Fizetés nélküli szabadság


Zancsa # 2010.03.24. 10:18

Sziasztok!

Ha valaki engedélyezett fizetésnélküli vagy rendes szabiját tölti és ezalatt keresőképtelen állományba kerül, mi a teendő??

Köszi


Ancsa

Mariann69 # 2010.01.25. 12:35

Értem és köszönöm gyors válaszodat!
Holnap jelentkezem, mert feltételezem, hogy a személyes megbeszélés után is merül fel kérdésem! :)
Mariann

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.25. 12:17

de ezt már közölték, hogy átszervezték a munkákat, tehát nincs már olyan munkakör. :(
Az neked ez esetben jó. Hiszen nem tudnak foglalkoztatni, fizethetik az állásidőt. (40 napra azért foglalkoztathatnak más munkakörben is.)

A felmondási védelem az felmondási védelem. (Az csak akkor szűnne meg, ha nem szerződésmódosítást, hanem új szerződést írnál alá próbaidővel. De ilyet semmiképpen ne tegyél.)

Mariann69 # 2010.01.25. 11:44

Kedves KBS!

Köszi gyors válaszod!
Szimpatikus ez a kompromisszumos megoldás! Már csak azért is, mert a mh-em 23 km-re van, kicsi gyerekek mellől nem szívesen járnék át nap mint nap, ráadásul soha nem éreztem jól magam ott (fél évet dolgoztam, utána terhes lettem és táppénzre kerültem, majd tgyás, gyed). Folyamatosan keresem itt városunkban is a mh-et, de még nem találtam mást. Tehát nem szeretnék oda visszamenni, csak muszáj!!! (a kevés gyes miatt). Ha meg tudnánk egyezni pl. heti 1x átjárásról és itthoni munkavégzésről, az nekem ideális lenne! Csak attól félek, hogy nehogy hátrányom legyen belőle.
Igen, egyébként tisztában vagyok vele, hogy nem kell elfogadnom számomra kedvezőtlen ajánlatot, és hogy az eredeti munkakörömben kell(ene) foglalkoztatniuk, de ezt már közölték, hogy átszervezték a munkákat, tehát nincs már olyan munkakör. :(
Ja, és a "védettség" mindkét esetben (részmunkaidő, vagy távmunka) vonatkozik rám, míg a gyest kapom a Kicsi után?
Nagyon köszönöm eddigi válaszodat és várom ezekre a kérdésekre is!
Mariann

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.25. 11:23

Ha módosítjátok a munkaszerződést részmunkaidőre, abból az a hátrány háramlik rád, hogy semmi nem kötelezi a munkáltatót, hogy később visszamódosítsa. A másik hátrány, amiről írsz is, hogy a korábbi évek ki nem adott szabadságát a fizetés nélküli szabadság megszűnését követően érvényes bérrel kell kifizetni. Ez fele annak, mintha teljes munkaidős lennél.

Egyébként szvsz fordítva ülsz a lovon. Ami ebből derül ki:
ráadásul a mh sem ajánlgat nekem 8 órás lehetőséget.
Ez nem ajánlgatás kérdése ugyanis. A munkáltatód köteles a munkaszerződésed szerint foglalkoztatni. Ha nem tud, akkor fizetheti az állásidőt.

Lehetségesek ugyan kompromisszumos megoldások (pl. határozott idejű szerződésmódosítás, amely csak az áthozott szabadság letöltése után lép hatályba), de nincs rá különöseb okod, hogy elfogadd őket. A számodra hátrányos módosításba pedig végképp nem kellene belemenned.

Mariann69 # 2010.01.25. 10:41

Sajnos még nem kaptam választ arra a kérdésemre, hogy származhat-e hátrányom abból, ha a munkahelyem gyesről visszatérve részmunkaidőben foglalkoztat majd, vagy otthon végezhető munkát kapok? (de ezt pl teljes munkaidőre)
És amit még nem értek: ha részmunkaidőben megyek vissza dolgozni, akkor a szabimat miért a' szerint fizetik. Én eddig 8 órás állásban voltam, a szabadságom is az idő alatt halmozódott fel. A részmunkaidős munkát is csak azért vállalnám, hogy ne csak a gyesből kelljen megélni, ráadásul a mh sem ajánlgat nekem 8 órás lehetőséget.
Tehát most felvetődött, hogy a részmunkaidő vagy az otthoni munka szóba jöhet, mert "még nem találtak megoldást" a munkába állásomra. Mivel ezek nekem is megfelelnének elfogadnám szívesen, de kérlek írjatok, hogy mire figyeljek, nehogy "átvágjanak". Ha elfogadom felmondhatnak a gyes lejárta előtt is? Vagy más hátrányom származhat belőle?
Nagyon kérem, hogy kedd délelőttig válaszoljatok, mert délben utazom át a mh-re megbeszélni a továbbiakat!
Köszönöm mihamarabbi válaszotokat!
Mariann

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.25. 08:58

Az e-mail-ben leírtak is írásosnak számítanak, ugye?
Nem.

Mariann69 # 2010.01.24. 17:20

Kedves Nandy!

Az e-mail-ben leírtak is írásosnak számítanak, ugye? Vagy csak azt tekinti a munkáltató írásosnak, ha ajánlott levélként elküldöm a fizetési szabadság megszüntetésére vonatkozó igényemet?
Egyébként én is úgy gondoltam, hogy január 9-től már szabin vagyok, de a cég nem. Mintha tavaly nem is mondtam volna, hogy visszajönnék!! Igaz az csak szóbeli volt, de mivel kiállították az igazolás, hogy március 1-től dolgozom (tehát kiveszem a szabikat jan.9-től feb. 28-ig) én feltételeztem, hogy egyértelmű volt a szándékom.
Még annyit kérdeznék: származhat-e hátrányom abból, ha részmunkaidőben alkalmaznak? (pl szabadság kifizetésénél mit vesznek figyelembe? Azt hogy előtte 8 órában dolgoztam, vagy azt, hogy majd pl. márciustól 4 v. 6 órában fogok?) Más hátránya lehet-e a részmunkaidős foglalkoztatásnak? (azon kívül, hogy sokkal kevesebbet keresek? :) Nagyon várom válaszod!
Köszönettel:
Mariann

chante # 2010.01.20. 17:13

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, valahogy megoldható-e az, hogy valaki fizetés nélküli szabadsága alatt külföldön pár hónapos időszakos munkát vállaljon? Mi lehet az akadálya?

A választ előre is köszönöm!

nandy # 2010.01.18. 22:22

Mindenképpen jelezd írásban a munkábaálllási szándékod, mert a szóbeli közlést később nehéz bizonyítani. Attól a naptól, amit írásban megjelölsz, köteles foglalkoztatni, bért fizetni. Ha nem ad munkát, húzza az időt, akkor az állásidőre kell fizetnie.

bár nekem az nem világos, hogy miért március 1-jét írtak az igazolásra, hiszen te már január 9-től "dolgozol", csak szabin vagy. Ezt is tisztázni kellene. Tehát lehet, hogy jan. 9-től te már szabin vagy, csak a papírt írták rosszul. Nem tudom.

Mariann69 # 2010.01.18. 16:11

Kedves Nandy!
Köszönöm gyors válaszod. Igen, végül is ha logikuson végiggondolom, akkor nem kérdezek ilyen hülyeséget. (mármint a fizetett szabival kapcsolatban)
Csak eléggé ideges vagyok, hogy válaszra sem méltat a munkahelyem. Meddig halogathatják a választ? Múlt hét kedden küldtem írásban (e-mailben, mivel 23 km-re lakom a mh-től) hogy ismét munkába állnék, akkor válaszolt a főnöknőm, hogy beszél a vezetőséggel. Azóta semmi, még a telefon hívásomat sem fogadja. Mi legyen a következő lépésem? És mikor? Ja, és még kérdeztem mást is tegnap, megtennéd, hogy válaszolsz rá (ha nem túl érthetetlen a kérdésem)

"Ha a munkahelyem húzza az időt, és 1–2 hét múlva dönt csak a sorsomról, akkor csak onnantól leszek „szabadságon“? Azaz 1–2 hétre csak a gyes jár? Vagy visszamenőleg jan. 9-től kiírhatják a szabadságomat?"

Előre is köszi a válaszod!
Mariann

nandy # 2010.01.17. 22:19

Mariann:

Ha fizetés nélküli szabin vagy, akkor - mint ahogyan a nevében is benne van - nem végzel munkát, és nem kapsz fizetést.

Ha kiveszed a bentmaradt szabikat, azzal tkp. megszakítod a fizetés nélküli szabit, és "visszamész dolgozni".
Szabadság jár a TGYÁS idejére, és a GYED első évére, tehát kb. másfél évi szabadság jár neked, plusz ha esetleg a szülés előttről maradt bent szabi, akkor az is.

nandy # 2010.01.17. 22:16

szkata6:

Az, hogy az ügyfél nem tud bemenni az irodába, és emiatt az alkalmazottnak nincs munkája, az legyen a munkaadó problémája. Ettől még ha nem tud munkát adni (mert nem jönnek az ügyfelek), az állásidőre bért kell fizetnie.
Más a helyzet akkor, ha az alkalmazott sem tud bemenni a munkahelyére a sztrájk miatt...

Mariann69 # 2010.01.17. 20:33

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek! Kisfiam 2010. január 8-án töltötte be a 2. évét, a gyes igénylést már dec-ben beadtam. Még a múlt évben jeleztem a munkahelyemen (sajnos csak szóban), hogy január 9 (ill. 11-től) munkába állnék. Bölcsödei beíratkozáshoz ki is adták az igazolást, hogy 2010. március 1-től fogok munkába állni (szabadság kivétele után, amit én keveslek, mert 40 éves vagyok. Illetve nem is tudom igazán mennyi időre jár szabadság? Csak a gyed időtartamára?) Most, hogy ismét (írásban) jelentkeztem, még csak keresik a megoldást, hogy mi is legyen velem. Kérdéseim: ahhoz, hogy kifizessék az eddigi szabadságom, meg kell szakítanom a fizetés nélkülit? És milyen esetekben nem célszerű megszakítani? (mert, ha jól tudom, úgy is munkába állhatok, hogy nem szakítom meg a fiz. nélküli szabimat.) Én felvetettem, hogy akár részmunkaidő (vagy otthoni) is szóba jöhet. Ebből származhat hátrányom? Sajnos a kevés gyes miatt fontos lenne munkába állnom, illetve a szabadság kifizetésére is szükségem lenne. Ha a munkahelyem húzza az időt, és 1-2 hét múlva dönt csak a sorsomról, akkor csak onnantól leszek "szabadságon"? Azaz 1-2 hétre csak a gyes jár? Vagy visszamenőleg jan. 9-től kiírhatják a szabadságomat? Nem tudom érthetően fogalmaztam-e? Remélem mihamarabb válaszol nekem valamelyikőtök!
Köszönöm!
Mariann

Mariann69 # 2010.01.17. 20:32

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek! Kisfiam 2010. január 8-án töltötte be a 2. évét, a gyes igénylést már dec-ben beadtam. Még a múlt évben jeleztem a munkahelyemen (sajnos csak szóban), hogy január 9 (ill. 11-től) munkába állnék. Bölcsödei beíratkozáshoz ki is adták az igazolást, hogy 2010. március 1-től fogok munkába állni (szabadság kivétele után, amit én keveslek, mert 40 éves vagyok. Illetve nem is tudom igazán mennyi időre jár szabadság? Csak a gyed időtartamára?) Most, hogy ismét (írásban) jelentkeztem, még csak keresik a megoldást, hogy mi is legyen velem. Kérdéseim: ahhoz, hogy kifizessék az eddigi szabadságom, meg kell szakítanom a fizetés nélkülit? És milyen esetekben nem célszerű megszakítani? (mert, ha jól tudom, úgy is munkába állhatok, hogy nem szakítom meg a fiz. nélküli szabimat.) Én felvetettem, hogy akár részmunkaidő (vagy otthoni) is szóba jöhet. Ebből származhat hátrányom? Sajnos a kevés gyes miatt fontos lenne munkába állnom, illetve a szabadság kifizetésére is szükségem lenne. Ha a munkahelyem húzza az időt, és 1-2 hét múlva dönt csak a sorsomról, akkor csak onnantól leszek "szabadságon"? Azaz 1-2 hétre csak a gyes jár? Vagy visszamenőleg jan. 9-től kiírhatják a szabadságomat? Nem tudom érthetően fogalmaztam-e? Remélem mihamarabb válaszol nekem valamelyikőtök!
Köszönöm!
Mariann

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.14. 21:50

A munkáltató nem rendelhet el egyoldalúan fizetés nélküli szabadságot. (Ahogyan a munkavállaló sem dönthet úgy egyoldalúan, hogy akkor ő most pár hónapig nem megy be.)

szkata6 # 2010.01.13. 18:45

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni. Arról lenne szó, hogy a párom munkahelye a mostani bkv-sztrájkra hivatkozva fizetés nélküli szabadságra küldte összes alkalmazottját, most 3 napnál tartanak. (ügyfelekkel tárgyal, azzal érveltek a főnökei, hogy a sztrájk miatt az ügyfél sem tudna megjelenni a tárgyaláson). A kérdésem az lenne, hogy a munkáltató tehet-e ilyet, ha igen, van-e korlátozva a napok száma. Tehet-e valamit a munkavállaló, hogy megkapja a bérét, amit önhibáján kívül nem akarnak odaadni (senki nem kérdezte meg, hogy ő be tud-e, akar-e menni dolgozni)
Köszönöm a segítséget!

kulcsandi # 2010.01.05. 11:55

Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.05. 11:23

Ha határozott időre kérte és kapta a fizetés nélküli szabadságot, akkor nem szüntetheti meg egyoldalúan. Az igénybe nem vett rendes 2009. évi szabadságot a fizetés nélküli szabadság megszűnését követő 30 napon belül kell elkezdeni kiadni; de természetesen nincs akadálya annak, hogy a felek úgy állapodjanak meg, hogy a fizetés nélküli szabadságot ezzel a 19 munkanappal korábban szüntetik meg, és a munkavállaló azonnal megkezdi a rendes szabadságát.

kulcsandi # 2010.01.05. 11:11

Sziasztok!

Segítséget kérnék!

Van a cégünknél egy munkavállaló, aki 2009. augusztusában fél év fizetés nélküli szabadságot kért külföldi rokonlátogatás céljából, ennek értelmében 2010.február 28-ig lenne fizetés nélkülin. Március 1-től állna munkába a megállapodás szerint.

A munkavállaló időközben hazajött külföldről és már most szeretne munkába állni.
A főnököm azt mondta, hogy március 1 előtt nem tud munkát biztosítani a válság miatt.

Köteles visszavenni a megállapodásnál hamarabb, vagy kivárható a megállapodásban rögzített időpont?

Maradt még 13 nap rendes szabija 2009-ről, azt a fizetett szabi lejártát követően kell kiadni, vagy 13 nappal hamarabb megszüntethető a fizetés nélküli és kiadható a rendes szabi?

Ha tud valaki segíteni, kérem írjon.

Köszönöm, Kulcsandi

bernadett82 # 2009.12.28. 11:31

Köszönöm a választ, kedves Dödölle ! :)
Hello

Dödölle1 # 2009.12.20. 18:46
Ezek szerint az apának járó szabi nem fizetés nélküli.. --------
Nem, nem fizetésnélküli, hanem fizetett szabadság, amelynek összegét -külön kormányrendeletben meghatározott módon- a foglalkoztató a Magyar Államkincstártól visszaigényelheti.

Üdv. :)

bernadett82 # 2009.12.20. 17:21

Ezek szerint az apának járó szabi nem fizetés nélküli..
DE a szoptatási munkaidőkedvezmény ?

bernadett82 # 2009.12.20. 17:19

köszi a választ!

Mi úgy tanultuk az Mt-ben, hogy "munkaidőkedvezmény,"
csak azt nem tudom, hogy fizetés nélküli szabinak minősül-e?

efi99 # 2009.12.20. 17:09

Az apát nem munkaidőkedvezmény illeti, hanem 5 nap extraszabi. Kifizeti a mhely, neki meg az állam.