Munkaidő keret


Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.14. 14:53

Alkalmazta a pp237.§et,

No. Mit mondott? (Vagy írt?)

Angelicasol # 2022.01.14. 14:22

Na nekem ez a lényeg, hogy nem éri meg.
Alkalmazta a pp237.§et, csak épp nem egyértelmű, hogyan képzeli.

Köszi!

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.14. 14:10

Nem éri meg. Milliós nagyságrend lenne.

Azt csak meg tudod mondani, hogy mely ténykérdésekben van eltérés a két fél között? (A szakértő jogkérdéseket nem dönthet el.)

A bíróság nem élt anyagi jogi pervezetéssel?

(N,b.: nincs az a jogi kérdés, amire azt mondanám, hogy "nem tudom". Legfeljebb kevés a válaszhoz az információm. ;) )

Angelicasol # 2022.01.14. 12:59

Érdekes következtetések KBS, de pusztán arról van szó, hogy 2 ügyvédi iroda bérszámfejtési kérdéseken vitatkozik egy folyamatban lévő perben. Ezért szakértő kirendelését kértük, mert egyikünk sem, sőt a bíróság sem rendelkezik ehhez kellő szakértelemmel és a jogi érvelés a bíróságnak nem elegendő.
Mivel nem dolgoztam még ilyen tárgyban szakértővel, így gondoltam megkérdezem nálam tapasztaltabbakat, hogy meredek lehet-e azt kérni, hogy a 3 év felek rendelkezésére álló iratanyagaiból bérszámfejtsen újra egy független szakértő.
Mondhatod azt is simán, hogy nem tudod ;)

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.14. 06:18

Aha. Tehát a munkavállaló pert indított anélkül, hogy bizonyos lenne benne, hogy egyáltalán van-e megalapozott igénye? Olyan "gondolomformán", "próbaszerencse" alapon? És a bíróság befogadta a keresetet összegszerű követelés és konkrét tényállás, számszaki levezetés, jogi érvelés nélkül?

Angelicasol # 2022.01.13. 21:52

A kereset elmaradt munkabér megfizetésére irányul ebben a tárgyban. Az ellenkérelem szerint nincs ilyen, sőt túlfizetés is volt, mert ahol ügyeletet kellett volna, oda is bért számolt ...néha, de ezt sem igényli vissza.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.13. 21:48

Ha elárulnád, mi a kereset, és mi az ellenkérelem...

Angelicasol # 2022.01.13. 21:44

Sziasztok!

Adott egy munkajogi per folyamatban, ahol a munkáltató nem igazán egyértelmű, hogy milyen szabályokat vett alapul a bérszámfejtésnél, mert van benne munkaidőkeret, meg rendkívüli munkavégzés, némi ügyelet, itt-ott pótlékok és alkalmanként arról tájékoztatja a munkavállalót, hogy egyébként kötetlen munkarend és rugalmas munkaidőbeosztás van... elég zavaros és hozzé több éves gyakorlatban.

Szerintetek a perben kirendelt bérszámfejtő szakértőtől kérhető az, hogy a meglévő adatok alapján bérszámfejtse újra ezt a 3 évet? Ha megtenné, akkor lenne egy objektív kép, hogy a megfelelő programmal és szakértelemmel ennek hogyan kellene kinézni. De nem tudom, hogy ez valid kérés-e. Szerintetek vagy esetleg valami kollegiális tanács? Köszi!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.13. 16:54

de 48 óra heti pihenőidőt kötelezően ki kell adni.
Ezt hol olvasod?

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.13. 16:52

Pihenőnap: Mt. 105. §
PIhenőidő: Mt. 106. §

A kettő nem ugyanaz, de nem is lehet egyszerre, egymás mellett. Vagy az egyik, vagy a másik. Nyilván annak a szabályait kell alkalmazni, amelyik a ti munkaidőbeosztásokban van.

HZsófia # 2022.01.13. 10:49

Üdvözlök mindenkit!
Abban kérnék segítséget, hogy az új vezetői döntés szerint 4 hónapos munkaidőkeretben foglalkoztatni szándékozott munkatársaim beosztásánál a pihenőnapra nézve hogy értelmezzem azt a részt, hogy ugyan a heti 2 pihenőnap átlagban legyen meg (ez oké), de 48 óra heti pihenőidőt kötelezően ki kell adni. Akkor most átlagban kell, vagy heti 2 nap kötelező?
Konkrétan ezt kellene tudnom, hogy munkaidőkeretnél KÖTELEZŐ-e heti két pihenőnapot minden héten biztosítani, vagy nem szabálytatlan-e, ha esetleg előfordul, hogy a szűkös létszámmal gazdálkodó beosztás miatt néha heti egy nap jön ki, amit természetesen pótlólag még akár abban a hónapban kiadnék.
Tehát ha mondjuk tudok arra figyelni hogy ne ússzunk el és havonta meg tudom oldani a 8 pihehőnapot, nem baj-e, ha közben akad egy heti egy is.
Házon belül segítséget sajnos nem kapok. Köszönöm szépen a választ!

wers # 2022.01.13. 06:17

Mínusz óra azért keletkezik, mert hétvégente is dolgozunk 12 órában és ha arra esik egy ünnep akkor azzal nem csökken a havi ledolgozandó óraszám

Mondom én, hogy a munkáltatód sem nagyon van a toppon ezzel a munkaidő kerettel. Mentségetekre tényleg elég zavaros néha.

Csak annyit üzennék a munkáltatónak, hogy ha valamit nem értenek, tudnak segítséget kérni szakemberektől. Sokkal olcsóbb, mintha a hivatal büntetésével együtt tudja meg, hogyan is kellene ezt.
Továbbá letölthető a munkaidő naptár több helyről is, elég világosan látszik már ma is, mikor vannak ünnepnapon ill. mennyi a hivatalos munkaóra egy hónapban. (bár egyébkén sem nagyon értem, hogyan tudja az ünnepnap megzavarni a munkaidő beosztást, főleg miért csak hétvégén).

De a lényeg, hogy amire most utasít a munkáltatód teljesen szabálytalan. De ezt már leírtuk. (mellesleg KBS sokat segített, csak értetted. Nem szokta bő lére ereszteni. Legalábbis itt.)

BEM # 2022.01.12. 20:29

Kovács Béla Sándor

Én csak kérdeztem, mert nem mindegy, hogy a mukáltató munkaidő keret esetén melyik módszert válaszja betegszabadság elszámolása érdekében és nem teheti meg azt, hogy különbséget tegyen adott nap tekintetében úgy, hogy az aki adott napon munkarendje szerint dolgozott annak 12 órát számol el, aki ugyanazon a napon szintén munkarendje szerint dolgozott volna azon a napon, de beteg lett annak csak 8 órát számol el.

Lehet, hogy tévedek, de míg a munkaidő keretet az Mt. szabályozza, addig a betegszabadság vagy a táppénz elszámolására más jogszabály vonatkozik.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.12. 18:56

Bem, te sem érted a munkaidőkeretet, de ez a kisebb baj. A nagyobb, hogy ennek ellenére beleszólsz.

Krisztian # 2022.01.12. 18:55

A bérezés fix, mindegy mennyit dolgozik az ember, óraszám legyen meg a munkaidőkeret végén, van egy fix pótlékunk is. Betegszabadságon voltam. Inkább bedolgozom, nem problémázok velük. 12 órának vezetjük fel a jelenléti ívre a hétvégi napokat, nem 8 óra +4 túlóra, szóval 12 órának számfejtik gondolom én.

BEM # 2022.01.12. 18:26

Krisztian

És azokra a napokra napi 8 vagy 12 órára kaptál munkabért?
Mert, ha 12 órára számfejtették, akkor nincs igazuk.
Szerintem az sem mindegy, hogy betegszabadságon vagy táppénzen voltál, mert ha táppénzen voltál akkor a nap az nap és másképp kell számfejteni a munkabért, főleg szombat esetében.

Krisztian # 2022.01.12. 18:14

BEM

Csak a hétvégi munkanapokon dolgozunk 12 órában, 5 hétből 2 hétvégén szombat vasárnap.

BEM # 2022.01.12. 18:12

Krisztian

Ha munkáltatód hétközbeni napokon a karantén idejére napi 12 órát számolt el, és az alapján kaptad a fizetésedet, akkor a szombati napokra sem számolhat napi 8 órát 12 helyett, s ezért nem keletkezhett mínuszod a szombati napokra.

Krisztian # 2022.01.12. 17:18

Köszönöm a válaszokat, nekem meg az világos, hogy csak a ködösítés megy és wers válaszát eltekintve nem kaptam érdemleges információt. Mínusz óra azért keletkezik, mert hétvégente is dolgozunk 12 órában és ha arra esik egy ünnep akkor azzal nem csökken a havi ledolgozandó óraszám, ahogyan a hétközbeni ünneppekkel. Ma meg tudtam, hogy a -16 óra pont a kimaradt hétvégék után keletkezett, mert covid miatt akkor karanténban voltam. Mivel hétvége 12 órátunk és a betegszabi csak 8 órát igazol így keletkezett minden nap után 4 óra mínuszom.

wers # 2022.01.12. 04:51

Túlóra a létszám hiány miatt volt elrendelve kötelezően havi 1 nap legalább, mellette folyamatosan dolgoztuk be a nem kevés mínusz órákat

Az tényleg világos, hogy nem érted. Nekem még félelmetesebb a sejtésem, hogy a munkáltatód sem igazán.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.11. 21:13

Neked tényleg fogalmad nincs a munkaidőkeretbről, és ahogy elnézlek, szándékod se, hogy megértsd mi az, mik a szabályai. Ami elég baj, ha amúgy munkaidőkeretben dolgozol.

Krisztian # 2022.01.11. 15:44

Wers köszönöm a válaszod!

Túlóra a létszám hiány miatt volt elrendelve kötelezően havi 1 nap legalább, mellette folyamatosan dolgoztuk be a nem kevés mínusz órákat, majd elvileg letudtam mindent. Most hétvégén szóltak munkában, hogy ez a helyzet, de azóta nem dolgoztam, hogy tisztázhassam a dolgokat. Holnap már megyek, de ez az első 8 óra amit a 16-ból bedolgozok, egyébként nem dolgoznék. Holnap kiderül mit mondanak.

drbjozsef # 2022.01.11. 09:08

arra szeretnék választ kapni, ha van ilyen
Még rövidebben : nincs ilyen.

wers # 2022.01.11. 07:10

Krisztian

A munkaidő beosztást a munkáltatónak kell elkészítenie. Ha már munkaidő keret, akkor arra tekintettel. Láthatóan elk...ta, mert a végére minimum 0-ra ki kellett volna hoznia. Ahogy írta KBS, ha plusz van akkor azt ki kell fizetnie.
Neked mínusz jött ki. Rájött (jobb későn, mint soha), hogy ezért megdádázhatják, mert nem vonhatja le béredből, mivel az burkolt fizetés nélküli szabi lenne, amit ugye ő nem rendelhet el.

Át nem viheti. (szerintem így járt)

Az is tény, hogy nem kötelezhet olyan napon munkavégzésre amin hivatalosan ott sem vagy (szintén lásd KBS). Mellesleg nem érem hogy lett mínuszod, ha az írod, hogy folyamatos a túlmunka.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.01.10. 21:04

Dixi.