végkielégítés és felmondás


Totem # 2012.11.06. 06:07

S.O.S.!!!!!Tisztelt Ügyvéd úr/nő !2011 május 16 óta betegállományba vagyok!Illetve közben letelt az 1 év majd visszamentem dolgozni ami 6 napig sikerült,mert rosszul lettem!Ez év májusban voltam Bizottság előtt csökkent munkaképesség ügyben!Nemleges választ kaptam!Fellebbeztem,Október 5.-én voltam másodfokon!Kivettem a tavalyi maradék szabadságot és az idei időarányosat júliusig,ezután október 31 ig még jogosult voltam táppénzre!A másodfokról határozatot nem kaptam!November 5-től megyek vissza dolgozni,bár nem tudom elvégezni a feladatom,de tizedik éve vagyok a cégnél és már kényszerítenének a közös megegyezésű felmondásra!Akkor viszont nem jár felmondási idő ,ha jól tudom!Betegség esetén sem?Már 6.-ára orvosi időpontom van ,sőt novemberbe még 3 ahová nem engednek el szabdságra!Orvosi igazolt napjaim lesznek ami persze fizetetlen!A munkáltatóval lehet egyezkedni hogy betegség miatt közös megegyezés,de felmondási időt kapjak?Vagy ha az üzemorvos alkalmatlannak minősít,akkor sem jár felmondási idő?Azalatt megkapnám a határozatot!Mivel azt az információt kaptam ,ha munkanélküliről százalékolnak le,lényegesen kevesebb ellátást fogok kapni!Persze ha sikerül!Tegnap elkezdtem a munkát!Közölték a munkahelyemen hogy nem adnak szabadságot orvoshoz menni!(Van még 12 napom)Ami annyit jelent hogy minden plussz juttatástól elesek,főleg hogy ebbe a hónapba még 3 -szor kell mennem!Orvosi fizetetlen igazolt napok lesznek!Szükségem lenne a felmondási időre!Válaszát előre is köszönöm!

Lyonee # 2012.11.04. 18:32

Mivel anyósod valószínűleg betöltötte a rá érvényes nyugdíjkorhatárt, ezért végkielégítés nem járt volna neki munkáltatói felmentés esetén sem.

Anikó68 # 2012.11.04. 14:05

Sziasztok!
Segítséget kérek. Anyósom 1968. óra egy munkahelyen dolgozott közalkalmazottként. 2006 óta előrehozott nyugdíjjal munkamegtartásával folyamatos maradt munkaviszonya. 2012.ben furcsa körülmények között lemondással megszünt a munkaviszonya. Az a kérdésem, ha nem lemondás, hanem felmondás lett volna akkor mennyi végkielégítés és felmondási idő járt volna neki a 1968 óta tartó egy munkahelyen letöltött időre?
Köszönöm a segítséget.