email , alairas , etc ...


Eaglet # 2007.09.08. 13:01

Iskolának írt beadványra, egy kérelemre értem pl.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.07. 22:16

Úgy érted, közigazgatási eljárásban?

Eaglet # 2007.09.07. 20:56

Emailben beadott kérelem, amit telefonon megkapottnak igazoltak vissza ugyanolyan értékü mintha levélben adták volna be ?

old-guy # 2005.10.09. 19:31

Az elektronikus számlázásról a
http://www.apeh.hu/cgi-bin/lap.php?…
olvasható információ. További hírek a Magyar Közlöny 2005/127. számában.

mg_8248 # 2005.10.08. 18:16

Tisztelt Fórum!

A következő kérdésben kérném az Önök segítségét. A Közeljövöben elszeretnék indítani egy internetes vállalkozást, ami e-könyvekkel foglalkozik... Nos, a megrendelést követően a termék kézbesítése elektronikusan történik meg..
Kérdésem a következő: A számla kézbesítése is történhet elektronikusan, vagy a hagyományos postai út az előírt...?
Válaszukat előre is köszönöm...

Sücy # 2005.09.01. 15:00

Nekem úgy rémlik a PTK-ból, hogy egy szerződést csak úgy lehet módosítani/törölni, ahogy kötötték. Tehát egy kézírással aláírt szerződést egy hitelesítetlen e-maillel nem lehet felbontani. Egy hitelesítettel már igen.

TomSecret! # 2005.08.02. 14:01

gondolom derill upc-re gondolt......
node

Aahhoz, hogy valaki érvényes jognyilatkozatot tegyen, szvsz. kevés egy nem hitelesített ímél, hisz az olyan, mintha egy gépelt, de alá nem írt levelet küldenék a másik félnek jognyilatkozat gyanánt. Ezzel pedig könnyen vissza lehet élni.

Bár abszolúte el tudom fogadni, hogy a megdönthető vélelem az ügyél/szerződő féltől megtett nyilatkozatra álljon, különösen, ha pl. titkosan kezelendő ügyfélszámot, vagy jelszót is tartalmaz.
Csak kérdés, hogy a vélelem megdöntése esetén ki viseli a károk, elmaradt hasznok terheit, vagy éppen az eredeti állapot helyreállításának költségét (ti. érvényes jognyilatkozat hiányában pl. nem szűnt meg a szerződés) ?


jogvédö

pixel # 2005.07.30. 21:23

Mindenképp fontos, hogy a szolgáltató kicsoda, pontosabban micsoda.
Erzésem szerint internet szogéltató.
A távközési törvény lehetőséget ad az inteneten küldött adatok alapján megrendelést felvenni.
Ha a lemondás e-mailben történt, akkor fontos, hogy hitelt igazolóan kideríthető legyen, hogy arról az előfizetésről és az igénylő nem fals személy.
(jelen esetben mind1, hogy melyik email címről van szó!

Mivel én nap mint nap kötök és mondok fel szerződéseket kül szolgáltatókkal, vagy arra alkalmas jelszóval védett honlapon keresztül teszem, vagy egy nyomtatványt alá írok és a szkenelt változatot továbbitom.

DE!

A szolg-nak a díjnemfizetéstől számított 30 napon belül kötelessége tájékoztatni, hogy elfelejtetted befizetni...
Illetve 8 napon belől korlátozhatja a szolgáltatást.
Ez a cselekedet a saját pénze érdekéban történik, tehát innentől nem nyújt szolgáltatást, tehát díjfizetésre se tarthat igényt..

derill # 2004.06.16. 12:18

Ezek tényleg jó kérdések. Kérdés, hogy email-ről mennyire vagy azonositható. Ha ugyanis nekem valamelyik ügyfél küld egy levelet email-en, és mondjuk az épp freemail, hotmail, vagy valami hasonló, akkor nem tudhatom, hogy tényleg az övé-e. De ha pl. axelero, akkor akár tudhatom is, hisz az az előfizetésével megrendelt email-cim. Én ugyan könnyü helyzetben vagyok, mert ha ügyfél ir valamit, és tegyük fel elfogadom, hozok rá egy döntést kiküldöm postán. Ha nem fellebbezi meg, nyilván egyetértett az abban foglaltakkal, ha meg nem ért egyet, megfellebbezi. Én is mondtam már fel szerződést email-en, illetve tájékoztattam biztositó társaságot dolgokról. De ha olyan munkahelyem van, ahol egy email-re jogot kellene megszüntetnem, és ez visszafordithatatlan kárt okozhat (ilyen például az internet előfizetés megszüntetése), ezt valószinüleg nem tenném, ugyanis itt az aláirás számomra nem jelentkezik. Egy UPS szerződés felmondásával nagy kárt nem okozhatok, ha email-ben lemondják. Max addig nem nézi. De ha az internet hozzáférését szüntetem meg, azzal már okozhatok kárt. Tegyük fel szakértőként dolgozik valahol a neten, de nem fér hozzá, emiatt az alkalmazó kártéritési igénnyel lép fel vele szemben. Vagy eleve olyan a munkája, hogy pénzt keres a neten. Tehát azért elgondolkodtató, hogy mit fogadok el, és mit nem. Egyáltalán mit csinálok a neten. Ha ügyfél információt kér, adhatok általánost, de mivel nem tudom azonositani, és az adatvédelmi törvényt be kell tartanom, tehát személyes információt nem adhatok. Főleg nem egy free email-re.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

emese33 # 2004.04.04. 11:17

Azt szeretném megtudni, hogyha a szerződés felmondása írásban lehetséges, akkor az email elfogadható-e? Internet előfizetésemet mondtam fel ily módon, persze nem fogadták el, kiszámláztak még 3 hónapot, amit nem fizettem be és most mintegy 3800 forintért pert indítanak. Egyáltalán nincs olyan, hogy minimális perérték? Be lehet valakit perelni ennyi pénzért?

Béres-Deák Attila # 2003.10.11. 16:05

Emilben küldött felmondásod az általad hivatkozott szerződési pont szerint érvényes.


attika

fannta # 2003.09.05. 18:21

Gondolom elektronikus alairasra gondoltak , de online alairast irtak . Tehat ha en mint maganszemely felmondom emailben az a jogszabaly szerint ervenyes ?

Leiterjakab # 2003.09.05. 16:21

Az online aláírás alatt gondolom az elektronius aláírást érted. Nos erről már van tv. 2001. évi XXXV. tv. Ez megnevez többféle elktronikus aláírást is. Egyébként meg már majdnem két éve hatályos.


Leiterjakab

fannta # 2003.09.05. 16:08

Tisztelt Forum ,

A kovektkezo problemam van , emailben szerettem volna felmondani egy szerzodest mely a kovetkezo pontot is tartalmazza
"A szerződéssel kapcsolatos valamennyi értesítést és nyilatkozatot ajánlott levél, telefax vagy elektronikus üzenet útján kell teljesíteni"
A felmondast allitasuk szerint megsem all modukban emailben elfogadni , mivel az onlline alairas meg nem el magyarorszagon .
Olvastam , hogy a cegeknel/tarsasagoknal mi a helyzet a hitelesitesrol , de maganszemlyek eseteben ez mikent mukodik ?
Tovabba ha kinyomtatom az emialt es fax-on elkuldom miert valtozik a jogallas , szerintem ugyanaz , csak a tovabbitasa forma/medium mas .
Válaszuka telör eis kösznöm .
üdv.