Bíróság? Legfeljebb a rendőrség. Ebből ugyanis nemigen lesz tárgyalás...
Névvel való visszaélés
Tehát maximum arra számíthatok, hogy beidéz a bíróság? Mivel a rendőrség feltételezhetően tudja, hogy ki mártott be, valószínűleg ennek ellenére sem mondaná meg, ha bemennék és megkérdezném... Vagy igen?
Nem attól félek, hogy bántódásom esik, csak bíró akarok lenni és ez nem éppen jó dolog, ha ilyenbe kevernek....
Aki ezt állította rólad alaptalanul az elkövethette a hamis vád bűncselekményét.
Arra számíthatsz, hogy esetleg kivizsgálják az eset körülményeit és ha valóban nem merül fel veled szemben gyanú akkor semmi bántódásod nem esik.
Nem, az akkor egy telefonhívás, és nem névvel való visszaélés.
Mégis milyen következményei lehetnének annak, hogy semmit sem csináltál?
Üdvözletem!
Ha engem felhív egy nyomozó, és azt kérdezi, hogy nem vettem-e Simson motorblokkott, ami lopott, mert valaki azt mondta, hogy én vettem, akkor az névvel való visszaélés? Az ügy részleteit nem tudom. Természetesen nem vettem semmiféle ilyesmit. Azt mondta a nyomózó, hogy ezt veszi jegyzőkönyvbe. Lesznek ennek további következményei? Valamint, ha pl az aki vette az én nevemen mutatkozott be, akkor az már biztos, hogy visszaélés... De ha cak a gyanúsított azt mondta, hogy én vetem olyet, akkor lehet-e ellene magánindítványt benyújtani becsületsértés vádjával? Ha valaki tud segítsen!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02