Sikertörténetek -aki mert, az nyert


erősjelem # 2010.10.12. 12:00

Valóban,igen.De a tisztességhez hozzátartozik hogy nagyon gondolkodom a két év alatt összegyűlt kieset fizetés utáni kártérítésről is...
Aztán bárki mondhatja hogy szemét pénz éhes vagyok...
Csak az az érdekes hogy se őt se más "rendes embert" a cégnél nem érdekelt hogyan élek meg 35000ft-ból 2hónapig.És mi lesz a hitellel és az életemmel,lesz e mit ennem.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.12. 11:02

Vagyis a Szegedi Munkaügyi Bíróság. A megyei bíróság már másodfok.

erősjelem # 2010.10.12. 06:01

Csongrád

erősjelem # 2010.10.12. 04:03

Valamikor tavasszal jártam itt utoljára..
Röviden a történetem:2éve dolgoztam egy "vállalkozó"-nál és minden hónapban kín keseredve adta a fizetésemet.Mindig az volt a kifogás hogy más nem fizet(ami lehetett volna akár igaz is),közben meg 15000ft vitamint zabált az egész család.Ezért kérdeztem mit tegyek..Akkor valaki azt mondta menjek perre,fizetés elmaradás miatt.Valaki azt tanácsolta hagyjam ott rendkívülivel.De mivel nagy úr a hitel fizetés és a megélhetés maradtam.Majd idén aug.-ban reggel bementem 9kor dolgozni(emlékezni fogok mindig erre a napra).Köszöntünk egymásnak,MINDENKIVEL(mintha semmi se készülne).Majd rá 2 PERCre behívott és 3 tanú jelenlétében kirúgott(értsd szó szerint)rendkívülivel.Ekkor jeleztem perre viszem a dolgot.Az élet fintorra hogy nagyon szerencsés voltam.Mivel találtam egy igazi buldogot,aki segített.
Konklúzió?!Sajnos soha ne higgy egyetlen egy vállalkozónak se!!!Biztos vannak rendesek,de nem ezen a földön...A véleményem azoknak akik nem hisznek az igazságban..De igenis van!És mindig tartsd magad az adott szerződéshez.Olvasd el RENDESEN,és ne enged hogy holmi érthetetlen dumával ne tartsák be a Mtk.betűit.Mivel CSAK TE járhatsz rosszul..
Utána magyarázkodhatsz,és keresheted az igazad.
A mi megyénk munkaügyi bírósága kifogástalan!Az igazságért van,és egyből leszűrte a bíró,hogy ámít a volt "főnök"

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.27. 18:38

Szinte minden perben nyer valaki, neki sikertörténet. Valaki más pedig szükségképpen veszít. Neki csalódás.

Klux # 2010.09.27. 16:55

Hát sajnos nem sok sikertörténet van. Nagyon nehéz dolgok ezek mikor mindenhol csak hátráltatják az embert. A munkaügy egy nagy rakás ratyi, egy két segítőkésznek kinéző illető van ott a többi az mind csak védi a emberi jogokat, szerződéseket eltaposó multikat. nagyot csalódtam ma.

andris11 # 2009.05.21. 13:44

Köszi ismét KBS!

Igen, mert arra voltam kiváncsi, hogy a kifizetésről egyáltalán ad-e valaki a pervesztesnek számlát, vagy ő csak fizet és egy "egyszerű" bizonylatot, de nem számlát kap. Tehát hogy a jogosultnak kell-e számlát kiállítania a részére kifizetett perköltségről.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.05.21. 11:51

Ha átutalással fizet, akkor arról a banktól kap bizonylatot. Ha készpénzben fizet a jogosultnak, akkor az ad neki bevételi bizonylatot (vagy nyugtát).
De te számlát kérdeztél.

andris11 # 2009.05.21. 11:17

Köszi KBS!

Akkor ez esetben a vesztes fél nem is kap bizonylatot, csak fizetnie kell a megbízó részére?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.05.21. 07:49

Az ügyvéd a megbízójának számláz. Természetesen. Lehet áfás és lehet áfamentes. Az ítéleteben benne van, hogy melyik.

andris11 # 2009.05.21. 06:25

Sziasztok!

Azzal kapcsolatban kellene egy kis segítség, hogy ha a munkaügyi perben a munkáltató a pernyertes és megítélik részére a perköltséget, akkor az őt képviselő ügyvéd ezt le kell, hogy számlázza, illetve ez egy áfás szolgáltatás lesz vagy sem?
Köszi előre is!

Dr.Attika # 2007.08.31. 10:54

Tisztelt "jassa"!
A magyar jog nem hagyja magára azokat, akik nem tudják megfizetni az ügyvédi munkadíjat. Önnek be kell mennie a helyi bíróságra és ott kereseti kérelmét jegyzőkönyvbe mondani. A jegyzőkönyvet bírósági fogalmazó, titkár- jogvégzett ember- fogja felvenni így biztos lehet abban, hogy az szabályszerű lesz. Ha vagyoni és jövedelmi viszonyai miatt nem tud ügyvédet meghatalmazni, akkor a kérelmére ki fognak rendelni ügyvédet.

Nem szabad házilagosan szerkesztett beadványokat a bíróság elé tárni. Erre való a fenti eljárás.

Attus # 2007.08.31. 10:47

Kösz.

Kála # 2007.08.31. 10:05

természetesen a pervesztes viseli a másik fél költségeit a munkaügyi perekben is (vagyis igen, ha a munkavállaló a pernyertes akkor a munkáltató)

Attus # 2007.08.31. 10:03

Ilyen pereknél ki viseli az ügyvédi költséget? Ha mondjuk a munkavállaló az ügyet megnyeri, akkor az egyébként neki járó jogos pénzből valójában az ügyvédi díjjal csökkentett összeget nyeri meg; vagy a pervesztes munkáltatóra rá lehet ezt is verni, mint kizárólag annak jogszerűtlen magatartásából fakadó többletkiadást?

Egyjogász # 2007.08.30. 09:38

A törvény szerint, ha a beadvány nem felel meg a törvény rendelkezéseinek, vagy más okból kiegészítésre vagy kijavításra szorul, az elnök a beadványt rövid határidő kitűzésével s a hiányok megjelölése mellett pótlás végett a félnek visszaadja, és egyben figyelmezteti, hogy ha a beadványt újból hiányosan adja be, a bíróság el fogja utasítani, illetőleg hiányos tartalma szerint fogja elintézni.

Vélhetően (mivel nem írod, le, hogy pontosan mi történt) a hiánypótlási végzésnek nem tettél megfelelően eleget, ezért szüntette meg a bíróság az eljárást.

Egyébként igen, ha nincs ügyvéded, a keresetet akkor is a törvény szerinti tartalommal kell előterjesztened, de több mód is van rá, hogy ha valakinek az anyagi körülményei nem teszik lehetővé ügyvéd fizetését, akkor is szakszerű jogi segítséget kaphasson.

Arról, hogy te nem adtad be megfelelően a keresetet, azért nem a munkáltatód, vagy annak ügyvédje tehet.

A keresetet be lehet adni újra, de ezek után mindenképen tanácsolnám, hogy ehhez kérd szakember ( ügyvéd) segítségét.

(Már többször leírtam a Fórumon, tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy a jogász, az ugyanolyan szakma, mint pl. a villanyszerelő.
Ha nem értesz a villanyszereléshez, gondolom nem piszkálod a konnektort, mert agyoncsap az áram, hanem hívsz egy villanyszerelőt.
Ha pedig nem értesz a jogászkodáshoz, célszerű, ha nem adsz be magad keresetet, hanem hívsz egy jogászt, mert a bíróság visszadobja az egészet.)

jassa # 2007.08.30. 08:44

Tisztelt tagok!
Ti vagytok az utolsó reményem, mert úgyérzem a magyar igazságszolgáltatás, csak keresztezi a jogaimat. Volt egy munkáltatóm 6 hónapja, munkaszerződéssel, ami formailag megfelelt, de munkabért nem fizetett másfél hónapig, ezért felmondtam írásban, ahogy kell. Egy hónap elteltével, felkerestem levélben a bizonyos állami szerveket,( APEH, KMMüF, TB) hogy miként derül ki, hogy bejelentett voltam, és a bérem is jól jönne akár utólag is. Közölték keressem fel az illetékes munkaügyi bíróságot. Elkészítettem a keresetlevelet, postára adtam, majd válaszul hiánypótlást kértek. Személyesen megtettem a hiánypótlást, majd Várakoztam a fejleményekre.
Napokban kaptam a várt levelet, végzés: lényegében, megszüntették az eljárást, mert nem rendeztem a hiánypótlást kellőképpen.
Szóval kezdhetem újra.
MIT TEGYEK SZERINTETEK? VAGY HAGYJAM?
Igy működik a magyar jogrendszer? ha nincs ügyvéded aki intéz mindent, akkor elvesztél? Feltehetőleg a volt munkakadómnak van ügyvédje, aki ellátja tanácsokkal.
az a szörnyű, hogy a fenti szarakodást mindenkinek végig kell járnia, de van aki már nem is kezd bele. Miért van ez így?

kisrita # 2007.07.10. 15:28

Köszönöm lezli - mindenképp megnézem!
Valóban jó lennemár valmi megoldást találni ezekre a dolgokra.

lezli # 2007.07.10. 14:36

kisrita - ez a téma a megfelelő topicban már tárgyalva volt - igaz, nem sok mindenre jutottak
http://www.jogiforum.hu/forum/16/8738
neten is van róla anyag:
http://www.mobbing.hu/
a tisztelt szakértők talán most már hozzá tudnak tenni a gyakorlatból is (remélem)
engem is érdekel, nálunk is zajlik ilyen, és a környezetemben is hallom, máshol sem ritka....


doRko

kisrita # 2007.07.09. 18:02

Bocsi nem őt nem szívlelik a többiek, hanem a nagyfőnököt - és ezért a kollégát okolja.
Táppénzel kapcsoaltban - tudom hogy van visszaélés is vele ( ilyet is ismerek), de nincs többet táppénzen mint én vagy a többiek.
kbs - sajnos én is így látom hogy az emberi gonoszság ( mer t ez az) ellen nem véd semmi.

efi99 # 2007.07.09. 16:08

Gondolom ismerni kéne ehhez a főnök "véleményét" is. Mindenesetre gondolom esetleg nem véletlen, hogy pl beleköt a táppénz kérdésbe, elég sok a visszaélés, meg miért is nem szívlelik a többiek, hiszen az már nem a főnök véleménye...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.09. 15:58

Fölösleges is lenne. Hülyeség, gonoszság, egyéb rossz emberi tulajdonságok ellen a jog nem nagyon véd. Nem arra való.

kisrita # 2007.07.09. 15:27

és igazából nem is tudom hova írjak ezzel kapcsolatban.............

kisrita # 2007.07.09. 15:25

Asszem igen. sok helyre benéztem és sok helyen ugyanazok a hozzászólók.
Bocsi, de azért válaszolhattok.
Nem merem mégegyszer elküldeni, mert hátha törlik - legalábbis azt írták hogy többszöri küldés esetén törlik a hozzászólást. Vagy ez csak ugyanarra a topicra történő töszbbszöri elküldére vonatkozik?

the big cat # 2007.07.08. 13:58

Eltévesztetted a topikot?