Nevelőszülő


klara50 # 2019.06.16. 20:09

Tisztelt Fórumozók! Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy házaspár. Anya alkoholista. Terhes lesz. Születik egy ikerpár. Anya továbbra is iszik. Apa hajnaltól estig dolgozik, nem tud a gyerekekkel foglalkozni. Gyámhatóság közbelép, elveszik a két gyereket 4 hónaposan. Apa felmond, neki odaadják a gyerekeket. A gyerekek 10 hónaposak, mikor a bíróság apának ítéli a gyerekeket. Apának albérletbe kell költözni a két kicsivel, mert anyáé a lakás és nem akar egy alakul listával együtt élni. Az alkalmi munkák vállasása és az albérlet miatt gyámhatóság 4 évesen elveszi újra a gyerekeket. Apa váluk anyától, de nincs válás, mert anya eltűnik. Apa a pénztelenség és az elkeseredés miatt külföldre megy dolgozni. A kicsik 4 évesen nevelőszülőkhöz kerülnek. Anya továbbra sem kerül elő. Válás nincs, a gyerekek nevelőszülőknél. Apa hazajön, a nevelőszülők már 5 éve nevelik a kicsiket. Apával nem nagyon akarják a nevelőszülők tartani a kapcsolatot. Nem értesítik, mikor van a láthatás, nem értesítik az iskolai rendezvényekről stb. A nevelőszülőket kell a gyerekeknek apának és anyának hívniuk. Mindössze 1 óra láthatást tesznek lehetővé minden hónap 2. hétvégéjén. A kicsik közben 8 évesek lettek, kezdenek összezavarodni, hogy két apa van... Apa szeretné a kapcsolatot szorosabbra fűzni a gyerekeivel, de úgy tűnik, a nevelőszülők nem partnerek ebben. Anyát továbbra is eltűntként körözi a rendőrség, már három éve. Apának továbbra sincs itthon bejelentett munkája, alkalmi munkákból él, viszont vett egy házat. Apa szeretné - ha nem is visszakapni - de gyakrabban látni a gyerekeit. Mit tehet?

László88 # 2018.12.17. 16:01

Üdv.

Jelenleg nevelőszülő vagyok, és szeretnék átmenni másik hálózathoz, de azt a hírt kaptam hogy 2019.01.01-től már nme lehet váltani csak gyerekek nélkül. Igaz ez a hír? Köszönöm szépen. Üdvözlettel:

Verka11 # 2014.01.07. 11:28

Tanàcsot szeretnèk kérni.
Nevelőszülőkènt tevèkenykedtem hat èvig, mikor a fenntartom felajànlott egy àllàst, mint hivatàsos nevelőszülő. Feltètele a tanfolyam volt, önköltséges, egy èvig tartott. Elvègzèse utàn megkaptam a munkaviszont, 135 ezer Ft bruttó fizetèssel. Ezt most el akarjàk venni tőlem, ès úgynevezett foglalkoztatàsi viszonnyà akarjàk àtalakitani, aminek 30340 Ft a nyugdijalapja. Ez velem szemben nagyon nagy kitolàs, 50 éves vagyok, már gondolnom kell a nyugdíjra. Nincs a munkàltatónak valamilyen kötelezettsège velem szemben, ha csak ezèrt vègeztem el a tanfolyamot, valameddig nem köteles megtartani a munkaviszonyomat? Több embert is érint ez a probléma még nem is értelmezték igazából a törvènyt, de velünk már új szerződèst akarnak aláíratni, mindenféle tájékoztatás nélkül.
Köszönöm a választ.