táppénzes papír leadása


Minitörpe # 2018.02.13. 20:51

Tisztelt Fórum: Kérdesem mit tehettek 2017 nov 14-töl betegállmanyba vagyok.Munkáltatom a mainapig nem adta a tb fele az orvosi papirjaimat.Azota pénzt nélkül vagyok.Igaz a 15 nap beteg szabadságot ki fizette a munkáltatom. Elöre is köszönöm válaszát

intentio # 2016.05.17. 09:26

Molnár092 2016.05.10. 15:06
szép napot!
Az OEPnek elkudtem a tp papirom eredeti példányát a fonokomnek a másolatott tér tivevényessen ilyenkor az oep kuld neki egy papirt hogy kuldje be hozzájuk a munkáltatoi igazolásomat? vagy esetleg probáljam elkérni és akkor azzal egyutt kuldjem az oepnek mi van ha nem akarja odaadni?ko
szonom válaszát

Ön helytelenül járt el.

A táppénz, csed, gyed, baleseti és gyermekápolási táppénz iránti igényt a munkavállalónak a foglalkoztatójánál kell előterjeszteni, azaz az orvosi igazolásokat a munkáltatójának kell leadni. (Ebtv. 62. §)

A foglalkoztató a kérelem, illetve a dolgozó által leadott okmányok átvételét hitelt érdemlően (pl. átvételi elismervény adásával) köteles igazolni. (Vhr. 38. §)

Ha foglalkoztatónál TB kifizetőhely nincs úgy köteles egy, az OEP honlapjáról letölthető un. Foglalkoztatói igazolás formanyomtatványt kitölteni és az összes szükséges okmánnyal együtt 5 napon belül a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának továbbítani. (Vhr. 38. § )

A kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztálya köteles az igényt 21 napon belül elbírálni, azaz kérelemről érdemben dönteni, határozatot hozni és/vagy az ellátást kiutalni. (Vhr. 39. § )

Az egészségbiztosító vagy visszaküldi az orvosi igazolásokat azzal, hogy az elbírálhatatlan, vagy végzésben okmánypótlásra szólítják fel. (A gyakorlat megyénként/ügyintézőként eltérő lehet.)
Panasz M I N T A azoknak, akiknek a táppénz, csed, gyed iránti igényét a munkáltató nem továbbítja az egészségbiztosítóhoz.
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Fellebbezés M I N T A azoknak, akiknek az ügyében az egészségbiztosító nem hajlandó kötelezni a munkáltatót a táppénzhez szükséges Foglalkoztatói igazolás kiállítására, sőt ezen okmány hiánya miatt a táppénz iránti igényt határozattal el is utasította.
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

További kérdéseivel a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához fordulhat.

Hasznos tudnivalók, ügyféljogok táppénz, baleseti táppénz, gyermekápolási táppénz (gyáp), csecsemőgondozási díj (csed) és gyermekgondozási díj (gyed) igénylők számára

Az Ebtv. értelmében –egyben figyelemmel a közigazgatás szolgáltató jellegére is- az egészségbiztosítónak, és/vagy a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek –beleértve a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodáját is, mint a közszféra központi kifizetőhelyét- a dolgozók által befizetett járulékért cserébe nem csak az ellátások megállapítása és folyósítása a feladata, hanem a biztosítottak teljeskörű tájékoztatása is.

Erre hívta fel a figyelmet az Alapvető Jogok Biztosa is az OBH 135/2008 számú jelentésében, egyben javasolta az egészségügyi miniszternek, hogy a hatóságok, azaz egészségbiztosító és a Tb. kifizetőhelyek az eljárásuk során kellően alapos tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Az ilyen tájékoztatás az ombudsman véleménye szerint nemcsak megelőzheti a félreértéseket és a későbbi jogvitákat, de egyúttal előfeltétele a jogorvoslathoz való jog gyakorlásának.

Ugyancsak a tájékoztatási kötelezettség fontosságát hangsúlyozza a KMREP (Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) 2009 februárjában kelt, a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek szóló 2009/1. számú kifizetőhelyi tájékoztatója. (3.oldal)

Az 1997. évi LXXXIII. törvény 5. § értelmében az egészségbiztosító tájékoztatja a biztosítottat jogairól és kötelezettségeiről, segítséget nyújt igénye érvényesítéséhez.

A fenti törvény végrehajtására kiadott 217/1997 (XII.1) kormányrendelet 39. § (3) szerint a kifizetőhely/egészségbiztosító az ügyfél kérelmére köteles tájékoztatást adni a megállapított pénzbeli ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról.

Éljen ezzel a lehetőséggel és kérje a munkáltató székhelye/telephelye szerinti megyei kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának (leánykori nevén Megyei Egészségbiztosítási Pénztár) – vagy ha a közszférában dolgozik a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájának, mint központi TB kifizetőhelynek - a segítségét, hogy a kérdéseire a választ, illetve az igényérvényesítéshez szükséges segítséget adják meg. (Előbbi elérhetőségét a kormányhivatal, utóbbi elérhetőségét a Magyar Államkincstár weblapján találja meg. A MÁK Illetmény-számfejtési Főosztályát ezen az elektronikus címen érheti el: illetmeny@allamkincstar.gov.hu )

Ezen túlmenően kérdéseit közvetlenül is felteheti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztálya munkatársainak a penzbeli@oep.hu, vagy az oep@oep.hu, e-mail címen, akik - az OEP főigazgatójának tájékoztatása szerint - készséggel állnak a biztosítottak rendelkezésére,illetve a tárgykör megjelölésével érdeklődhet a Kormányzati Ügyfélvonal 1818@1818.hu e-mail címén is.

A fenti jogszabályok és az ombudsman ezirányú javaslata alapján, valamint a közigazgatás szolgáltató jellegére hivatkozva lehetősége van továbbá arra is, hogy Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájának irodavezetőjével, vagy a Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának főosztályvezetőjével –előzetes időpont egyeztetést követően- személyesen konzultáljon.

Ezen személyes megbeszélést levélben, telefonon, vagy e-mailben Önnek kell kezdeményeznie a főosztály/iroda vezetőknél, vagy közvetlen feletteseiknél (kormánymegbízott/MÁK megyei igazgató).

Amennyiben akár a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájának, mint központi kifizetőhelynek, akár a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának, akár a munkahelye TB kifizetőhelyi ügyintézőjének a munkájával (előírt tájékoztatás elmaradása, szükséges segítség meg nem adása, ügyintézési határidő be nem tartása, kamatfizetési kötelezettség nem teljesítése, jogorvoslati jog nem biztosítása stb.) nincs megelégedve, úgy panaszát elektronikusan az oep@oep.hu, és/vagy a penzbeli@oep.hu, ajánlott, tértivevényes levélben pedig a Budapest Váci út 73/A címre, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Főigazgatójának címezve küldheti meg.

( Mintákat itt talál: http://aktaforum.hu/…iewforum.php?f=22 )

Jó ha tudja, hogy:

• Az ügyfeleket megilleti a tisztességes ügyintézéshez, a jogszabályokban meghatározott határidőben hozott döntéshez való jog. ( Ket. 4. § )

• A táppénz, csed, gyed, baleseti és gyermekápolási táppénz iránti igényt a munkavállalónak a foglalkoztatójánál kell előterjeszteni, azaz az orvosi igazolásokat a munkáltatójának kell leadni. (Ebtv. 62. §)

• Az ellátások igénylése –beleértve az esetleges jogorvoslati eljárást is- az ügyfél számára ingyenes, azaz illeték- és költségmentes. (Vhr. 75/A §)

A foglalkoztató a kérelem, illetve a dolgozó által leadott okmányok átvételét hitelt érdemlően (pl. átvételi elismervény adásával) köteles igazolni. (Vhr. 38. §)

• Ha foglalkoztatónál TB kifizetőhely nincs úgy köteles egy, az OEP honlapjáról letölthető un. Foglalkoztatói igazolás formanyomtatványt kitölteni és az összes szükséges okmánnyal együtt 5 napon belül a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának továbbítani. (Vhr. 38. § )

A kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztálya köteles az igényt 21 napon belül elbírálni, azaz kérelemről érdemben dönteni, határozatot hozni és/vagy az ellátást kiutalni. (Vhr. 39. § )

Ha ezen kötelezettségének az egészségbiztosító/kifizetőhely nem tesz eleget köteles az Art.-ban meghatározott késedelmi pótlékkal azonos mértékű kamatot fizetnie a jogosult részére. (Mentesül az egészségbiztosító (kifizetőhely) a kamatfizetési kötelezettség alól, ha annak összege az 1.000.- Ft-ot nem haladja meg.) (Ebtv. 69. § )

Tekintettel arra, hogy az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások célja a betegség, terhesség, szülés stb. miatt elmaradt kereset pótlása, és így a létfenntartás biztosítása amennyiben az igényről a fenti határidőn belül az egészségbiztosító/kifizetőhely nem dönt, és/vagy a kamatfizetési kötelezettségének nem tesz eleget –figyelemmel arra is, hogy azzal a biztosítottnak és/vagy a családjának a létfenntartását veszélyezteti, egyben Alaptörvényben biztosított jogokat is sért, ezért az igénylő panasszal fordulhat az Alapvető Jogok Biztosához (ombudsman).
Elérhetőségei:
WEB: http://www.ajbh.hu/…90E21FABCD75
E-mail: panasz@ajbh.hu
Postai úton/levélcím: 1387 Budapest, Pf. 40.

Alaptörvény XIX.. cikk. (1) bekezdés: Anyaság, ( ) betegség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.

Alaptörvény XXIV. cikk. (1) bekezdés: Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ügyeit a hatóságok részrehajlás nélkül, tisztességes módon és ésszerű határidőn belül intézzék.

Alaptörvény 30. cikk. (1)-(2) bekezdés: Az alapvető jogok biztosa alapjogvédelmi tevékenységet lát el, eljárását bárki kezdeményezheti. Az alapvető jogok biztosa az alapvető jogokkal kapcsolatban tudomására jutott visszásságokat kivizsgálja vagy kivizsgáltatja, orvoslásuk érdekében általános vagy egyedi intézkedéseket kezdeményez.

• Ezen túlmenően a Ket. azt is előírja, hogyha a közigazgatási szerv az előírt határidőt nem tartja be -saját költségvetése terhére- köteles a központi költségvetés részére az általános tételű eljárási illeték összegének megfelelő összeget befizetni. (Ket. 33/A § )

A közszféra (önkormányzatok, iskolák, óvodák, kórházak, egyetemek, közfoglalkoztatottak, kormányhivatalok, minisztériumok stb.) dolgozói részére az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait (táppénz, baleseti táppénz, gyermekápolási táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj) a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájának, (MÁK ISZI) mint központi kifizetőhelynek a kötelessége elbírálni és folyósítani. A legfeljebb 21 napos ügyintézési idő betartása, illetve az Ebtv. 69. § szerinti kamatfizetési, valamint a Ket. 33/A § szerinti befizetési kötelezettség a MÁK ISZI-re is vonatkozik.

A Tbj. 5. § szerinti biztosított -az Ebtv. 50. § és Vhr. 31/A -31/F szakaszokban szabályozott módon- kérheti a pénzbeli ellátás, vagy gyógyszersegély méltányosságból történő megállapítását. (Pl. a csed, gyed igénybevételéhez szükséges 365 nap biztosítási idő helyett csak 321 nappal rendelkezik, de a szüléskor biztosított…, vagy tartósan beteg, de a biztosításában 30 napnál hosszabb megszakítás van, így az új jogviszonyában csak pár nap táppénzre lenne jogosult, de előtte évekig fizetett járulékot stb. )

Ebtv: 1997. évi LXXXIII. törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

Ket: 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

Tbj: 1997. évi LXXX. törvény a tb ellátásokról és azok fedezetéről

Vhr: 217/1997 (XII.1.) Kormányrendelet az Ebtv. végrehajtásáról

Kifizetőhely: Főszabály szerint azon munkáltatóknál, ahol 100 főnél több biztosítottat foglalkoztatnak kötelesek legalább 1 fő (minimum OKJ-s, TB végzettségű) TB ügyintézőt foglalkoztatni, aki a dolgozók tb. ügyeit intézi, TB ellátásait (táppénz, csed, gyed, baleseti táppénz, gyermekápolási táppénz) megállapítja és folyósítja, azaz az igény elbírálását –beleértve az előírt (megállapító, elutasító stb.) határozatok meghozatalát is- nem az egészségbiztosító, hanem ezen TB ügyintéző végzi. (1998. évi XXXIX. Törvény 9. §)

MÁK ISZI: A közszférában dolgozók -kormányhivatalok, minisztériumok, központi hivatalok, önkormányzatok, iskolák, óvodák, egyetemek stb. dolgozói, valamint a közfoglalkoztatottak- (bérét és) egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait a Magyar Államkincstár Illetmény- számfejtési Irodái –mint a közszféra központi kifizetőhelyei- állapítják meg, illetve folyósítják.

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos panaszminták –többek között- itt tölthetőek le:

Felszólítás M I N T A kamatfizetésre táppénz, csecsemőgondozási díj (csed), gyermekgondozási díj (gyed) késedelmes utalása miatt, ha az ügyfél a közszférában dolgozik és az igényt az államkincstár bírálja el. (És alatta, ha az egészségbiztosító bírálja el.)
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Fellebbezés M I N T A üzemi baleset elutasítása miatt:
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Panasz M I N T A azoknak, akiknek a táppénz, csed, gyed iránti igényét a munkáltató nem továbbítja az egészségbiztosítóhoz.
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Fellebbezés M I N T A azoknak, akiknek az ügyében az egészségbiztosító nem hajlandó kötelezni a munkáltatót a táppénzhez szükséges Foglalkoztatói igazolás kiállítására, sőt ezen okmány hiánya miatt a táppénz iránti igényt határozattal el is utasította.
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Panasz M I N T A úti üzemi baleset kivizsgálásának megtagadása esetén
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Panasz M I N T A a GYED hiányos és késedelmes utalása miatt:
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

M I N T A táppénz igény előterjesztésére ha az igénylő a közalkalmazotti jogviszonya mellett megbízási szerződés alapján is biztosított:
http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Panasz M I N T A azoknak, akik a Munkaügyi Központ többszöri ígérete ellenére sem kapták meg az őket, a biztosítási esemény bekövetkezésekor, a befizetett járulékokért cserébe megillető álláskeresési járadékot.

http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Sajtóhírek szerint a Magyar Államkincstár számfejtési körébe tartozó munkavállalók 2015-ben és 2016-ban az új KIRA illetmény-számfejtő program bevezetése miatt nem, nem időben, vagy hiányosan kapták meg az illetményüket (munkabérüket), TB ellátásukat. Nekik nyújthat segítséget az itt található panasz minta:

http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?…

Az Egyenlő Bánásmód Hatósága marasztalta (300.000 Ft. bírság megfizetésére kötelezte) azt a munkáltatót, aki a terhes munkavállalójának próbaidő alatt, azonnali hatállyal felmondott mivel nem akarta fizetni a táppénzhez kapcsolódó közterheket (Tbj. 19. § (5) bekezdése szerinti táppénz egyharmad hozzájárulást), illetve nem akarta állni a szülési és fizetésnélküli szabadság alatt felhalmozódó szabadság anyagi terheit. Tekintettel arra, hogy a munkavállaló bírósághoz is fordult a bíróság kérelmező munkaviszonyát helyreállította.

A hatósági eljárásban a feleknek lehetőségük van egyezséget is kötni, azaz a munkáltató vállalhatja, hogy bírság helyett inkább kártérítést fizet a munkavállalónak.
Az ezzel kapcsolatos és egyéb hasonló J O G E S E T E K itt, http://aktaforum.hu/…iewtopic.php?… ,

valamint Egyenlő Bánásmód Hatósága honlapján olvashatóak:

http://egyenlobanasmod.hu/…ebh-141-2015 (bírság+jogviszony helyreállítás)
http://egyenlobanasmod.hu/…/ebh-84-2015 (egyezség)
http://www.egyenlobanasmod.hu/…iew/122_2010 (bírság)
http://www.egyenlobanasmod.hu/…ex/jogesetek (további jogesetek)

Molnár092 # 2016.05.10. 13:06

szép napot!
Az OEPnek elkudtem a tp papirom eredeti példányát a fonokomnek a másolatott tér tivevényessen ilyenkor az oep kuld neki egy papirt hogy kuldje be hozzájuk a munkáltatoi igazolásomat? vagy esetleg probáljam elkérni és akkor azzal egyutt kuldjem az oepnek mi van ha nem akarja odaadni?ko

szonom válaszát

cincinnatus # 2016.04.22. 09:56

Leelu 2016.04.22. 11:25

Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy munkavállalónk aki több,mint fél éve táppénzen van. Arra hivatkozik,hogy Kórházban van, mindíg más-más indokkal. A betegpapírjai egymást követő lezárt betegpapírok melyeket a háziorvosa állít ki. Továbbá többszőr látták is a munkavállalót a napi életben, problémamentesen.
Nem a megadott lakcímén lakik,mint kiderült, így nem tudjuk ellenőrizni.
Az utolsó betegpapírja 03.01.-ig tartott,azóta nem adott le újat, de állítása szerint van neki.
Szeretném megkérdezni, hogy mit tehetünk ezügyben? Ellenőrzést nem tudunk rá kiküldeni,hiszen a lakcíme nem ismert előttünk. Táppénz alatt nem is bocsátható el.
Szeretnénk törvényesen megválni tőle.

köszönöm a válaszukat.

Tisztelt Kérdező!

A munkáltató jogszerűen nem ellenőrizheti a dolgozót a lakásán.

Ha kórházban van a keresőképtelenséget a fekvőbeteg gyógyintézetnek kell kiállítani, azt a háziorvos nem igazolhatja! (Kivéve egynapos sebészeti ellátás.)

Az, hogy valaki problémamentes, vagy sem orvosszakmai kérdés azt a sarki fűszeres nem jogosult elbírálni.

(Utolsó stádiumos agydaganattal is kinézhet valaki "jól" egy kívülálló számára.)

Az új Mt. 65.szakaszából a táppénz kikerült, azaz nem igaz, hogy a táppénz alatt nem lehet közölni a felmondást.

Ellenőrzést az alábbi módon kezdeményezhetnek. (Az ellenőrző főorvosok a keresőképtelenséget igazoló orvosnál fognak eljárni, a beteget a legközelebbi háziorvos-beteg találkozó alkalmával fogják felülvisgálni.)

http://www.oep.hu/…ezeserol.pdf

Tisztelt Munkáltató!

Tájékoztatom, hogy a 102/1995. (VIII.25.) Korm. rendelet 6. § (3) bekezdése
szerint a munkáltató jogosult a betegszabadság, illetőleg a táppénz
igénybevétele alatt a munkavállaló keresőképtelenségének felülvizsgálatát
kezdeményezni.

A felülvizsgálati kérelmet a keresőképtelen állományban tartó szolgálat szerint
illetékes Országos Egészségbiztosítási Pénztár Területi Hivatalába kell
megküldeni.

A kérelemnek tartalmaznia kell a keresőképtelen munkavállaló
személyes adatait (TAJ szám, név, lakcím, születési dátum, anyja neve,
lakcíme) a munkáltató adatait (munkáltató neve, címe, adószáma, aláírási
jogkörrel rendelkező személy neve, adószáma) valamint telefonos és postai
elérhetőségét.

Az OEP illetékes Területi Hivatala a kérelem kézhezvételét követően a
meglévő adatok alapján megvizsgálja, hogy van-e jogszabályi lehetőség a
felülvizsgálat elvégzésére és erről a munkáltatót írásban értesíti.

Az 50/1996. (XII.27.) NM rendelet alapján a 102/1995. (VIII.25.) Korm.
rendelet 6. § (3) bekezdése szerint kezdeményezett munkáltatói felülvizsgálat
elvégzéséért a munkáltatónak eljárási díjat kell fizetni. A jogszabály 1. számú
mellékletének IV. sora szerint a fizetendő díj munkavállalónként 15 800 Ft.

A felülvizsgálathoz a fenti összeget be kell fizetni az Országos
Egészségbiztosítási Pénztár 10032000-01301005-00000000 számú
bankszámlájára és a befizetés közlemény rovatában fel kell tüntetni a
„keresőképtelenség felülvizsgálata” megnevezést valamint a keresőképtelen
személy(ek) TAJ számát.

Az eljárási díj befizetését követően a befizetést igazoló bizonylat másolatát,
el kell juttatni az illetékes OEP Területi Hivatalhoz. A bizonylatot ki kell
egészíteni, ha nem tartalmazza a munkáltató cég nevét, bankszámlaszámát,
adószámát, valamint a postai címét, amely alapján az OEP megküldi a
számviteli bizonylatot a munkáltató címére.

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.

Budapest, 2011. január 12.
Dr. Gajdácsi József Zsolt
főosztályvezető

A fenti tájékoztatót az OEP honlapján itt találja:

http://www.oep.hu/…ezeserol.pdf

Leelu # 2016.04.22. 09:25

Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy munkavállalónk aki több,mint fél éve táppénzen van. Arra hivatkozik,hogy Kórházban van, mindíg más-más indokkal. A betegpapírjai egymást követő lezárt betegpapírok melyeket a háziorvosa állít ki. Továbbá többszőr látták is a munkavállalót a napi életben, problémamentesen.
Nem a megadott lakcímén lakik,mint kiderült, így nem tudjuk ellenőrizni.
Az utolsó betegpapírja 03.01.-ig tartott,azóta nem adott le újat, de állítása szerint van neki.
Szeretném megkérdezni, hogy mit tehetünk ezügyben? Ellenőrzést nem tudunk rá kiküldeni,hiszen a lakcíme nem ismert előttünk. Táppénz alatt nem is bocsátható el.
Szeretnénk törvényesen megválni tőle.

köszönöm a válaszukat.

monoszkop # 2016.03.21. 10:59

Ildi90

…… Megyei Kormányhivatal
….. Kormánymegbízott Asszony/Úr részére
Város
Utca, házszám
Irányítószám

Tárgy: Panasz, a táppénz iránti igény
előterjesztésének megtagadása miatt

Tisztelt Kormánymegbízott Asszony/Úr!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy munkáltatómnál (neve:…., címe:….. adószáma……, telefonszáma:…….) eljárni, a jogszabályokban előírt kötelezettségének teljesítésérére (Foglalkoztatói igazolás kiállítására és igényem Önökhöz történő továbbítására) kötelezni szíveskedjen az alábbiak miatt.

20…..-tól dolgozom a fenti foglalkoztatónál.

20……-tól háziorvosom keresőképtelen állományba vett, amelyről a nagyalakú orvosi igazolást és a további orvosi igazolásokat 20……-án közvetlen felettesemnek, ………. műszakvezetőnek átadtam.

Ezen okmányokon az orvos 20….-ig, összesen 14 napra igazolt keresőképtelenséget.

A tárgyévre járó 15 munkanap betegszabadságot korábban már kimerítettem, így álláspontom szerint jelen keresőképtelenség teljes tartamára táppénz illetne meg.

A munkáltatómnál társadalombiztosítási kifizetőhely nem működik, a táppénzemet eddig mindig a Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya folyósította.

A foglalkoztató az okmányok átvételéről igazolást nem adott, viszont annak leadásakor jelen volt XY nevű kolléganőm.

Kérelmem hosszadalmas elbírálásának okáról többször (dátum, mód) érdeklődtem, ügyfélszolgálatuk és/vagy szakosztályuk válasza (XY ügyintéző) szerint munkáltatóm a fenti időre táppénz iránti igényt nem terjesztett elő.

Ezt követően megkerestem YY nevű ügyvezetőt, aki panaszomra érdemi választ nem adott, az igényemnek a Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya felé történő továbbítását hitelt érdemlően nem igazolta, attól elzárkózott.

Tekintettel arra, hogy az igényem elő nem terjesztésével a foglalkoztató a létfenntartásomat veszélyezteti, egyben figyelemmel az alábbi jogokra és jogszabálysértésekre kérem, hogy munkáltatómnál eljárni, a jogkövető magatartás tanúsítására felszólítani, amennyiben szükséges munkáltatómnál helyszíni, hatósági eljárást kezdeményezni, végső esetben az igény mielőbbi előterjesztése érdekében munkáltatómat eljárási bírsággal sújtani szíveskedjen.

Álláspontom szerint az eljárás során az alábbi jogok illetnek meg, illetve munkáltatóm az alábbi jogi normákat sértette meg:
Az Alaptörvény XIX.. cikk. (1) bekezdése értelmében anyaság, ( ) betegség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.
Az Alaptörvény XXIV. cikk. (1) bekezdése szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy ügyeit a hatóságok részrehajlás nélkül, tisztességes módon és ésszerű határidőn belül intézzék.
Az ügyfeleket megilleti a tisztességes ügyintézéshez, a jogszabályokban meghatározott határidőben hozott döntéshez való jog. ( Ket. 4. § )

A táppénz, csed, gyed, baleseti és gyermekápolási táppénz iránti igényt a munkavállalónak a foglalkoztatójánál kell előterjeszteni, azaz az orvosi igazolásokat a munkáltatójának kell leadni. (Ebtv. 62. §)

Az ellátások igénylése –beleértve az esetleges jogorvoslati eljárást is- az ügyfél számára ingyenes, azaz illeték- és költségmentes. (Vhr. 75/A §)

A foglalkoztató a kérelem, illetve a dolgozó által leadott okmányok átvételét hitelt érdemlően (pl. átvételi elismervény adásával) köteles igazolni. (Vhr. 38. §)

Ha foglalkoztatónál TB kifizetőhely nincs úgy köteles egy, az OEP honlapjáról letölthető un. Foglalkoztatói igazolás formanyomtatványt kitölteni és az összes szükséges okmánnyal együtt 5 napon belül a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának továbbítani. (Vhr. 38. § )

A kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztálya köteles az igényt 21 napon belül elbírálni, azaz kérelemről érdemben dönteni, határozatot hozni és/vagy az ellátást kiutalni. (Vhr. 39. § )

Ha ezen kötelezettségének az egészségbiztosító/kifizetőhely nem tesz eleget köteles az Art.-ban meghatározott késedelmi pótlékkal azonos mértékű kamatot fizetnie a jogosult részére. (Mentesül az egészségbiztosító (kifizetőhely) a kamatfizetési kötelezettség alól, ha annak összege az 1.000.- Ft-ot nem haladja meg.) (Ebtv. 69. § )

Az Ebtv. 69. § szerint ha az egészségbiztosító/kifizetőhely ezen kötelezettségének nem tesz eleget köteles az Art.-ban meghatározott késedelmi pótlékkal azonos mértékű kamatot fizetnie a jogosult részére. Mentesül az egészségbiztosító (kifizetőhely) a kamatfizetési kötelezettség alól, ha annak összege az 1.000.- Ft-ot nem haladja meg.)

Az Ebtv. 81. § (1) Az egészségbiztosító szak- és pénzügyi ellenőrzése kiterjed az egészségbiztosítás pénzbeli, illetőleg baleseti ellátásaival összefüggő nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére, a társadalombiztosítási feladatokat ellátó szervek hatáskörébe tartozó ellátásoknak és szolgáltatásoknak a jogosultak részére történő megállapítására, folyósítására, továbbá az ezekkel összefüggő ügyviteli feladatok ellátására. Az ehhez szükséges nyilvántartásokat, egészségügyi szolgáltatói jelentéseket, könyvelési és egyéb okmányokat, illetőleg adatokat rendelkezésre kell bocsátani.

Ebtv: 1997. évi LXXXIII. törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

Ket: 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

Vhr: 217/1997 (XII.1.) Kormányrendelet az Ebtv. végrehajtásáról

Köszönettel

Dátum, aláírás

Elérhetőségeim:

Adataim: (Név, TAJ, lakcím, telefonszám)

Ildi90 # 2016.03.20. 13:31

Igen, ha ez minden munkahelyen csak ilyen könnyen menne :) de a lényeg, hogy mindenképp mell a munkáltató az ügyhöz, köszi a segítséget!

anne01 # 2016.03.15. 20:07

Ildi 90,

a munkáltatónak lobogtasd ezt:
217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról
38.§ Ha a foglalkoztatónál kifizetőhely nincs, a foglalkoztató a csecsemőgondozási díjra, a gyermekgondozási díjra, a táppénzre, a baleseti táppénzre vonatkozó kérelem elbírálásához „Foglalkoztatói igazolás”-t állít ki, és azt a biztosított által benyújtott igazolásokkal együtt - csecsemőgondozási díj iránti kérelem, illetve gyermekgondozási díj iránti kérelem esetén az OEP főigazgatója által a kérelem benyújtására rendszeresített nyomtatvánnyal együtt - öt napon belül a (4) bekezdésben foglaltaknak megfelelően a székhelye szerint illetékes kormányhivatalnak megküldi. A foglalkoztató a kérelem, illetve igazolások átvételét, beérkezését hitelt érdemlő módon köteles igazolni.
Egyébként pedig kezdj el az OEP-nél intézkedni.

Ildi90 # 2016.03.14. 07:53

December 29-töl voltam táppénzen allergiás sokk miatt február 2. Hetéig. Akkor leadtam a papírt de március elején még ott volt a februári jelenléti mappában...szóltam, azt mondták intézik, azóta is ott van.

anne01 # 2016.03.13. 08:23

Ildi 90,

a táppénzes papírokat te is leadhatod OEP-nél, de az igényelbírálás ettől még nem fog elindulni, mert ahhoz szükséges a foglalkoztatói igazolás is. Beszélhetsz OEP-pel is, hogy esetedben mi a helyzet és ők hivatalból megkereshetik a munkáltatót, de ez egy hosszabb folyamat és így nem fogsz gyorsabban pénzt kapni. Nyilván a leggyorsabb, ha munkáltató elküldi a foglalkoztatóit a táppénzes papírokkal együtt. Egyébként is a leadástól számított öt napja van rá, hogy beküldje. Biztos, hogy lejárt már a 15 munkanap?

Ildi90 # 2016.03.11. 17:51

Tisztelt fórumozók!

15 napot meghaladó táppénzes papíromat a munkáltató nem hajlandó leadni az OEP felé.
Érdeklődnék hogy én, mint munkavállaló el tudom e juttatni a felelős szervnek ( ha igen mi lenne a menete) vagy csak a munkáltató teheti ezt meg?

Köszönettel: B. Ildikó

Jusztasz # 2016.02.05. 11:33

Szívesen.

Mammon # 2016.02.04. 13:37

Kedves Jusztasz,

Köszönöm a tájékoztatást, és további szép napot kívánok.

Jusztasz # 2016.02.04. 11:12

Mammon 2016.02.03. 18:31
Kedves Jogi Fórum!
A kérdésem talán nem különösebben komplex, mégsem tudom, pontosan hogyan járhatnék utána. Igazán hálás volnék, ha meg tudnák válaszolni nekem.
Közalkalmazottként dolgozom, két óvódáskorú kisfiam van. Nem túlságosan meglepő módon, a múlt héten az influenzajárvány őket is elkapta, s így - az orvos rendelkezése szerint - közösségbe sem mehettek. Mivel nem voltam biztos abban, hogy másként megoldható a felügyeletük, ezért a magam részére is kértem - a hétből fennmaradó három napra - igazolást.
Hazaérve azonban a feleségemmel beszélve kiderült, hogy nekem nem szükséges hiányoznom a munkahelyemről – mivel neki úgyis ki kell vennie pár nap szabadságot. Úgy gondoltam: ha egyszerűen mégis bemegyek dolgozni, és a táppénzes papíromat le sem adom a munkahelyemen, akkor ennek semmi nyoma nem marad (s így nyilván nem kapok arányosan csökkentett bért sem a hó végén).
Amikor azonban – gyerekeim felülvizsgálata során – ismét beszéltem az orvossal, kicsit elbizonytalanodtam ebben a feltételezésemben. Merthogy arról tájékoztatott, hogy ők a papírt már továbbították az OEP felé. Nem teljesen világos számomra, hogy mindez mit jelent, vagy mivel jár.
Tehát a kérdésem az volna, hogy betegszabadságnak minősül-e ilyen esetben az a három nap, amit ledolgoztam ugyan, de azok után, hogy erről igazolást állítottak ki számomra (jóllehet, ezt az igazolást nem adtam le a munkahelyemen). Ezekre a napokra teljes értékű munkabér jár számomra, vagy a betegszabadságnak megfelelő díj?
Szíves segítségét köszönöm.

T. Kérdező!

Nem, nem minősül betegszabadságnak.

Az irányadó igényelbírálói gyakorlat szerint jól gondolta, ha az orvos által kiadott, a keresőképtelenséget igazoló orvosi igazolást nem adja le, arra nem igényel táppénzt, mert ezeken a napokon munkahelyén megjelent, munkavégzési kötelezettségének eleget tett úgy arra az időre teljes munkabér illeti meg, a betegszabadság szóba sem jöhet.

Az orvos kötelező adatszolgáltatása (heti jelentése) a fentieket nem érinti.

efi99 # 2016.02.03. 19:23

Szerintem itt nézz utána:
http://www.oep.hu/…abadsag.html#…

Mammon # 2016.02.03. 17:31

Kedves Jogi Fórum!

A kérdésem talán nem különösebben komplex, mégsem tudom, pontosan hogyan járhatnék utána. Igazán hálás volnék, ha meg tudnák válaszolni nekem.

Közalkalmazottként dolgozom, két óvódáskorú kisfiam van. Nem túlságosan meglepő módon, a múlt héten az influenzajárvány őket is elkapta, s így - az orvos rendelkezése szerint - közösségbe sem mehettek. Mivel nem voltam biztos abban, hogy másként megoldható a felügyeletük, ezért a magam részére is kértem - a hétből fennmaradó három napra - igazolást.

Hazaérve azonban a feleségemmel beszélve kiderült, hogy nekem nem szükséges hiányoznom a munkahelyemről – mivel neki úgyis ki kell vennie pár nap szabadságot. Úgy gondoltam: ha egyszerűen mégis bemegyek dolgozni, és a táppénzes papíromat le sem adom a munkahelyemen, akkor ennek semmi nyoma nem marad (s így nyilván nem kapok arányosan csökkentett bért sem a hó végén).

Amikor azonban – gyerekeim felülvizsgálata során – ismét beszéltem az orvossal, kicsit elbizonytalanodtam ebben a feltételezésemben. Merthogy arról tájékoztatott, hogy ők a papírt már továbbították az OEP felé. Nem teljesen világos számomra, hogy mindez mit jelent, vagy mivel jár.

Tehát a kérdésem az volna, hogy betegszabadságnak minősül-e ilyen esetben az a három nap, amit ledolgoztam ugyan, de azok után, hogy erről igazolást állítottak ki számomra (jóllehet, ezt az igazolást nem adtam le a munkahelyemen). Ezekre a napokra teljes értékű munkabér jár számomra, vagy a betegszabadságnak megfelelő díj?

Szíves segítségét köszönöm.

intentio # 2015.11.18. 10:47

Tati92 2015.11.17. 15:19
Üdvözletem!
Segítséget kérnék egy munkahelyi procedúrában. A gondom a következő: október 5-én csütörtök este lett feladva ELSŐBBSÉGIVEL a táppénzes papírom a munkahelyemre terhességem miatt. Ennek ha jól tudom max. 2-3 munkanapon belül főleg a szomszéd városba meg kellett volna érkeznie. A munkáltatóm könyvelője szerint 11-én érkezett meg. ez testvérek között is 4 munkanap amikor is a sima levélnek is meg kellett volna érkeznie régen. Ezért ők nem hajlandóak kifizetni majd csak egy hónap múlva decemberbe fogják kiutalni. Na de ha jól olvastam néhány előző ügyben ott leírta hogy a kérelmemet követően 18 max 21 napjuk van utalni. Jól tudom? Tehát ez alatt ők valószínűsítem, hogy nem akarták utalni és forgatják a pénzem. Csak elég nehéz úgy megélni, hogy én is és a párom is a következő hónapban kapunk fizetést/táppénzt. Nem beszélve a kötelező havi kiadásokról. Miután szépen kikeltem magamból mert nem kicsit eláztatott h mit akarok még 1 havi juttatást amikor már küldtek egyet...csak én nem kaptam utalást ugye. És mérgemben lecsaptam a telefont hihetetlen módon visszahívtak és közölte, hogy a szomszédomat aki munkatársam kérdezte h nem küldtem e valamit. Na most megtudta keresni 5 percen belül a telefonszámomat amikor kellett volna akkor nem?! Érdekes egy jelenség! Nem beszélve arról, hogy ők már 30-án lezárják és csak 10 nap múlva utalnak. Hozzam be 30-ig vagy nem utalnak ha nem akkor jelentsem fel az orvost! Na ne haragudjon ez így működik. Örülök hogy találtam egy normális orvost aki jat nélkül is megvizsgál. És van egy olyan sanda gyanúm h még kevesebbet is küldenek mint kéne mert nem egyszer volt hogy többen felmentek panaszkodni hogy sokkal kevesebbet kaptak. Kérdésem lenne még hogy a helyi OEP-hez is bevihettem személyesen? Ne kelljen azért őrlődni, hogy oda ért vagy sem?
Köszönöm szépen előre is válaszukat és segítségüket!

Tisztelt Kérdező!
Elmondása szerint terhesség miatt lett keresőképtelen.

Kérdés: Az orvosi igazolásain hányas a betegségi kód szerepel? (9-es kódnál ugyanis nincs betegszabadság, az első naptól táppénz illeti meg, 8-as kódnál van betegszabadság, amit a mtató fizet. Előbbire az Ebtv., utóbbira az Munka Törvénykönyvének a munkabérfizetélsre vonatkozó szabályai érvényesek.)

Elmondása szerint az orvosi igazolás a könyvelőhöz érkezett meg, és „Ők” nem hajlandóak kifizetni.

Kérdés: Mit nem hajlandóak kifizetni a táppénzt, vagy a betegszabadságos bért? Kérdés továbbá, hogy a munkáltatójánál működik-e tb kifizetőhely?

Elmondása szerint van egy olyan sanda gyanúja hogy még kevesebbet is küldenek mint kéne mert nem egyszer volt hogy többen felmentek panaszkodni hogy sokkal kevesebbet kaptak.

Kérdés, hogy miből küldenek kevesebbet? Munkabért, táppénzt, vagy betegszabadságos bért?

Kérdezi továbbá, hogy a helyi OEP-hez is beviheti-e személyesen azért, hogy ne kelljen azért őrlődni, hogy oda ért vagy sem?

Ha a munkáltatónál működik tb. kifizetőhely és ott állapítják meg az ellátást, valamint ők folyósítanak –gyanúja szerint- kevesebb összeget, mint amennyi megilleti akkor miért akarja bevinni az OEP-hez?

Kérdéseire érdemi választ akkor lehet adni, ha az ellentmondásokat feloldja, fentieket egyértelműsíti...

Tati92 # 2015.11.17. 14:19

Üdvözletem!

Segítséget kérnék egy munkahelyi procedúrában. A gondom a következő: október 5-én csütörtök este lett feladva ELSŐBBSÉGIVEL a táppénzes papírom a munkahelyemre terhességem miatt. Ennek ha jól tudom max. 2-3 munkanapon belül főleg a szomszéd városba meg kellett volna érkeznie. A munkáltatóm könyvelője szerint 11-én érkezett meg. ez testvérek között is 4 munkanap amikor is a sima levélnek is meg kellett volna érkeznie régen. Ezért ők nem hajlandóak kifizetni majd csak egy hónap múlva decemberbe fogják kiutalni. Na de ha jól olvastam néhány előző ügyben ott leírta hogy a kérelmemet követően 18 max 21 napjuk van utalni. Jól tudom? Tehát ez alatt ők valószínűsítem, hogy nem akarták utalni és forgatják a pénzem. Csak elég nehéz úgy megélni, hogy én is és a párom is a következő hónapban kapunk fizetést/táppénzt. Nem beszélve a kötelező havi kiadásokról. Miután szépen kikeltem magamból mert nem kicsit eláztatott h mit akarok még 1 havi juttatást amikor már küldtek egyet...csak én nem kaptam utalást ugye. És mérgemben lecsaptam a telefont hihetetlen módon visszahívtak és közölte, hogy a szomszédomat aki munkatársam kérdezte h nem küldtem e valamit. Na most megtudta keresni 5 percen belül a telefonszámomat amikor kellett volna akkor nem?! Érdekes egy jelenség! Nem beszélve arról, hogy ők már 30-án lezárják és csak 10 nap múlva utalnak. Hozzam be 30-ig vagy nem utalnak ha nem akkor jelentsem fel az orvost! Na ne haragudjon ez így működik. Örülök hogy találtam egy normális orvost aki jat nélkül is megvizsgál. És van egy olyan sanda gyanúm h még kevesebbet is küldenek mint kéne mert nem egyszer volt hogy többen felmentek panaszkodni hogy sokkal kevesebbet kaptak. Kérdésem lenne még hogy a helyi OEP-hez is bevihettem személyesen? Ne kelljen azért őrlődni, hogy oda ért vagy sem?

Köszönöm szépen előre is válaszukat és segítségüket!

cincinnatus # 2015.04.13. 12:08

tomevi63 2015.04.10. 16:37

Üdvözlöm. Kis segítséget szeretnék kérni. Január 27-óta táppénzes állományban vagyok.A fönököm kérte,hogy neki adjam le a papírokat amit meg is tettem. A mostani kéthetest már nem vette el,mivel kikelt magából ,hogy még mindíg állományban vagyok. Ezt a papírt már a feletteseinek postáztam.Mivel már több mint két hónapja nem kaptam semmi pénzt ezért érdeklödtem az OEP-nél ahol közölték velem,hogy február 22-ig van leadva a papír,de az is későn mert még nincs feldolgozás alatt. Kérdem én egy gyermeket egyedülálló szülő (inzulinos) miből vegyem meg a gyógyszereket ha már több mint két hónapja nem kapok semmi pénzt. Mikor megkezdtem a táppénzes állományt a fönököm teljesen kivolt hívogatott még hétvégén is ,mikor a papírokat adtam neki akkor örjöngött hogy mit kébzelek stb..De már a felmondási papírt is elküldték nekem ami akkor kezdődik ha vége a tp-nek.Segítséget szeretnék kérni,hogy ebben az ügyben mit lehet tenni,vagy hova fordulni ha a munkáltató vissza tartja a Tp-papírokat. Köszönöm.

Írásban panasszal fordulhat a Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályához, ahol kérheti, hogy az ellenőrök a helyszínen, cél ellenőrzés keretében járjanak el és kötelezzék a foglalkoztatót a az Ebtv. és a Vhr. rendelkezéseinek maradéktalan betartására.

Fentiek miatt, ugyanitt kérhet egyszeri, méltányossági gyógyszersegélyt.

Tekintettel arra, hogy mind az Ön, mind a családja létfenntartása veszélybe került –mivel alapjogában sérült- fordulhat még az ombudsmanhoz is.

Ez utóbbihoz bemásolok egy levélmintát.

Alapvető Jogok Biztosának Hivatala
Dr. Székely László részére
Budapest
Nádor utca 22.
1051

Tárgy: Panasz

Tisztelt Dr. Székely László Úr!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy az engem megillető gyermekgondozási díj ellátás mielőbbi kifizetése érdekében a … … …. Igazgatóságán eljárni, panaszomat kivizsgálni, annak eredményéről tájékoztatni, az ügyviteli/informatikai hiba miatti részleges és késedelmes kifizetés miatt engem megillető kamat, valamint az azzal kapcsolatos érthető elszámolás kifizetésére/elkészítésére és megküldésére a közszféra központi társadalombiztosítási kifizetőhelyét (……….. Igazgatóságát) kötelezni szíveskedjen az alábbiak miatt.

A terhességi gyermekágyi segély lejártát követően gyermekgondozási díjban részesülök a 20…-én született, … nevű gyermekem, illetve a ….i Egyetem ….. Klinikánál jelenleg is fennálló biztosítási jogviszonyom alapján.

Mindezidáig az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásomat havi rendszerességgel, időben megkaptam, azonban 2015. ….ban az engem megillető ellátásnak csak a töredékét (… napi GYED) utalták a számlámra.

Telefonon történő érdeklődésemre a … Igazgatóság … Irodája azt a tájékoztatást adta, hogy panaszom megalapozott, február hónapra is teljes egészében megilletne az ellátás, vélhetőleg számítógépes hiba történt, azonban az informatikus szabadsága miatt a hiba belátható időn belül nem orvosolható, az engem megillető különbözet kiutalására egyelőre nincs mód, mely választ elfogadni nem áll módomban.

Álláspontom szerint a ……… Igazgatósága –az ügyviteli hiba felfedezését követően köteles lenne haladéktalanul és kamataival együtt kiutalni az ellátást.

Tekintettel arra, hogy ez nem történt meg ezért kérem az Ön, illetve Hivatala segítő közreműködését.

Meg kívánom jegyezni, hogy jelen esetben egy, az évek óta fizetett járulékokért a biztosítási esemény bekövetkezésekor cserébe, törvény által biztosított ellátásról van szó, melynek nem, illetve nem a jogszabályban előírt időben és összegben történő kifizetése a létfenntartásomat veszélyezteti.

A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól 1997. évi LXXXIII. törvény 62. szakasza értelmében a gyermekgondozási díjat havonta egyszer utólag a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, de legkésőbb a bérfizetési napon kell folyósítani.

A 69. § értelmében ha az egészségbiztosító, illetve a társadalombiztosítási kifizetőhely a pénzbeli ellátási, valamint baleseti táppénz iránti igény érvényesítéséről az előírt határidőn belül nem gondoskodik, az Art.-ban meghatározott késedelmi pótlékkal azonos mértékű kamatot köteles fizetni a jogosult részére.

Köszönettel:
aláírás

...., dátum

Adataim:
Név:
TAJ:
Adóazonosító
Lakcím:
Munkáltató neve, címe:

tomevi63 # 2015.04.10. 14:37

Üdvözlöm. Kis segítséget szeretnék kérni. Január 27-óta táppénzes állományban vagyok.A fönököm kérte,hogy neki adjam le a papírokat amit meg is tettem. A mostani kéthetest már nem vette el,mivel kikelt magából ,hogy még mindíg állományban vagyok. Ezt a papírt már a feletteseinek postáztam.Mivel már több mint két hónapja nem kaptam semmi pénzt ezért érdeklödtem az OEP-nél ahol közölték velem,hogy február 22-ig van leadva a papír,de az is későn mert még nincs feldolgozás alatt. Kérdem én egy gyermeket egyedülálló szülő (inzulinos) miből vegyem meg a gyógyszereket ha már több mint két hónapja nem kapok semmi pénzt. Mikor megkezdtem a táppénzes állományt a fönököm teljesen kivolt hívogatott még hétvégén is ,mikor a papírokat adtam neki akkor örjöngött hogy mit kébzelek stb..De már a felmondási papírt is elküldték nekem ami akkor kezdődik ha vége a tp-nek.Segítséget szeretnék kérni,hogy ebben az ügyben mit lehet tenni,vagy hova fordulni ha a munkáltató vissza tartja a Tp-papírokat. Köszönöm.

cincinnatus # 2014.08.15. 06:33

pancimanci 2014.08.14. 13:57

Tisztelt Jogi fórum!

A férjem 2014. június 10. óta betegállományban van.Júliusban megműtötték, sajnos még most is betegállományban van. A táppénzes papírjait időben leadja, vagy aznap amikor megkapja vagy másnap. A kórházi beteglapját is időben leadta.
A gondunk az, hogy a munkáltató részéről - gondolom könyvelő - nem küldte be a területileg illetékes OEP-hez.
Máskor is előfordult már, hogy nem küldték be, így kikértük a háziorvostól a másodlatot és azt küldtük be az OEP-hez. Akkor is kb.4 hónapot vártunk a kifizetésre.
Most kapásból lemásoltuk az addig összegyűlt beteglapokat és egy levél kíséretében feladtuk postán.Július 21-én átvették az OEP-nél. Tudtuk, hogy kell hozzá a munkáltatótól igazolás, de úgy voltunk vele, hogy az OEP hivatalból bekéri.
Most már ott tartunk, hogy az Ellenőrzési Osztályon van a dolog, mert a munkáltató nem reagált a megkeresésükre.Telefonon beszéltem az OEP-el, ahol elmondták, hogy mivel a munkáltató nem reagált semmit, ezért kimennek a céghez.
A kérdésem az lenne, hogy ebből lehet- e a férjemnek problémája és, hogy egyszer csak fogunk kapni táppénzt?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Cs.Szilvia

Kedves "pancimanci"!

A mai elvárás az, hogy a vállalkozásokat segítsük, tanácsokkal lássuk el és csak végső esetben, akkor is kellő visszatartó erőt nem képviselő bírsággal sújtsuk.

Aki másképp gondolkodik, (ne alkalmazzunk olyan ügyintézőt aki az ügyfél azon kérdésére, hogy miért kaptam ennyi munkabért, táppénzt, tgys-t, gyed-et, családi pótlékot stb. több éves gyakorlat után is azt válaszolja az ügyfélnek, hogy nem tudom, a gép ennyit adott és kész, a kedves ügyfél elégedjen meg ennyivel, vagy aki több év után sem ismeri az Ebtv., a táppénz kiszámítási módszereket tartalmazó 48. § rendelkezéseit, vagy aki több év után sem tudná még a saját táppénzét tgys ellátását számítógépes program nélkül kiszámolni, vagy aki szóvá teszi, hogy összeférhetetlen, ha a közigszerv vezetője alkalmazza a saját sógornőjét, pláne az előírt képesítés nélkül, vagy aki jelzi, elfogadhatatlan,hogy a folyosókon, mindenki (ügyfelek, más osztályokon dolgozók, biztonsági őrök stb.) által hozzáférhető polcokon, nem zárható szekrényekben tárolják az ügyfelek személyes adatait tartalmazó iratanyagot, stb ) azt rövid úton eltávolítják.

Természetesen előbb-utóbb meg fogja kapni az ellátását, de hogy mikor az kérdéses.

Van három jogi norma is ezzel kapcsolatban.

Egyrészt az ügyintézési idő 21 nap. Ha ez időszak alatt akár a MEP, akár a MÁK ügyintézők nem tudják elbírálni az igényt kötelesek lennének határozattal előleget megállapítani. A gyakorlatban ezt a szabályt nem nagyon alkalmazzák, ennek betartását sajnos az OEP Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztálya sem követeli meg.

A másik, hogy a MÁK/Egészségbiztosítási Szakigazgatási Szerv a Ket. értelmében –ha az ügyintézési időt nem tartja- köteles lenne automatikusan befizetni az általános tételű eljárási illeték összegét, ha az ügyintézési idő kétszeresét nem tartja ennek kétszeresét befizetni a központi költségvetésbe.

No ezt aztán végképp nem alkalmazza egyik közigazgatási szerv sem. Ha a közigszerv nem tartja be a hatályos jogot miért várjuk a vállalkozóktól, hogy betartsa azt a jogszabályt amit lehet, hogy különben nem is ismer.

A harmadik, hogy ha az ügyintézési időt nem tartják kötelesek lennének kamatot fizetni, kivéve ha annak összege nem éri el az 1.000 Ft-ot. Sajnos ezt sem alkalmazzák.

Látható, hogy a jogalkotó több garanciát is beépített az Ön, Önök védelme érdekében, azonban a közigszervek közép és felsővezetői –mivel azt a saját működési költségükből kellene fizetni, azaz kevesebb jutna papírra, fűtésre és jutalomra- tudatosan nem alkalmazzák, a felettes szervek pedig „szemethunynak”.

Azért reménykedjen! A Ket. nevében 2004-től már benne van, hogy a közigazgatás nemcsak hatósági eljárás, hanem szolgáltatás. Hátha tényleg az lesz.)

Azt mondják a remény hal meg utoljára, de meghal.

2004. évi CXL. törvény
a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

33/A. § (1) Ha a hatóság a rá irányadó ügyintézési határidőt az ügyfélnek és az eljárás egyéb résztvevőjének fel nem róható okból túllépi, köteles az ügyfél által az eljárás lefolytatásáért megfizetett illetéknek vagy díjnak megfelelő összeget, ha pedig az ügyintézés időtartama meghaladja az irányadó ügyintézési határidő kétszeresét, az ügyfél által az eljárás lefolytatásáért megfizetett illetéknek vagy díjnak megfelelő összeg kétszeresét az ügyfél részére visszafizetni.

(2) A hatóság (1) bekezdés szerinti fizetési kötelezettségét nem érinti, ha az ügyfél az illeték vagy díj megfizetése alól részben vagy egészen mentesült; ilyen esetben a hatóság az összeget az ügyfél által meg nem fizetett rész arányában a központi költségvetésnek - az államháztartásért felelős miniszter által közzétett számlaszámra - fizeti meg. Ha az eljárás lefolytatásáért az eljárás megindítására irányuló kérelmet benyújtó ügyfél jogszabály alapján nem köteles illeték vagy díj fizetésére, úgy a hatóság az illetékekről szóló törvény szerinti általános tételű eljárási illetéknek megfelelő összeget, illetve ennek kétszeresét fizeti meg a központi költségvetésnek.

217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról

39. § (1) Ha a táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a baleset üzemiségének megállapítása és a baleseti táppénz iránti kérelem - ideértve az Ebtv. 52/A. § (4) bekezdése szerinti esetet is - benyújtásakor rendelkezésre álló adatok alapján az igény teljes mértékben teljesíthető, az ügyintézési határidő tizennyolc nap.

Ebben az esetben nem alkalmazható a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (3) bekezdése.

(1a) Ha az (1) bekezdés szerinti kérelem a kérelem benyújtásakor rendelkezésre álló adatok alapján nem bírálható el, az ügyintézési határidő huszonegy nap.

1997. évi LXXXIII. törvény
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

5. § Az egészségbiztosító tájékoztatja a biztosítottat jogairól és kötelezettségeiről, segítséget nyújt igénye érvényesítéséhez.

62. §451 (1)A terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj és a táppénz iránti kérelmet a biztosítottnak a Tbj. 4. § a) pontja szerinti foglalkoztatónál kell előterjeszteni.

Az ellátások késedelmes kifizetése

69. § Ha az egészségbiztosító, illetve a társadalombiztosítási kifizetőhely a pénzbeli ellátási, valamint baleseti táppénz iránti igény érvényesítéséről az előírt határidőn belül nem gondoskodik, az Art.-ban meghatározott késedelmi pótlékkal azonos mértékű kamatot köteles fizetni a jogosult részére. Nem kell megfizetni a kamatot a 39/B. §, 52/A. § és 55/A. § szerinti előleg összege után, valamint ha a kamat összege nem haladja meg az 1000 forintot.

Remélem, hogy így már értetőbb, hogy mi, miért történik önökkel.

pancimanci # 2014.08.14. 11:57

Tisztelt Jogi fórum!

A férjem 2014. június 10. óta betegállományban van.Júliusban megműtötték, sajnos még most is betegállományban van. A táppénzes papírjait időben leadja, vagy aznap amikor megkapja vagy másnap. A kórházi beteglapját is időben leadta.
A gondunk az, hogy a munkáltató részéről - gondolom könyvelő - nem küldte be a területileg illetékes OEP-hez.
Máskor is előfordult már, hogy nem küldték be, így kikértük a háziorvostól a másodlatot és azt küldtük be az OEP-hez. Akkor is kb.4 hónapot vártunk a kifizetésre.
Most kapásból lemásoltuk az addig összegyűlt beteglapokat és egy levél kíséretében feladtuk postán.Július 21-én átvették az OEP-nél. Tudtuk, hogy kell hozzá a munkáltatótól igazolás, de úgy voltunk vele, hogy az OEP hivatalból bekéri.
Most már ott tartunk, hogy az Ellenőrzési Osztályon van a dolog, mert a munkáltató nem reagált a megkeresésükre.Telefonon beszéltem az OEP-el, ahol elmondták, hogy mivel a munkáltató nem reagált semmit, ezért kimennek a céghez.
A kérdésem az lenne, hogy ebből lehet- e a férjemnek problémája és, hogy egyszer csak fogunk kapni táppénzt?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Cs.Szilvia

efi99 # 2014.08.13. 11:17

Hát igen, a doki előre megmondja, hogy keddtől péntekig beteg az illető és utána meg már nem az, úgy, hogy még nincs péntek és pénteken nem is fogja látni a beteget, érdekes elgondolás azért. (bár nem ritka)
A citált jogszabály persze ettől még gyönyörű példája annak, amikor van az elmélet, meg a vele köszönő viszonyban nem álló gyakorlat: kijárhat .... óra és ... óra között, ugye valami ilyesmi van rajta. Ugyan az elmúlt 2000 évben még soha senki nem ellenőrizte (meg ha akarta se tudta volna), hogy a Fő téren sétálgató Gipsz Jakab nem beteg-e éppen és ha igen, akkor nem otthon a 4 fal között kéne-e most éppen lennie, de azért írjunk csak elő ilyeneket.

cincinnatus # 2014.08.13. 08:19

Néhény kiegészítés az előző hozzászólásokhoz

A hatályos jogszabályok szerint:

A háziorvos által elrendelt időpontban a beteg köteles nála megjelenni.

A lakóhelyét a betegség ideje alatt csak az orvos engedélyével hagyhatja el.

102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet
a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről

3. § A biztosított köteles a keresőképtelenség ideje alatti tartózkodási helyét (lakcímét) a keresőképtelenségét elbíráló orvosnak bejelenteni.

6. § (2) A keresőképtelen biztosított köteles

  1. betartani az orvos utasításait, így különösen a gyógyulását elősegítő, meghatározott idejű ágynyugalomra, valamint a tartózkodási helyről való kijárás korlátozására vonatkozóan,b) az elrendelt vizsgálatokon megjelenni,
  2. ha a keresőképtelensége alatt más orvos is kezeli, erről a keresőképtelen állományban tartó orvost tájékoztatni.
Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.13. 08:02

Nem.