Cafeteria, béren kívüli jut. - lakáscélú hitel


Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.24. 07:52

Ahogy elnézem, igazuk lehet. Ha írnak szabályzatot, akkor „munkaköri feladattal kapcsolatos teljesítménytől” nem függhet. De nem kötelező szabályzatot írni; igaz, akkor meg nemigen lehet feltételekhez kötni.

Akárhogy is, nekem nem tetszik, hogy szinte bármilyen feltételhez lehet kötni, épp csak a munkateljesítményhez nem. Pedig egy munkaviszonyban talán mégis csak ez a legfontosabb.

terika23 # 2014.01.24. 07:42

Nem tudom... mindenesetre még akárhány hogyan írjunk cafeteria szabályzatot cikket olvastam kitételként említette, hogy nem lehet teljesítménytől függő.

Passzolok.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.24. 07:38

Szerintem az ac) alkalmazandó. Ott pedig pont az a kitétel hiányzik.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.24. 07:35

Adóköteles? Nem pont az a cafeteria lényege, hogy adómentes?

terika23 # 2014.01.24. 07:31

Keresgéltem a két hozzászólás között. Tehát az SZJA törvény 70. §-a szerint egyes meghatározott juttatásnak minősül:
bc) az előbbiek és/vagy közeli hozzátartozóik

részére, azonos feltételekkel és módon ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék, nyújtott szolgáltatás (kivéve a fogyasztásra kész étel vásárlására jogosító utalvány) révén juttatott adóköteles bevétel (ideértve azt az esetet is, ha a termék, a szolgáltatás azonos módszerrel meghatározott keret terhére választható), feltéve, hogy a juttatásra jogosultak körét a belső szabályzat nem egyénileg, hanem a munkakör, a beosztás, a munkaviszonyban eltöltött idő, az életkor vagy más - munkaköri feladattal kapcsolatos teljesítménytől nem függő - közös ismérv alapján határozza meg;

Szóval ebben van az a bűvös teljesítménytől nem függő szóösszetétel. Ez mire vonatkozik tehát?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.24. 07:24

Egy ilyen erős állításhoz erős indoklás kellene - a cikkben viszont semmilyen nincs. Sőt a cikk némileg saját magának is ellentmond.

terika23 # 2014.01.24. 07:13

Találtam egy ciket magáról a szabályzatról, amibenazt írja, hogy: „A szabályzat bevezetőjének tartalma: mi a szabályzat célja, miért alakították ki a vállalkozásnál a cafeteria rendszert.
Ki kell térni arra, hogy milyen elvek alapján határozzák meg az igénybevétel lehetőségeit, lehet utalni a szevezeti-működési szabályzatra, munkakörökre, munkában eltöltött időre, de akár életkorra is. Munkateljesítménytől semmiképp nem függhet a cafeteria juttatás, vagy annak nagysága!

Itt találtam: http://adotippek.info/…t-kesziteni/

Akkor most mi az igaz??

wers # 2014.01.23. 10:17

Hol hallottad?

Miért ne köthetné a munkáltató teljesítményhez. Vagy bármi máshoz.
Ha jól dolgozol, neki többet termelsz, több lesz a bevétele, amibt megoszt veled cafeteria formában. ha nem, együtt sírtok.

terika23 # 2014.01.23. 10:13

Értem, de hallottam valami olyat, hogy az SZJA törvény nem engedi, hogy teljesítmény alapú legyen a cafeteria adása. Nem tudom hol hivatkozik erre. Vagy nincs is ilyen?

wers # 2014.01.23. 08:47

Cafeteriát adni nem kötelező, a munkáltató dönti el ad-e, vagy nem. És azt is, kinek ad, kinek nem.

terika23 # 2014.01.23. 08:17

Érdeklődni szeretnék a cafeteriaval kapcsoltban, hogy jogszerű-e az, ha a munkáltatóm teljesítménybérem mértéke után ad nekem cafeteriát? Tehát én teljesítménybéres rendszerben dolgozom, ez van a munkaszerződésben és a cafeteria szabályzatban az szerepel, hogy ha teljesítménybérem eléri a minimálbért akkor kaphatok cafeteriát, de ha nem akkor nem kaphatok. Vannak még egyéb minőségbiztosítási feltételek is, de ez a leglényegesebb! Ezt így lehet?

efi99 # 2014.01.22. 19:46

Dr.Attika
Stílszerűen: jogos.

Dr.Attika # 2014.01.22. 19:22

Cafeteria-terv.
Mi a manó. Már ilyen is kell. A Lajtán túl annyi fizetést adnak, hogy telik kávézásra. Röhögnek is rajtunk ezen az egész "kafetéria mizérián".

wers # 2014.01.22. 13:09

Na ez is túl van lihegve, hogy az idén kevesen élhetnek vele. Szerintem meg 100 cégből 99-nél még nincs kész a 2014-es Cafeteria terv. Egyébként év közben is lehet áttérni.

efi99 # 2014.01.22. 12:55

Ezúton gratulálok én is a kormányzatnak, hogy - folytatva a hagyományokat - sikerült ezt is "nagyon időben" kihirdetni, had essen el a lehetőségtől minél több ember. Nem baj, eldicsekedni lehet vele, hogy van ilyen is, az már nem baj, hogy minden 2. potenciális jelölt "technikai" okokból nem tudja (idén) igénybevenni.

wers # 2014.01.22. 11:30

Némiképpen körbeérdeklődtem, de elég homályos még a kép, viszont az biztos, aki kapja ezt a cafeteria elemet, annak igazolni kell ellenőrzés során, hogy lakáshitel törlesztésre fordította, és a munkáltatónak arra a bankszámlaszámra kell utalnia, amiről a törlesztés történik. De hogy ha én vagyok az adós, párom adóstárs, kaphatja-e ezt ő is, és megadhatja az én bankszálmaszámomat jó kérdés. Idáig még nem csiszolták le ezt a gyémántot. Vagy esetleg egy részét én kapom, egy részét ő, meg lehet-e osztani?

Sherlock # 2014.01.22. 10:47

Szja. tv. 1. számú melléklet

2.7. a munkáltató által lakáscélú felhasználásra a munkavállalónak hitelintézet vagy a kincstár útján, annak igazolása alapján nyújtott, vissza nem térítendő támogatás (ideértve a munkáltató által lakáscélú felhasználásra nyújtott kölcsön elengedett összegét, továbbá a lakáscélú felhasználásra hitelintézettől vagy korábbi munkáltatótól felvett hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez nyújtott támogatást is) a vételár vagy a teljes építési költség 30 százalékáig, de több munkáltató esetén is a folyósítás évét megelőző négy évben ilyenként folyósított összegekkel együtt legfeljebb 5 millió forintig terjedő összegben, feltéve, hogy a lakás nem haladja meg a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendeletben meghatározott méltányolható lakásigényt (lakáscélú munkáltatói támogatás);

Jópofa, mert 1-es szorzóval lehet(ne) igénybevenni, de akkor fogadták el, mikor már többnyire döntöttek a cégek a cafeteria-elemekről, meg nem is igazán tudják még az emberek, hogy hogy működik. Jövőre már pofás lesz (bár én rátennék egy ezrest, hogy jövőre már nem 1-es szorzóval fog menni). A kérdésre válaszolva: én úgy értelmezem, hogy adósnak kell lenni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.22. 09:34

A Jogi Fórumon olvastál ilyen cikket?

dagg # 2014.01.21. 22:48

Kedves Fórumozók!

Rengeteg cikk jelent meg azzal, hogy 2014-ben a cafeteria rendszerben választható lesz a lakáscélú hitel törlesztése is. Sőt, már konkrét cafeteria rendszerben is megjelent ez az opció, sajnos sem a cikkek, sem a HR-es semmilyen konkrét információval nem tudott szolgálni.

A hivatkozott szja (1995 XCVII.) törvényben illetve a 12/2001 (I.31.) lakáscélú állami támogatásokról szóló kormány rendeletben sincs szó erről a lehetőségről. Mindkettőnél néztem a "jelenleg hatályos" állapotot, az szja-nál még egy márc.15-én életbe lépő változatot is.

Tud valaki segíteni, hogy pontosan milyen feltételekkel lehet igénybe venni ezt a lehetőséget?

A konkrét kérdés: csak a hitelfelvevő/törlesztő, vagy esetleg adóstárs, családtag, vagy bárki más is fizetheti egy adott hitel törlesztőjét ilyen cafeteria keretében?

Köszönöm a válaszokat! Bármilyen tippet szívesen fogadok, hogy hol lehet utánanézni ennek.