Személyes adatokkal való visszaélés


Vendeg :-) # 2010.08.22. 06:43

Majdnem biztos vagyok benne, h a cég mások megbízásából regisztrál domain neveket, vagyis aligha ők állnak ténylegesen a honlap mögött... Ezért szükséges a feljelentés.

Az a baj, h az eset nem egyedi, amennyire tudom, sok embernek vannak gondjai az oldalon megjelent információkkal kapcsolatban, de valszeg még senki nem jutott el a feljelentésig.

Arról nem is beszélve, h mivel nem Mo-on van a szerver, legalábbis az IP alapján így elsőre, így nincs is kit felszólítani arra, hogy bizonyos tartalmakat töröljön.

1b TElecom Zrt # 2010.08.21. 19:17

Kedves Vendég!

Nem kell feljelentést tenni, mert a domain regisztrátor a nélkül is kiadja a domain tulajdonosának adatait.
Hisz ez nyilvános:

Anonim Domainregisztráció Kft.
Szvorenyi út 12.
3300 Eger
Mobil: 06 30 316 12 21

Nem is értem, itt a regisztráló cég neve, címe, telefonszáma!!! ???

Vendeg :-) # 2010.08.19. 07:37

Hello.

Domain használó:
Anonim Domainregisztráció Kft.
Szvorenyi út 12.
3300 Eger
Mobil: 06 30 316 12 21

Tegyél rendőrségi feljelentést személyes adatokkal való visszaélés miatt. A domain regisztrátor rendőrségi megkeresésre már köteles kiadni a regisztráló nevét, elérhetőségét, s a rendőrségi eljárásban az adatokat a sértett megismerheti.

Regisztrátor:
1B Telecom Hungary Zrt.
Petőfi tér 14.
2191 Bag
Fax: +36 28 408404
Telefon: +36 1 7692513

Első lépésben ennyit tudok segíteni az elinduláshoz.

Silent Hunter # 2010.08.15. 20:12

Songo: én pont ma találkoztam egy weboldallal, konkrétabban egy gyomorforgató weboldallal, amely kapcsolatban van az általad említett puruttya.hu oldallal, az excsajok.hu -ról van szó. Habár én egy ismerősömet sem találtam meg itt, mégis rendkívül sértőnek találom az oldalt, a feltöltött képek azon kívül, hogy ízléstelenek több mint valószínű, hogy súlyosan sértik a rajta szereplők személyiségi jogait. Hogyen lehet fellépni az ilyen oldalak ellen?

A fent említett oldalak regisztrátora egyébként az Anonim Domainregisztráció Kft., amely igen érdekes szolgáltatást kínál...

Pompadur # 2010.06.21. 16:14

Tegyük fel, hogy:

  • tudom egy ismerősöm mailfiókjának jelszavát
  • belépek vele, és a levelezéseit továbbítom több ismerősének is egy levélben, kiadva azt, amit ő biztosan nem szeretne

Ez minek számít?
És ha feljelentést is tesz ismeretlen tettes ellen, a rendőrség hogyan deríti ki, hogy én voltam? Mondjuk mindezt egy kamerázatlan hotspot-os, ingyen wifi-s helyről teszem. Engem a felderítés és bizonyítás része is érdekel, illetve hol vannak esettanulmányok hasonló interneten elkövetett esetekről??

physis # 2010.06.20. 14:36

Ha nem alkalmatos most Linux gépet keríteni, megpróbálok kényelmesebb megoldást mutatni:

http://www.websitetrafficspy.com

itt a keresőbe kel beírni a pornóoldal nevéz (http és www előtag nélkül, de .com, .org, .hu stb. kiterjesztéssel együtt)

Két konkrét példa:
napiszar.com-ra rákeresve:
http://www.websitetrafficspy.com/napiszar.com

csibefasz.com-ra rákeresve:
http://www.websitetrafficspy.com/csibefasz.com

a Téged érdeklő eredmény alul van, ahol a szolgáltató nevét és a szerver helyét írja ki.

A Linuxos megoldás esetleg többet nyújt, úgyhogy azt is érdemes előbb-utóbb megnézni (pl. megadja az internetszolgáltató nevét is, nemcsak a tárhelyszolgáltatóét).

Előbb-utóbb a legjobb lehet szakembert keresni, hszen a részletek nagyon változatosak (vannak sebezhetőbb és kevésbé sebezhető esetek, különböző mértékig tudnak az illegalitásba ,,bebetonozódni''. Pl. a csibefasz szerintem könnyebben sebezhető, a napiszar kevésbé.)

physis # 2010.06.20. 01:36

Még egy gépelési hiba javítása:

Szolgáltatók adatainak megtekintése (első közelítésben, csibefasz példáján):
Vastag betű: amit Te gépelsz be a terminálablakba (parancssor)
Normál betű: amit a gép ír ki (a promptjelet is ideértve, itt user@user-desktop nevű felhasználót feltételezve)

user@user-desktop:~$ host csibefasz.com
csibefasz.com has address 94.199.182.148
csibefasz.com mail is handled by 10 mail.csibefasz.com.
user@user-desktop:~$ whois -B 94.199.182.148
% This is the RIPE Database query service.
...
(ezután írja ki a gép az érdekes adatokat)

physis # 2010.06.19. 11:52

Valamiért a bonyolultabb linkek törve ágyazódnak be, mindegy, akit érdekel, a Spamwiki keresőjében közvetlen is rá tud keresni. Esettanulmányként jó, annak aláfestésére, milyen gazdag részletek lehetségesek ebben a szektorban. Minden eset más.

physis # 2010.06.19. 11:40

Törött link javítása:

http://hu.spam.wikia.com/…ervernet_Kft.

physis # 2010.06.19. 11:16

Kedves Lucky13 (2010.05.31. 14:55-ra válasz)

Megpróbálok néhány konkrét példát írni, csak annak aláfestésére, hogy mennyi minden függ a részletektől.

Például, a csibefasz nevű oldalt egy sima ügyvédi felszólítással is be lehet ijeszteni. Próbáltam már, bejött. Arra kell ügyelni, hogy az ügyvédi felszólítást igazi ügyvéd írja, nem szabad laikusnak saját kezűleg szimulálnia, mert úgyis rájönnek, és akkor fordítva sül el a dolog.

Ha nincs meg az oldal elérhetősége, akor a tárhelyszolgálatató elérhetőségére lehet kiküldeni a levelet. Én is azt tettem a csibefasz esetében, tulajdonképpen én nem is vesződtem azzal, hogy a csibefasznak írjak, mindjárt egyenesen a tárhelyszolgálatóhoz fordultam. Szerencsére óvatos voltam, bizalmatlan vele szemben is, ez később helyesnek is bizonyult (törölte a képet, de nem válaszolt, és későbbi zavart magatartásából kiderült, hogy ő is benne van a dreckben).

Igen, sajnos, az efféle ügyekben óvatósságra is szükség van, ugyanis sokszor maguk a tárhelyszolgáltatók is könyékig sárosak. A csibefasznak eddig az öszes tárhelyszolgáltatója fenn volt a ,,spamwiki'' nevű spammer-feketelistán. Egyetlen konkrét példa (alul-közepe felé):

http://hu.spam.wikia.com/…webxclub.com

De a saját levelezésemből is az a benyomás jött le, hogy ezek a ,,tárhelyszolgáltatók''afféle spamkirályok, szóval bulletproof hosting cégek, maguk is az illegalitás talaján állnak, és sokszor egyéb ügyekben is benne vannak (spam, warez):

http://hu.spam.wikia.com/…roof_hosting

Sajnos a csibefasz még könnyű falat volt, társai még rosszabbak. Összes ismertebb társai az amerikai Sharktech-től bérelnek szervert (napiszar, netszar, és azt hiszem, a puruttya is kiment oda egy szerzői/személyiségi jogi botrány miatt). A költözés oka általában: ügyvédi felszólítások, polgári perek, (esetleg hatósági eljárás is?). Mivel azonban ezeknek az oldalaknak a tevékenysége a Sharktech bérleti szerződését is megsérti, meg mellesleg az amerikai szerzői jogi törvényt is, ezért elvileg ez még önmagában nem biztosít teljes sebezhetetlenséget ezeknek az oldalaknak. Nagyobb baj, hogy a Harmadik Világ (Kína, Oroszország) tele van illegális szolgáltatókkal, szóval ,,van hova menniük'':

http://www.sg.hu/…relo_oldalak

Az internetszolgáltató nem mindig egyezik meg a tárhelyszolgáltatóval, és a tárhelyzolgáltatóval ellentétben, az sokszor előfordul, hogy az internetszolgáltató teljesen jóhiszemű, és nem is tud arról, mire használják az ő szolgáltatását. A csibefasz internetszolgálatója pl. sokáig a Magyar Telekom volt. Míg a csibefasz tárhelyszolgálatójának rosszhiszeműsége nagyon valószínű, ugyanakkor a Telekom jóhszműségében biztos vagyok. Meg is próbáltam, hogy kíváncsiságból bejelentettem a csibefaszt a Telekom abuse csoportjánál. Az eredmény: egy hét döglődés (szerverkarbantartás?), aztán egy hét múlva szolgálatatót váltott a csibefasz.

A Te esetedben érintett pornóoldal esetén is jó lenne utánanézni a részleteknek. Internethez, hálózatokhoz értő ismerős segíthet, vagy ha rászánod, szakértőt is felkérhetsz (talán ez a legjobb). Én kapásból csak annyit tudok javasolni elindulásképp, hogy kereshetsz egy olyan gépet, ahol Linux van (ha személyes ismerőseidnek nincsen ilyen, akkor internetcaféban, egyetemen talán ilyet is találsz). No és most már lehet terminálablakot nyitni, és ott a terminálablak parancssorába begépelni (csibefasz példáján írom le):

whois csibefasz.com

ezt begépelve, a gép íme válaszol is:

csibefasz.com has address 94.199.182.148

most még egy kérdést érdemes beírni, a fent kiadott IP-cím alapján:

whois -B 94.199.182.148

máris válaszol a gép: a csibefasz szolgáltatója a Szervernet Kft. Ha rákeres az ember a cég nevére a google-val (esetleg célzottan spam-jelentésekre is keresve), akkor nem túl biztató híreket kap:

http://www.google.hu/#…

De lehet egyből a Spamwiki keresőjében is keresgélni:

http://hu.spam.wikia.com/…ervernet_Kft.

No persze most konkrétan a csibefasz és a napiszar hátterét fejtettem ki, a Te esetedben nem tudjuk a pornóoldal mibenlétét, tehát rengeteg részlet lehet (ki a tárhelyszolgáltató, illegális-e az is, ki az internetszolgálató, rosszhiszemű-e az is). Az ördög a részletekben lakozik, szóval ha nem világos a helyzet, akkor itt is érdemes lehet szakértőt kérni, tehát nemcsak az ügyvédi részhez (ügyvédet), hanem még előzetesen külön az informatikai háttérhez is (informatikus szakértőt).

Azért ne keseredj el, egyes esetekben, konkrét képeknél sokszor be lehet ijeszteni ezeket az oldalakat, és meg lehet egyezni, néha akár sima ügyvédi felszólítás is elég. Sajnos itt sok függ a részletektől, mert sajnos vannak olyan oldalak is, ahol azért komoly mentális problémák vannak a szerkesztőkkel, beszámíthatatlan emberekkel nehéz, nomeg néhány oldal már elég keményen beágyazta magát az ilegalitásba. Majd a szakértők elmondják Neked a részleteket. Sok sikert kívánok Neked.

Feri29 # 2010.06.07. 17:18

Ha valóban így van, akkor itt nem csak a személyes adataidról van szó, hanem csalás, illetve magánokirat hamisítás is történhetett. Feljelentést lehet tenni ismeretlen tettes ellen.

Alegna # 2010.06.07. 16:31

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni, kihez fordulhatok,ha személyes adataimmal éltek vissza!
Ma délután kaptam egy telefonhívást egy bizonyos banktól, ahol közölték velem, hogy egy hitel-képtelenné vált bt-nek vagyok a kezese, így vállaljam a kötelezettségeimet. Még életemben nem hallottam arról a bt-ről, a bank mégis minden személyes adatomat tudta. Lekezelően beszélt az ügyintéző, én pedig igazából most sem tudom miről van szól. Elvileg Pesten írtam alá a papírokat, régen, de semmilyen más felvilágosítást nem adtak. Teszem hozzá még a fővárosban sem jártam soha, több mint 300 km-re lakom tőle.
Mit tehetek ilyenkor, kihez fordulhatok, hogyan tudom bebizonyítani, hogy nem vagyok kezes, és nem írtam alá semmit.
Az igaz, hogy régen annál a banknál voltam társadós egy autóhitelnél, de azt már kifizettük, így több mint egy éve semmilyen kapcsolatom nincs azzal a pénzintézettel.
Mit tehetek?

Vendeg :-) # 2010.06.04. 11:22

Privátban írd meg az oldal címét, megnézem, mit tudok róla összeszedni.

wasq # 2010.06.04. 09:27

Lucky13: Mindenek előtt javasolnám hogy olvassa át figyelmesen a 1992. évi LXIII. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényt. Nem hosszú, 12 oldal PDF-ben, de ebből sem minden lényeges számunkra "egyszerű" emberek számára. Itt meg is található a törv: http://www.fvm.hu/…eny_avtv.pdf Természetesen másoknak is ajánlom figyelmébe.
Tehát...AZ ebben foglaltak alapján annak a bizonyos pornó oldalnak az üzemeltetője az "adatkezelő" ezért egy sor kötelezettsége van, aminek amint látom nem tesz maradéktalanul eleget.Így azt sem veszi tudomásul, hogy az Ön személyes adatait az Ön hozzájárulása nélkül tárolja ami törvénybe ütközik (mivel Ön már korábban közölte vele, hogy törölje azokat adatbázisából)És mivel törvényt sért, nyugodtan fel lehet jelenteni az első menetben!A vélt elkövetőt úgyszintén, mivel nyilván valóan megsértette az ön személyiségi jogait. Aztán az eljárás lefolytatása már a hivatalos szervek dolga.A feljelentés menetét lejjebb már leírták.

Lucky13 # 2010.05.31. 12:55

Akkor nem is tehetek semmit?
A feltöltőt a rendőrség is keresi, időközben nevet változtatott és nem tudni hol tartózkodik.
Az oldal szerkesztőjének kiléte kérdéses, semmiféle elérhetőség vagy név nincs megadva. Ennek mégis hogy lehetne utána nézni? A rendőrség nem tehet semmit?

Dr.Attika # 2010.05.31. 12:21

Kihez fordulhat? A bírósághoz. Személyiségi jogai lettek megsértve. Ennek reparálására a polgári jog alkalmas.
A pogári jogi jogérvényesítésének alapja a bírósághoz benyújtott kereseti kérelem- keresetlevél- amit meghatározott tartalommal kell benyújtani.
Ennek a tartalomnak elengedhetetlen eleme az alperes megnevezése, elérhető idézhető címe. Amíg ez utobbit nem tudja, addig nem tud jogérvényesíthető kereseti kérelmet előterjeszteni.

Lucky13 # 2010.05.31. 12:09

A segítségeteket kérném(elnézést ha valakit sért a tegezés)!
Nemrég képek kerültek fel rólam egy bizonyos pornó oldalra(nagykorú vagyok). Nem járultam hozzá, ráadásul a képeket korábban ellopták a volt barátomtól. Egy nő volt, akit a rendőrség is keres hasonló ügyek miatt- gépek feltörése) Minden tekintetben hátrányosan érint a dolog, főleg hogy a név, lakcím és elérhetőségek is szerepelnek az oldalon. A szerkesztőknek hiába írok, az email-t visszadobja a rendszer. Írtam a fórumra, de közölték hogy eszük ágában sincs törölni őket és a feljelentéssel sem megyek semmire. Ez valóban így lenne? Nem akarom annyiban hagyni a dolgot és a végsőkig is elmennék, ha tudom hogy megérné. Kihez fordulhatok? Szeretnék elérhetőségeket!

groll # 2010.04.08. 06:16

Köszönöm!

Kaptam rá 1 hétre egy újabb "pert" miszerint, megsértettem az ő személyiségi jogait, ezzel.
De nem szólított fel, hogy vegyem le.

Van még értelme visszamenőleg satírozgatni, vagy már mindegy? :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.07. 11:00

Nem vagyok én szakértő.
Amíg nem szólítottak fel az eltávolításra, addig nincs probléma. Ha meg felszólítanak, akkor jobb, ha leszeded. (Eleve fel sem kellett volna pakolni, semmi értelme az ilyesminek.) Nem állítom, hogy jogsértő, de lehet. Az LB is csak anonimizálva teszik közzé az ítéleteket.

groll # 2010.04.06. 14:00

Kovács_Béla_Sándor, Ön esetleg tud nekem szakvéleményezni?

groll # 2010.04.02. 12:15

Üdv!

Polgári pert indítottak ellenem. -Csip-csup ügyben :-)
Én pedig publikáltam a "pert", az interneten.
(Pl.: Mint ha, most ide szkennelném be, a kapott papírokat, úgy ahogy van)
A feljelentő adatait nem takartam ki.

Ez legális, vagy sért valamilyen jogot?

Köszönöm!

physis # 2010.01.25. 03:24

Kedves Glockadam,

(Napiszar kérdés)

Időközben kiderült, hogy a TASZ dologban valószínűleg alapvetően tévedtem.

Más hír: az NHH-nál próbáltam érdeklődni, milyen súlyúnak is ,,kalibrálják'' ezt a jelenséget. Levelemben lényegében warez oldalaknak festettem le ezeket a honlapokat, a dolog szerzői jogi oldalára rákérdezve. Azt a tanácsot írták válaszul, hogy az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Hivatalon keresztül lehet benyújtani közérdekű keresetet, tekintettel arra, hogy sok sértett jogtulajdonos van, és sokuknak nem is állapítható meg pontosan a kiléte. (A kitett e-mail címek, levelek ügyében pedig az adatvédelmi biztost javasolták.)

Többet nem tudok, még nem kéreztem rá a dologra az Artisjus-nál, így nem írhatok még konkrétumokat. Érdekes dolog lenne megkeresni a két nagy közösségi portált is (iwiw, myvip), egyrészt lehet, hogy érdekelné őket a dolog, de még ha nem is, akkor is lehet, hogy hajlandóak lennének expressis verbis nyilvánosan leírni valahol, hogy a szabályzatuk bizony valóban nem ad felmentést a napiszarnak. Ez meggyorsítaná a dolgokat. Én úgy tudom, hogy a közösségi portálok szabályzata csak felelőségkizáró nyilatkozatokat tartalmaz (ami nem mentesíti a képekkel viszaélő harmadik személyt, tehát a napiszart, hiszen a napiszar nem is szerződő fél).

physis # 2009.11.06. 08:28

Keves Glockadam,

Sajnos, nem vagyok szakértő, és nincs rálátásom. De van nekem is egy zsigeri idegenségérzetem a napiszar jellegű oldalak ellen. Képtelenségnek tartom a nyílt moralizálást a XXI. században, tudóshoz nem méltó dolog (főleg nem ipari méretekben). Nagyon nehéz elmenni amellett, hogy itt alapvetően megfélemlítésről és kiszolgáltatottságról van szó, és főleg bizonytalanságérzetről (nincs szabály, bárki felkerülhet, akár az egérfogú tízéves is). Ipari méretben, kizárólagos profilként, anyagi haszonért (reklámok).

Megpróbáltam tudatlanságom miatt előbb megfogalmazni a dolgot, és felvetni egy fórumon. Úgy tűnik, egy jogász is válaszolt. Ezt megosztom Veled:

http://www.gyakorikerdesek.hu/…-jog__419022

Arra a válaszolóra gondolok (09-20 19:21, 09-21 05:26, 09-21 11:07), aki szerint

  • esetleg bele lehet kötni (szerzői, személyiségi jog)
  • de ez egy szürke terület, hiányzik a precendes
  • mivel az átlagos esetben nehéz igazolni, hogy sértettet kár érte,
  • sok függ a konkrét esettől, nehéz általában nyilatkozni.

Én nem értek hozzá, így nem tudom megítélni, mennyire van igaza a Válaszolónak. A saját benyomásom az (amit ne végy készpnznek):

Szeritem a napiszar tevékenysége annak felel meg, amit a nemzetközi szakiraddolom ,,cyberbullying'' néven emleget.

http://en.wikipedia.org/…ber-bullying

Lelkileg megsemmisítő hatású internetes zaklatás. Ez nem jogi fogalom, nem azért mondtam. Egyelőre szakemberek vizsgálják a hatásait, általában igen veszélyesnek tartják, főleg a serdülők esetében.

A napiszar esetében még az jön ehhez, hogy a napiszar ezt iparszerűen testi, sőt egyetlen tevékenysége főprofilja ez, és nagyon erősen serdülőkre élezi ki a tevékenységét (akár kiskorúakra is).

Engem főleg az alábbiak zavarnak:

  • a sértettek (kamaszok) szégyenlős hallgatása,
  • a felnőttek szemérmetesen félrefordítják a fejüket a kamaszok e problémáitól,
  • a jelenség óriási látenciája,
  • a társadalmi tabu.

Mindezt talán meg lehet törni. Hozzád hasonlóan, ém is arra gondoltan, hogy szervezett módon össze kéne fogni az egyes sértettek panaszait.

Hozzátenném, hogy a kollektív képviseleten túl nagyon fontosnak tartanám a tabu megtöréséhez azt is, hogy megszólaljanak a szakemberek. Főleg a serdülőkorúakkal foglakozó nevesebb pszichológusokra gondolok (Vekerdy, Ranschburg), illetve még azokra a szakemberekre, akik a cyberbullying témaköréhez értenek.

Érdekel a jelenség kriminológiai oldala is: az IWIW és a myvip kriminológiai értelemben nem-nyilvános (pl. a keresőrobotok nem férnek hozzá, az archive.org nem tárolja). A napiszar ezeket az informatikai értelemben nem-nyilvános képeket nyilvánossá teszi, ezáltal azokat spambotok számára hozzáfárhetővé teszi. Ennek talán már lehet krimimológiai vonatkozása is: a spambotok pedofil és egyéb adathalász szervezetek számára nyithatnak kaput. Szóval a hálózati és kriminológus szakembereknek is lehet szava a dologban.

Szerintem itt nagyon sok szempontot kell összefogni, rendszerben látni. A legkülönfélébb szakértőket meghallgatni, a sértetteknek valami kollektív jogi képviseletet biztosítani.

Tehát a legfőbb kérdés: egyáltalán melyik szervezetnek lenne érdeke, hogy ebbe a témába belenyúljon? Kinek lenne haszna belőle? Ha ezt megtalálnánk, akkor már el tudnánk indulni.

Nem akarok más nevében beszélni (nem kérdeztem még rá), de én a TASZ-ra gondolok. Szerintem nekik igenis érdekükben állhat felvállalni.

Az ügy végülis nem olyan végtelenül drága (bár a szakértők pénzbe kerülnek, de ez nem átláthatatlan összeg).

A dolog azonal nagy publicitást nyújtana a TASZ számára (sok érintett, fiatal- és kskorúak, korúak, kényes téma, társadalmi tabu).

Jól beleillik a profiljába (cigányok, más kisebbségiek, információs jogok)

Az ügy legalább részleges sikerrel végződhet (a bíróság talán részben elismeri a szerzői jogi jogsértés tényét, vagy a cyberbullying témájában is találhat valami fogást, esetleg legalább a kiskorú érintettek ügyében). Márpedig ha az ügy legalább részlegesen sikerrel jár, az nagy presztízsnövekedést adna a TASZ-nak.

Szóval szerintem itt lehetne elindulni:

http://tasz.hu/jogsegely

"Emellett precedens jellegű ügyekben ingyenes jogi képviseletet is biztosítunk betegek, kábítószerfogyasztók, valamint információs jogaikban (adatvédelem/információszabadság) sérelmet szenvedett személyek részére."

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.26. 07:37

Például Szalacsi Sándor Egyesülés az Internet Hülyéiért?

glockadam # 2009.10.25. 00:27

Üdvözlet mindenkinek ismét! Egy darabig nem voltam "Jogi-fórum" közelben, illetve nem is nagyon foglalkoztatott a dolog, aztán ismét eszembe jutott a dolog.. Előszőr is köszönet mindenkinek a válaszokért a "napiszar.com" os ügyben! Kérdés a témával kapcsolatban: Ugye mint tudjuk, elég sok embert raknak fel vagy ezért vagy azért. Na mármost ha szemügyre vesszük a különböző kirakott e-maileket akkor sokban észrevehetjük, hogy ügyvédet illetve pert is emlegetnek bennük. A kérdés: Ha már emlegetve vannak ügyvédek, ugye ott az e-mailekben, illetve kilátásba helyezendő perek, akkor miért van az hogy ezek valahogy feledésbe merülnek, miért nem jutnak el az emberek a perfelvételig legalább? Tudom hogy idő, illetve valamelyest költséges, de vajon megérné-e egy ezzel a honlappal kapcsolatos per? Tud valaki ilyen vagy hasonló ügyből kifolyólag folyamatban lévő perről?

Illetve ha nem is per formájában, de nincs valami ilyen ügyekkel foglalkozó jogvédő szervezet?
Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlet, Ádám.