Email lista eladása


Traffic # 2020.02.28. 20:03

T. KalmanJozsef!

Az e-mail cím, ha azzal azonosítható valaki, személyes adatnak minősül. Pl.: vezetéknév.utónév@vállalkozás.hu

De: Mindazon információk, amelyek összegyűjtése egy bizonyos személy azonosításához vezethet, ugyancsak személyes adatnak minősülnek. Ennek pedig része lehet olyan e-mail cím is, amely nem a fenti formátumú, de plusz infóval a személy azonosítható.

A személyes adatok eladása bűncselekmény, személyes adattal visszaélés vétség, 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő (Btk. 219. § (1) bekezdés a) pont).

Nem tenném.

KalmanJozsef # 2020.02.28. 15:16

Üdvözlök mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni: Vannak email listáim és arra gondoltam, hogy eladnám őket, viszont nem tudom, hogy ez legális-e. Call centereknek gondoltam, mert náluk feltételezem, hogy hasznát vennék és értenek a marketinghez. Egy átlagember semmire nem menne vele. (meg aztán a call centereseknek telefonszámgyűjteményük is van, ezért gondoltam, hogy eladhatnám nekik az email listám) Legális ez? Ha nem, akkor nyilván nem csinálom, a szabadságom többet ér pár emailnél. Ha viszont nem tiltja a törvény, akkor semmi akadályát nem látom. Kérem segítsenek ki, mert az interneten hol ezt, hol azt írnak. Köszönöm szépen!

(A posztot informatika és segítségkérés kategóriába is beraktam, mert szerintem mindkettőbe beleillik. Ha tévedtem, akkor elnézést kérek és kérem, valamelyik posztot töröljék az adminok, köszönöm)