sim kártya regisztrálás. de csak fiataloknak.


villanydrot # 2018.09.16. 16:55

a szomszédom kérésére vásároltam egy vodafon tuti sim kártyát a tescoban. szép kis piros dobozkában volt. a szomszédom aki egy 85 éves idös néni megkért rá hogy aktiváljam is neki mert ö nem tudja hogyan kell. amikor aktiválni akartam akkor ért a meglepetés hogy nem lehetséges, mert a néni öreg. öreg és hülye is. 85 éves és saját bevallása szerint is teljesen hülye az internethez. söt mitöbb nincs is neki. igy email cime sincs. egyébbként nincs is rá szüksége. de a vodafon szerint ez kizáro ok. szerintük annak lehet csak telefonja akinek van email cime.
kérdezem én: mi köze van a telefonnak az internethez? a regisztrácio nem a személyazonosito okmány adatai alapján történik? a vodafon hogyan irhat elö ilyen megalázo feltételt. holnap majd facebook fiok is kell majd hozzá? esetleg stadionbelépö, vagy villamosbérlet, vagy autopálya matrica?
a legszebb azonban az hogy ez az extra feltétel sehol nem szerepel a csomagoláson. a vevö ugy vásárloja meg hogy erröl nincs tudomása.
és egyébbként mi lesz az igy begyüjtött email cimekkel? kinek adják majd el jo pénzért, hogy aztán jöhessen a levélszemét csöstül.?