nekik, hogy fizetés nélküli alatt másnak melózol ?
A céget meg fel kell nyomni. Akár névtelenül. Akár a többit is.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.07.26. 20:23

Ez hülyeség, az első munkaügyi ellenőrzéskor kiderül, és combos bírságot kell fizetni miatta. Persze, ha aláírod a hamis okiratot arról, hogy kiadták a szabadságodat, magadra vess.

www.kbs-ugyved.hu

Rain72 # e-mail 2016.07.26. 17:51

Én értem,meg tudom hogy igazam is lenne.....de a nemzetközi furgonozás szegmensben nem találni itthon olyan céget aki fizetné a szabadságot.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.07.26. 07:42

Arra van az állam a maga kényszerapparátusával: bíróság, végrehajtó.

www.kbs-ugyved.hu

Rain72 # e-mail 2016.07.25. 22:50

Tudom hogy nem kivánság müsor de mégsem fizetik.Akinek nem tetszik lehet lépni a mottojuk.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.07.25. 21:28

Ez nem kívánságműsor, a kutya nem kérdni, hogy szeretnének-e fizetni. Jár, és kész. Persze, csak akkor, ha nem egyezel bele a fizetés nélküli szabadságba.

www.kbs-ugyved.hu

Rain72 # e-mail 2016.07.25. 18:57

Sajnos nem,ennél a cégnél még a szabadságot sem fizetik:(