pedagógusok, gyakornoki besorolás


Dóri1027 # 2017.02.18. 14:52

Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék, hogy gyakornoki időbe bele kell számítani a szülési szabadságot is?

ovono # 2016.10.15. 07:01

Tisztelt Szakértő!

Közoktatásban óvónőként dolgozom 2014 szeptembere óta. Most telne le a két évem, azonban lakhely változás miatt munkahelyet is kell váltanom. A kolleganőm is hasonló helyzetben volt,és mikor ő átkerült hozzánk a vezető újraindította a 2 évét, mert az oktatási hivatal levelet írt neki, hogy új munkahely létesítése( nem pedig áthelyezés) miatt így kell eljárni. Ebben szeretném megkérni a véleményét, hogy ha én most másik óvodába kezdek el dolgozni, akkor ott is újra kell kezdenem a 2 éves gyakornoki időmet. Köszönettel egy leendő óvónő.

jerry lee # 2016.10.12. 17:32

Tisztelt Szakértő!

Gyakornoki besorolásban teljes állásban, határozott idejű szerződéssel dolgozom egy közoktatási intézményben. Szeptembertől osztályfőnök lettem. Két eltérő információt is olvastam ezzel kapcsolatban:1.csak az én írásos beleegyezésemmel lehetek osztályfőnök, 2. egyáltalán nem lehetek osztályfőnök gyakornokként. Először is azt szeretném kérdezni, hogy melyik a helytálló. Továbbá az is érdekelne, hogy az új osztályfőnöki órakedvezmények miatt nekem már túl sok órám lenne. Gyakornokként 20 órám van egy héten és a tantárgyfelosztás már június végén megszületett. Így most egy elég visszás megoldást találtak ki a főnökeim. Az érdekelne, hogy lehetséges-e,hogy hivatalosan is osztályfőnök maradjak és heti 20 órát tartsak meg, a 2 óra órakedvezménytől pedig eltekintsünk,mert nekem eleve csak 20 órám van.
Köszönettel:
egy elkeseredett gyakornok

A.A.A. # 2016.09.18. 15:38

Tisztelt Szakértő!

2014 júniusában államvizsgáztam, mint tanító. Azonban nyelvvizsga nélkül.
2015. februárjában felvett egy iskola, ahol most is dolgozom.
Jelentkeztem a minősítésre, ami által november végén kell leadnom a portfóliót és elvileg február végéig jönnek ki az iskolába engem minősíteni.
Még mindig nincs nyelvvizsgám, azaz csak az írásbeli van meg, de a szóbeli még hiányzik.
Novemberben mehetek szóbelire, de ha nem sikerül akkor legközelebb csak márciusban van vizsgaidőpont (amivel sajnos most szembesültem, mert eddig mindig volt januárban).
Kérdésem: Ha nem sikerül, akkor így már lecsúszok a minősítésről és ezáltal az iskola el fog bocsájtani? Vagy maradok tovább, mint gyakornok? Kötelező a szóbelit legkésőbb február elejéig megcsinálnom vagy kaphatok még márciusig haladékot?

Válaszát előre is köszönöm!
A.A.A.

Gréta01 # 2016.09.10. 22:33

Tisztelt Szakértő!

Óvodapedagógusként dolgozom egy óvodában. 2015. januárjában államvizsgáztam. Az óvodai munkát már 2014. augusztusában elkezdtem, összesen 3 óvodában dolgoztam idáig néhány hónap kieséssel. Idén 2016. decemberében lesz összesen 2 éve (a hónapokat számolva), hogy óvónőként dolgozom. A mostani óvodában lesz novemberben 1 éve, hogy ott alkalmaznak. A probléma az, hogy még nincs nyelvvizsgám és olvastam olyan jogszabályokat, hogy két év gyakornoki idő után nyelvvizsga hiányában elbocsátják az óvónőt. A két évet hogy számolják? Egy munkahelyen eltöltött két évet számolnak vagy összeadják az eddig ledolgozott hónapokat? Valóban el fognak bocsátani nyelvvizsga hiányában?
A másik problémám, hogy minősítésre bejelentkeztettek, így novemberben le kell adnom a portfóliót. Nyelvvizsga hiányában ezt megtehetem? Ha nem adom le, mert nem sikerül a nyelvvizsgám akkor mi történik?

Köszönöm szépen előre is a válaszát!

Tisztelettel:
Gréta

edus87 # 2016.07.25. 16:03

Kedves Bárki, aki otthon van a jogszabályok értelmezésében!
Két kérdésem is lenne:

2013 október óta dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként folyamatos munkaviszonnyal, határozatlan idejű szerződéssel alkalmazva. 2016. júniusában megszereztem gyógypedagógusi diplomámat. A főnökömmel megbeszéltük, hogy közös megegyezéssel augusztus végével felmondok. A bibi az egészben, hogy a munkaügyes kollegina most tájékoztatott, hogy az időarányos szabadságom július 31-ig lesz csak elég, ezért a felmondásomat ezzel a dátummal adjam be. Mivel a visszajelzéseket még várom az új munkahelyektől, felmondani addig nem szeretnék, amíg nem lesz biztos valami, szeretném a folyamatos munkaviszonyt fenntartani és áthelyezéssel munkahelyet váltani ennek érdekében.
Milyen úton módon tudom elkerülni a felmondást július végével?
Betegállomány megoldás lehet? Amennyiben igen, betegállomány alatt kérvényezheti az új munkáltatóm az áthelyezésemet? Ez nem lesz akadály?
Bármilyen más megoldás szóba jöhet az esetemben?

A helyzetet bonyolítja, hogy gyakornoki átsorolásom is ebben az időszakban kellene, hogy történjen. A munkaügyes kollegina, azt javasolta, hogy majd az új munkahelyemen bonyolítsam le.
Ha az új helyen szeptember 1-el alkalmaznak, miért ne történhetne itt meg az átsorolásom?
Mikortól lép életbe a két év gyakornoki pálya megkezdése? Talán szeptember 1-el? Fizetés emelkedés szempontjából sem mindegy ez az egy hónap?

Köszönöm megnyugtató válaszaitokat!
Tiszetelettel: Ena

Tündike72 # 2016.05.23. 17:19

Tisztelt Szakértő!
2012.február 1-től dolgozom egy óvodában óvodatitkárként, majd 2014.szept 1-től átsorolással pedagógiai asszisztensként. Jelenleg főiskolai tanulmányaimat végzem (munka mellett, tanulmányi szerződés nélkül). Tanulmányaimat várhatóan 2017.június 30-án fejezem be, és azután ugyan ezen a munkahelyen szeretnék óvónőként elhelyezkedni. amire ígéretet Kérdésem a következő: Jogosult leszek-e a Ped.1.besorolásra abban az esetben is, hogyha fizetés nélküli szabadságon leszek a 2016/17-es nevelési évben? Az előző munkaviszonyaim alapján bőven rendelkezem 6 év munkaviszonnyal.
Köszönettel: Tündike

Zoli úr # 2016.04.26. 08:04

Tisztelt Fórumozók!

Pedagógus barátom határozott időre kötött szerződéssel dolgozik 2015. szeptember 1. és 2016. június 30. között. Azt szeretném megkérdezni, mi a helyzet az ő ún. tanári (21+25 nap) szabadságával? Rendben van ez így? Az idő előrehaladta miatt sürgős választ szeretnék kérni. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

kissroland # 2016.04.17. 16:26

Tisztelt Szakértő!

Rengeteg helyre írtam már, de sehonnan sem kaptam kielégítő választ, így fogalmam sincs, hova tegyem fel a kérdésemet...

A legfontosabb kérdésem középiskolai tanárként:
Milyen jogszabály/törvény/rendelet szabályozza a pedagógusok heti 22-26 órás kötött munkaidejét?
Hol van leírva az, hogy - például idén - június 15-e vagy július 1-je után is heti 22-26 óra a heti kötött munkaidőnk?

Ha az igazgató/vezetés egyes kollégáknak elrendeli a (70/105/140/80/160 órás) kötelező nyári szakmai gyakorlatot és közben a gyakorlatot nem tartó tanároknak semmilyen feladatot sem rendel el és így nem valósul meg az egyenletes leterhelés, akkor ezt a tényt simán le kell nyelni a gyakorlatot tartó pedagógusoknak?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Kiss Roland

Frey # 2016.04.14. 17:16

Tisztelt Szakértő!
2012. októberétől határozott, 2013. áprilisától határozatlan szerződéssel dolgozom pedagógusként.
A gyakornoki időszakot az életpálya-modell bevezetése előtt megkezdtem, így az iskola gyakornoki szabályzata alapján készítem a minősítéshez szükséges dokumentációt.
2016. áprilisában a határozatlan szerződéstől számított 3 év is letelik. A iskola gyakornoki szabályzata szerint az átsorolásnak már 2016. májusában meg kéne történnie, viszont az új szabályozás szerint a Pedagógus I. fokozatba kerülés és a magasabb fizetés is január 1-től jár.
Melyik szabályozás vonatkozik rám ebben az esetben? Mikortól vonatkozik rám a Pedagógus I-ben meghatározott 24 tanóra megtartása?
Köszönettel,
Frey

VÉZSÉ # 2016.03.05. 09:18

Kedves Mari!

Nekem írt kérdésedre küldött e-mail-emet visszadobta a rendszer, így megpróbálok Neked innen válaszolni. Bár nem erről a fórumról, de nemrég megtudtam a választ az alábbi jogszabályból:

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 39/C. §114:
A nevelési-oktatási intézményben nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottat, aki pedagógus szakképzettséggel és 2015. szeptember 1-jén

  1. már legalább két év szakmai gyakorlattal rendelkezik, Pedagógus I. fokozatba, továbbá a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek minősülő, valamint a fizetési fokozat megállapításánál beszámítandó idő szerinti kategóriába,
  2. két évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkezik, Gyakornok fokozatba

kell besorolni.

Remélem, eljut hozzád az üzenetem, és segíteni tudtam.

Csabi85 # 2015.12.14. 15:43

Tisztelt szakértő!
Köszönöm szépen, hogy 2 hónap alatt nem kaptam választ a kérdésemre!Remélem továbbra is ilyen tendencia várható és ennek köszönhetően a látogatottsága is a béka segge alá csökken, hogy a reklámbevétele egyenlő legyen a 0-val.
Sok sikert hozzá!
Üdv:
Csaba.

Mibolya6 # 2015.11.02. 16:30

Tisztelt Szakértő!

Gyakornokként dolgozom egy gyakorló óvodában és úgy hallottam, várható egy olyan törvény, miszerint nem dolgozhat gyakornok gyakorló óvodában? Ez mennyire igaz? Illetve ha az, akkor mikortól lép életbe?
Köszönöm!

Csabi85 # 2015.10.16. 13:31

Tisztelt jogi tanácsadó!
A feleségem kárpátaljai származású és külföldön dolgozott, mint óvodapedagógus. 2012-ben dolgozni kezdett általános iskolában ahol azt mondták nem tudják az éveit beszámítani, ezért gyakornoki státuszbe rakták. Közben eltelt a gyakornoki idő, átminősítették pedI-be és szóltak, hogy az éveit is beszámítják. Van e mód, és egyáltalán értelme a visszamenőlegesen elmaradt bérét követelni, mert akkor automatikusan a munkaviszony keezdetén pedI kategória járt volna.

VÉZSÉ # 2015.10.14. 16:01

Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék, hogy felsőfokú pedagógus végzettséggel, iskolatitkárként dolgozva milyen kategóriába kell besorolni, ha 9 évig dolgoztam a szakmában, azóta pedig újabb 9 évet töltöttem el közalkalmazottként, irodában? NOKS-ként csak a szakmai évek számítanak, vagy az összes munkaviszony?
Mivel pl. akinek főiskolai diplomája van, de egyáltalán nem dolgozott a szakmájában, annak milyen lesz a besorolása úgy, hogy ped.I.-be sorolva elvileg a 2 év a minimum?
Köszönettel várom válaszát!

GabeeGirl # 2015.10.12. 17:59

Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék, hogy aki jelenleg levelező tagozaton, óvodapedagógus szakon tanuló másodéves főiskolás,-és most pedagógiai asszisztensként dolgozik-, tanulmányai végzése közben alkalmazható-e óvodapedagógusként? Ha igen, melyik törvény szabályozza ezt? És mikortól dolgozhat? Milyen feltételekkel?
Válaszát előre is köszönöm!

Hortenzia # 2015.10.08. 20:46

Tisztelt Szakértő!

Egy kolléganőm nevében szeretnék segítséget kérni. Hosszú évek óta (kb 30-34 éve) dolgozik óvónőként. Nincs főiskolai óvodapedagógusi végzettsége, óvónői szakközépiskolában tanult. Arra lenne kíváncsi, hogy rá is vonatkozik-e a minősítési rendszer. Ha igen, Ő is előrébb lép a Pedagógus I-ből a Pedagógus II-be?
Előre is köszönöm válaszukat!

besorolás # 2015.10.07. 16:19

Tisztelt Szakértő!
2013-ban államvizsgáztam, majd 2013.11.04-én kezdtem el dolgozni pedagógusként, gyakornoki besorolásban. Előtte 7 évig dolgoztam, asszisztensként.

Az lenne a kérdésem, hogy vonatkozik e rám a 26/2013 (VIII.30) kormányrendelet : 6§(3) ( Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra. )
Várom mielőbbi válaszát, mert minősítés előtt állok, és amennyiben rám is vonatkozik a törvény, akkor nem lenne szükségem a minősítésre. Köszönettel.

P.néAnita29 # 2015.10.07. 09:41

Tisztelt Szakértő!

2012. októbere óta dolgozom középiskolai szakmai tanárként, határozott idejű szerződéssel, amit minden évben hosszabbítanak. Gyakornoki pozícióba vagyok, ebben a hónapban már lejár a 3 év. Kérdésem az lenne, hogy mikor és miként lehet átsorolni Ped. I fokozatba. Illetve előtte 9 hónapot dolgoztam a szakmámban (úgy tudom szakmai tanárnál a szakmában töltött időt is beszámolják). Tehát, ha be kell ezt a 9 hónapot számolni, akkor engem már 2015. januárjában át kellett volna sorolni??? Válaszát tisztelettel megköszönöm, mivel munkahelyemen nem kapok kielégítő információt...

K.K. # 2015.10.05. 11:18

Visszaminősìtès...
2012 júniusban vègeztem óvónőkènt, nyelvvizsga hiányában nem kaptam meg a diplomámat! 2012 óta èn óvónőkènt dolgoztam/-ok minimálbères fizetèsèrt! 2015 ben megkaptam a diplomámat miután bemutattam a nyelvvizsgámat ès ped 1 be soroltak! 2015 majusától kaptam a diplomás bèremet! Most azt mondják h vissza tesznek gyakornoknak mert a 3 èves munkaviszonyom nemszámit ès a fizezèsem is csökkene!
A törvèny szerint lehet visszaminősìteni? Ès ez hogy lehet h nem számit a 3 èves óvónői munkám?

atomix # 2015.10.01. 22:12

Tisztelt szakértő!
2015.09.01- én kezdtem pedagógusként dolgozni gyakornoki besorolásban. Előző munkahelyemen 7 évig dolgoztam nem tanárként. Az lenne a kérdésem, hogy vonatkozik e rám a 26/2013 (VIII.30) kormányrendelet : 6§(3) ( Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra. )
Ha igen akkor aHa a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra. )
Ha igen akkor mit a teendőm?
Válaszát előre is köszönöm.

mailo # 2015.09.07. 09:22

Tisztelt Szakértő!

Én Gépészeti Szakképzési Centrum tagintézményében dolgozom PMS iskolatitkárként. 1979-ben végeztem óvónői szakközépiskolában és 1997-ig óvodapedagógusként dolgoztam, ezt követően iskolatitkárként tevékenykedek mind a mai napig. Az új besorolásokhoz lehetőséget adtak a pedagógus végzettségű PMS feladatot ellátóknak, hogy PED.I. fokozatba sorolhatóak. Az lenne a kérdésem, hogy én megkaphatom e ezt a besorolást.

Kérem állásfoglalását az ügyben.

Köszönettel: mailo

Pili11 # 2015.09.03. 15:49

Még azt szeretném megkérdezni: egy Szakképzési Centrumban vagyok alkalmazásban, nem lehet másodállást vállalni egy másik Centrumban? Attól az nem lesz a munkáltatóm, nem? Én ezt nem értem, kérem segítsen!!!Köszönöm!!

Pili11 # 2015.09.03. 15:17

Tisztelt Szakértő!
Középiskolai tanár vagyok, két iskolában dolgozom, mert így van meg a 26 órám a teljes álláshoz. Természetesen az egyik iskola a főmunkaadóm, a másikba csak áttanítok.Így hirdették meg az állást is annak idején.13-13 órákat tanítok.
Mivel nyáron átszervezték a szakközépiskolákat, a két iskola két különböző Centrumhoz került.Most a főmunkaadóm szerződést akar módosíttatni velem, hogy félállásba menjek át, mert én így nekem két munkáltatóm van, az pedig nem lehet. A pénzem kevesebb lesz valószínűleg és ez aggaszt. Tehát egy teljes állásból két felet akarnak csinálni. Nekem nem a Nemzetgazdasági Minisztérium a munkáltatóm? A Centrumok odatartoznak.Nincs két munkáltatóm?
ebben szeretnék segítséget kérni. Igazuk van?
Köszönöm, kérem segítsen!

gerle2 # 2015.09.01. 16:12

Tisztelt Szakértő úr vagy hölgy!
Jobban utánanéztem a régi dolgaimnak, és a következő tényre bukkantam: pedagógus munkakörben 23 hónap, 16 napom van, tehát 14 nap híján 2 év. Lehet, hogy semmi értelme, de meg kell kérdeznem, hogy el tudnám-e érni, hogy ennyi idővel pedagógus 1 státuszba soroljanak? Ugyanis jelenleg gyakornok vagyok, és elvileg november 30-ig fel kell töltenem a portfóliómat. De ha valami mód van arra, hogy ped1-ben legyek, az maga lenne a csoda. Én mégis bizakodó vagyok.
Várom megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel.