Jogi tanács kérése


Attilaxxxv # 2010.10.25. 14:18

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem hogy ha valaki eddig reggel hat tol dolgozott fél háromig és ezt meg változtatták szóban nyolc tol fél ötig re, kell e fizetnie a munkáltatónak a 14 óra utáni részre du pótlékot?

Válaszokat előre is köszönöm.

Attila.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.20. 05:17

Az örökösének.

prucsok # 2010.10.19. 20:49

Magántartozás ügyében kérnék segítséget: magas összegű magánhitelről van szó, folyamatosan vh. alatt van, bérből való levonás. Más jellegű vagyon nincs, tehát marad a bér. A bér annyira kevés, hogy a tartozás kifizetésére hosszú évek telnek el, illetve nem is csökken, mert a kamat nő. Amennyiben a kölcsönadó meghal, akkor a kölcsönt igénylő kinek fizeti tovább a tartozást?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.19. 19:20

Közös életbiztosítás nincs. Esetleg úgy érted, hogy ő a kedvezményezettje egy ilyen biztosításnak? Akkor azt lehet foglalni.

Ancico # 2010.10.19. 14:59

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy kártérítési per fizetésre kötelezettjének van egy valakivel közös tulajdonban lévő életbiztosítással kombinált hosszú távú megtakarítása, befektetése.
Erre, illetve a rá eső részre indíthatnak e a per eredményeképp pl végrehajtást, vagy bármi más módon elvehetik -e tőle (amennyiben csak ebből tudná fedezni a kirótt összeget) az addig gyűjtögetett pénzt?

Köszönettel:
Aniko

Timó2 # 2010.10.13. 20:49

Üdvözlöm!

Adott egy nagymama, akinek az unokája vagyok a 6 közül. A nagymama mindhárom fia meghalt. Aki magához vette, az elmúlt két hétben halt meg, és az ő felesége tartásdíj ellenében vállalná a nagymamát. És ezt a tartásdíjat az unokáktól követeli. A nagymamának van saját nyugdíja, haszonélvezete is van egy házon… Nyugdíjasotthonba nem akar menni, a menyénél akar maradni, és a 6 unoka fizessen azért hogy eltartsa a mamát. Tényleg létezik ilyen???? Ha van saját nyugdíja miért nem fizet ő az eltartásáért??
Esetleg valami más megoldás létezik e??

Előre is köszönöm a válaszát!

ObudaFan # 2010.10.13. 18:58

Illetve még ha társasházi tulajdon is a parkoló, akkor sem lehetetlen, hogy ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett használati jogok vannak, akkor megint kell az ügyvéd.

ObudaFan # 2010.10.13. 18:57

Meg kell nézni, hogy maga a teljes parkoló, amelyik már önálló ingatlan lehet, kinek a tulajdonában van. Ha a társasházé, akkor nem kell se ügyvéd, se földhivatal (meg közgyűlési jegyzőkönyvbe sem kell foglalni). Ha pedig olyan a konstrukció, hogy a teljes parkoló a használók osztatlan közös tulajdonában van, akkor kell ügyvéd és földhivatal.

kisdetti # 2010.10.13. 09:12

Tisztelt Ügyvéd Hölgy/Úr!

Az alábbi jogi problémámra szeretnék választ kapni:

A társasház/lakás építtető a parkolókat kizárólagos használati joggal adta el a tulajdnosoknak és így is kerültek értékesítésre, nem önálló helyrajzi számon nyilvántartott területek.

Lehetőségem van-e megszerezni egy gépkocsi beálló kizárólagos használati jogát, ha a jelenlegi használónak, aki az adás-vételi szerződést kötötte kizárólagos használati joga van?
Szükséges-e ehhez ügyvédi ellenjegyzés vagy mivel nem önálló ingatlan így nem?

Amennyiben ezen beálló megszerzésére jogi úton van lehetőségem, be kell-e jegyeztetni a földhivatali nyilvántartásba vagy elegendő a közgyűlésen jegyzőkönyvbe foglalni?

Köszönet a segítségért!

Detti

Thetys # 2010.10.12. 16:47

Ilyen szöveget egy COPD betegre, hogy "nyugi a bv. intézetnek van kórháza". Agyam eldobom!

zizzent # 2010.10.10. 21:23

Tisztelt Doktor Úr,és Nándy!
Számomra most a PÁROM EGÉSZSÉG ÜGYI ÁLLAPOATA A LEGFONTOSABB.Mivel most épp pálya modosító képzésen vagyok,nem tudok DOLGOZNI. Egyébként 2005-ös ügyröl csicsergek...és az ex feleség nem engedélyezi a láthatást....

pleez # 2010.10.10. 14:46

mindent törvények írnak elő de semmit sem úgy tettek..

el se hiszem, hogy ez itt egy jogi fórumnak nevezett oldal...

ezek szerint a joga minden szolgáltatónak és hivatalnak megvan mindenre, de még a legutolsó kis munkásnak is, aki egy 2 évesre rázárja a fűtést, de nekünk arra sincsen, hogy az igazságot kiderítsük, nem?

ekkora veréb azért nem vagyok, már elnézést kérek, bárki bármit mond, mi mindent úgy tettünk, ahogy az önkormányzat mondta, ezért nem történik soha semmi sem.

hogy egy jogász erre azt mondja amit Ön, az finoman szólva abszurd.

szerencsére nem Ön az első akit megkérdeztem és más részletesen mindennek utána nézett...

nem kéne másoknak ilyeneket mondania, mert ha olyan hülye lennék, hogy el is hiszem, az egész vagyonunkat és a családomat veszíthetném el!!!

nagyszerű egy szakmai oldal ez, csak nem tudom melyik szakmában!

üdv

pleez # 2010.10.10. 14:35

Kedves Grád András!

A hivatalok és a szolgáltatók jogsértései miatt tartunk itt.
Többek közt hivatalból elkövetett kiskorú szándékos veszélyeztetése, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés, önkényesen zártak el mindent a jogszabályoknak teljesen ellenkező módon és gyakorlatilag mindent a törvények figyelmen kívül hagyásával csináltak...

Nem kell egyetem, hogy ezt bárki világosan lássa.

Kicsit olvasni kell és bárki megérti.

Nem egy ombudsmani állásfoglalás mondta ki, hogy nekem van igazam, tehát eléggé érdekes a véleménye, azt figyelembe véve, hogy Önnek ez a szakmája...

Az ügyvéd, aki levélben fenyeget szintén törvényt sért.
Valótlan állításokkal próbál megfenyegetni, ha jól sejtem ez igencsak zsarolás...

A bankoknak semmi joguk mem volt KHR-re tenni.

A házunk értéke kb. 30 millió, ennek elvesztése esetén szintén a bankok kötelesek a kárt megtéríteni, mivel ők tették lehetetlenné, hogy kiválthassuk a hitelünket.

Mindent bizonyítani tudok és nagyon remélem, nem mindenki így áll majd hozzá..

Mert ha igen... akkor azt hiszem nagyon sokat fogok ülni emiatt, mert aki a családommal ezt csinálta, az így vagy úgy de megfizet érte...

Grád András # 2010.10.10. 09:22

Kedves Zizzent!

Ez esetben talán el kellene dönteni, hogy most valójában a párja egészségi állapota, vagy a saját megélhetése miatt aggódik. Előbbi mint írtam, fölösleges, utóbbi esetre tudom javasolni a munkát, a legtöbben magunk is ezt tesszük. Nandy megjegyzésével meg tökéletesen egyetértek, erre utaltam magam is, csak kicsit kevésbé direkten.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

nandy # 2010.10.10. 09:14

Kedves zizzent, az még nem jutott eszükbe, hogy talán fizetni kellene azt a vacak tartásdíjat?
Költői kérdésnek szántam, nem kell rá válaszolni...

all in # 2010.10.10. 09:00

Üdv!Egy brigáddal kint dolgozunk németbe,és az egyik kolegánk elkapták hogy az egyik boltba egy parfümöt el akart rakni,de végül kirakta és nem volt nála az adatokat felírták de papirokat nem kellet aláírnia de mivel nem tudta hol lakik így a rendőröket kihívták és ők vitték a szállóra.
A kérdésem az lenne hogy mire számíthat,38 euros termékről lenne szó,ki tiltják Németből vagy pénzbírságot kap?A válaszokat előre is köszönöm!

apa1023 # 2010.10.10. 04:44

Üdv. Lajos vagyok. Van egy olyan problémám, hogy egy hete vásároltam,egy használt autót. Az eladókereskedő, azt mondta,hogy az autóban 127000km-van. Mentem az autóval egy kört, és föl sem tűnt a km óra állása, mert a műszerfal világítás ki volt kapcsolva. A valós km 167000 amire egy hét után jöttem rá. Arról ,hogy az autó eleje törött volt szó sem esett, emellett, a motor sem nagy szám ,mert magas a kartergáz. Az eladó azt is mondta, hogy az autóikra adnak fél év főalkatrész garanciát, amit az adásvételibe nem írtak be. Azt szeretném tudni, hogy véd-e engem valami a kereskedéssel szemben, ha az autóval valami történik, illetve , kérhetek-e vissza pénzt az eltitkolt állapotért. Köszönöm.

zizzent # 2010.10.09. 21:14

Tisztelt Doktor Úr:)
Ne haragudjon,de ez most nem deritett fel. mit csinálok pénz nélkül 1 hónapig????

Grád András # 2010.10.09. 20:39

Kedves Pleez!

A története részben az önhibájukon kívüli körülmények szerencsétlen egybeeséséről, részben az önsorsrontásról szól, de alig hiszem, hogy itt bárki is tud majd bármelyiken segíteni.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2010.10.09. 20:33

Kedves Zizzent!

Megnyugtatnám, hogy a büntetés-végrehajtásnak saját kórháza van Tökölön, úgyhogy ha netán az állapota indokolná, akkor a párja majd ott tölti el azt az egy hónapot. Semmi baja nem lesz, egy hónap múlva akadálytalanul folytathatják a tartás elmulasztását. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

zizzent # 2010.10.09. 20:19

SEGITSÉGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tisztelt Uram!
Azért fordulok Önhöz,mert teljesen tanácstalan vagyok. a Párommal,4 éve élettársi viszonyban vagyok. 2005-be,tartás elmulasztása véget 33nap közmunkára kötelezték,Győrben. 2006-ban felköltözött hozzám,Budapestre. Jeleztük a Győri Városi Bíróságnak,hogy lakcím változás történt,amit nem igazán vettek figyelembe. 2008 márciusában,körözés alapján,előállították.A Fővárosi Bíróságról,leszállították Győrbe,ahol gyorsított eljárással,33 nap közmunkára itélték,illetve pártfogói hatáskör alá került. Meg is jelentünk az illetékes személynél,kiszabták a közmunka helyét,el is kezdte a munkát,de mivel súlyos asztmás betegsége van,nem tudta folytatni a tevékenységet. Ezt szintén jeleztük a pártfogónak. Ennek ellenére,semmilyen dokumentációt nem kaptunk. 2009 novemberében a Fővárosi Biróság,be idézte,meg is jelent,és a közmunkát át váltották letöltendő büntetésre,első fokon Felebeztünk,írásba,helybe,mivel akkor a Páromnak egy friss,mélyvénás trombozisa volt. Mivel Ürömre költöztünk,de az állandó bejelentett lakcímre sem érkezett semmilyen tájékoztató,vagy más milyen jellegű hivatali levélnem tudhattuk,hogy körözés alatt áll,mivel a másodfokú tárgyalásra sem történt beidézés. Tehát nem tudtuk,hogy hogy valami baj lehet. A párom Édesanyja egy csekket vett át a Bíróságtól,melyben a 2009 novemberi tárgyalás költségeit számolták fel. A mai nap folyamán igazoltatás során elő állították,ekkor derült ki,hogy körözés alatt áll. Azonnal be vitték a Pilisvörösvári kapitányságra,onnan pedig nagy Ignác utca fogházba. A lényeges problémám az,hogy a Párom súlyos CODP-krónikus obbsztruktív betegsége van,mely miatt folyamatosan a Szent János kórházban,infúziós kezelés alatt áll. Mivel nem tudtunk a körözésről és az idézésekről(előzőleg mindig megjelentünk) nem tudom mit tegyek a rendőrség nem téjékoztast,a Párommal nem tudok semmilyen kapcsolatot létesíteni,nem tudom milyen a jelenlegi egészségi állapota...a Tüdő transzplantáció is szóba került,annyira rossz az egészségi állapota. nem lehet,hogy ezt a letöltendő büntetést(mivel nem tudtuk hogy mi a birósági határozat és az egészségi állapota is igen rossz))elhalasszák? vagy pénzben kifizessük? kérem,tisztelettel,segítsen mert kilátástalan a helyzetem,mivel,én munka nélküli vagyok,albérletben lakunk...nem tudok ügyvédet fogadni. Vagy esetleg tud olyan szervezetet,ami tud segíteni? Tisztelettel:H.N.

pleez # 2010.10.09. 19:31

Üdv.

Nem tudom jó helyre írom e és hogy hogy is fogalmazzak, mert eléggé sok részből áll a problémám..

Van egy kb 200 nm-es ingatlanunk, amit nagymamám kórházi ápolása és később temetése miatt nem tudtunk/tudunk fenntartani.

Mivel egy hitelünk is van CHF alapon, eddig is nehezen fizettük, de amikor nagymamám kórházba került (az orvos hibájából), akkor nem csak sokkal több lett a fizetni való (orvosok, stb), hanem ugye ő sem vett részt az anyagi terhek fizetésében.

Ezt nem részletezném, pedig azt hiszem az orvosokkal is lenne itt némi probléma, de ez egy másik dolog...

Ugye nem tudtuk fizetni a számlákat, édesanyám felkereste az önkormányzatot személyesen, mivel a 2 éves unokahúgom is velünk élt, ezért családgondozótól próbált segítséget/tanácsot kérni.

Az önkormányzatnál közölték: "nincs családgondozó és segély sincsen, épp ezért nem mennek csődbe" ...

Védendő fogyasztói státuszhoz adtak néhány papírt (a szolgáltatók ha jól emlékszem), ezt kitöltöttük, de a gázszolgáltató nem fogadta el.
(kaptunk 2-ezer FT / hó "támogatást" az önkormányzattól, de nekünk se telefonon se levélben nem szóltak róla soha sem, ez állítólag a védelembe vétel miatt "kellett" csak, hogy meglegyen)

Közben el is zárták a gázunkat.

A gáz elzárása úgy zajlott, hogy 2 férfi csengetett, kimentem, mondták, hogy: "be kéne mennünk a gázórához", majd mikor végzett az egyikük közölte, hogy: "nem lesz gáz"...

Később védett fogyasztói státuszba kerültünk, de senki nem tett semmit, gáz nem volt...

Nekünk viszont fűtenünk kellett, mégpedig árammal, mivel semmi más lehetőség nem volt.
Árammal is nagyon nehezen tudtunk, mivel az óra csak 16 Amperes, és ekkora házhoz ez édeskevés...

Se elég fűtés, se meleg víz, se főzés nem maradt a lakásba....

Az éves elszámoláskor kb. 450.000.- Ft villanyszámla lett a vége..

Mivel nem maradt hirtelen félmilliónk erre se, ezért a villanyt is simán kikapcsolták..

Egy szóval se kérdezték meg, hogy megfagyunk e, a gyerekkel mi lesz vagy bárkivel...

Édesanyám bement hozzájuk részletfizetést kérni és a védelembevétel miatt, de azt mondták, hogy mivel már kikapcsolták, nem tehetnek semmit...

Azt mondták, hogy ott helyben van egy alapítvány, aki a túlfizetésekből a jelenleg fizetésképtelen fogyasztóknak jóváíratja a számlájukon a tartozást, igényelje meg ezt.

Meg is tette, de hiába hívjuk őket, már több mint egy éve semmilyen válaszuk nincsen. Csak azt mondják: "ezt a szolgáltató dönti el"...

Volt hogy a kádba belefagyott a víz, amit tűzzel melegítettünk meg és sok műs hasonló kellemes dolgot sorolhatnék fel, amikben azóta is folyamatosan részünk van..

Én bementem az önkormányzathoz, miután kicsit utána néztem a jogi dolgoknak és elmondtam mi történik, de a jogaimra is felhívtam a figyelmet..

Persze egyből volt családsegítő és egyből adtak egy segély igénylő papírt is, amit ugye édesanyámtól simán megtagadtak azelőtt..

Elküldtek egy vidéki munkaügyi központba, ahonnan igazolást kellett hoznom, hogy nincsen munkám és átküldtek a pár utcányira lévő családsegítőhöz.

A családsegítő ügyvédet ígért és elmondta, hogy az általuk ajánlott alapítványtól mindenki megkapta a juttatást, amit mi a szolgáltatónál azóta se....
(vajon minek ehhez alapítvány? erről is érdemes lenne beszélni..)

Mikor visszaértem a papírokkal a munkaügyi központtól, leadtam az önkormányzatnál.
Pontosan úgy, ahogy kérték....

Nemsokára egy levelet kaptunk a polgármestertől, hogy: "nem is érti miért akarunk segélyt, mert a havi kemény 2-ezer Ft-ot se vettük át...
Amiről ha lett volna tudomásunk, akkor is meggondoltuk volna, hogy érdemes e anyámnak havi 1 nap szabadságot kivennie, hogy elmehessen érte.

Tehát ez azóta is így megy, én a helyi jogi segítségben nem hiszek, mert eddig is mindenki csak átvert minket.

A bíróság 400-ezer ft-ot követel jogerősen (tárgyalás és kérdés nélkül) a gázszolgáltató miatt.

A házból már testvéremék elköltöztek, 2-en lakunk itt édesanyámmal és kéne fizetnünk mindent.

1-millió Ft körüli összeg lenne a tartozások kifizetése, de a Frank alapú hitel miatt is elég nagy gondunk van.

El kéne adjuk a házat, különbem a bank teszi meg rövidesen, de közművek nélkül ez lehetetlen. Fel is kéne újítsuk hozzá, ami szintén lehetetlen így.

Lassan elveszítjük mindenünket, mert meghalt valaki a családból....

A dolgokhoz még az is hozzá jön, hogy ne legyen elég ez, a provident pénzügyi zrt KHR-re tett.

Régebben ugyanis volt egy hitelem náluk, amit nem tudtam fizetni, mert egy másik bank miatt a munkámat elveszítettem.

Ezzel nem lett volna baj, mert később 2x is megbeszéltem velük időpontokat a törlesztésre, de soha sem jöttek el..

Tehát nem én vagyok a felelős, mégis KHR-en vagyok, amiről nem is értesítettek, holott ez kötelező lenne..

A másik bank a Raiffeisen (most perelnek majd be) 2-3 éve folyószámla - hitelt kaptam tőlük..

Nekem azt ígérték, hogy 2 héten belül levélben értesítenek róla.

Nem jött levél, egy hónap múlva telefonon érdeklődtem, amikor közölték, hogy ezt nem csak aktiválták, hanem már fel is vettük...

Szintén fogalmunk sem volt miről van szó, bementünk hozzájuk, kiderült, hogy mivel beszedési megbízás volt a számlán, ezért az akkori hitelezőnk szó nélkül felvette a hitelkeretet...

Nekem soha sem mondták el, hogy ez lehetséges, semmi engedélyt nem kértek ehhez a banknál se és a jelzálogcégtől se.

Közbe édesanyám viszont átutalta ugyanezt a havi összeget, mert nem tudtuk hogy egyáltalán van már hitel keretünk, nem hogy le is vette a 3. cég....

Persze arról sosem szóltak, mi mentünk el hozzájuk is, amit fél hónapba telt nekik visszaadni....

Ezalatt egy neves ingatlancégnél dolgoztam, ahol a pénzre mindenképp szükségem lett volna, az üzletkötői tevékenységeim folytatásához...

Mivel teljesítményem se sok volt pénz nélkül, így a munkahelyemről felmondtak..

A banknál maradt a hitelem aktív, hiába nem én vettem fel..

Vártam, hogy küldenek egy értesítést, mikor milyen részletekben fizessem.

Ez szintén soha sem történt meg, semmilyen papírt nem kaptam, ezért betelefonáltam hozzájuk sok idő után, mert csodálkoztam és rendezni akartam a hitelt.

Közölték, hogy ez régen behajtó cégnél van, nekem nincsen számlám, mivel bontották a szerződésem..

Bementem a bankba, gondoltam csak tesznek valamit és kiderül mit írtak el.

Közölték ugyanezt, behajtó céggel kell tisztáznom, semmi közöm már a bankhoz..

Csakhogy a behajtó cégről sem tudok semmit azóta se.
Nem mondták meg melyik cég és hol találom...

Próbáltam e-mailben is a problémát kezelni, de csak kitérő válaszok, ügyvédi fenyegetőzés lett a vége.

Közben többször is megrágalmaztak hogy én azt állítom nem is szerződtem velük és hibásan kitöltött szerződés másolatot küldtek...

A kérdésemre, hogy hol van az értesítés a számlahitel aktiválásáról (illetve a levél feladásáról szóló bizonylat) küldtek egy másolatot 2011-es dátummal...

szóval vagy jövőre adták fel, vagy ha az évet korrigáljuk, akkor is egy évvel a hitel megléte után...

Mégis engem fenyeget egy ügyvéd, hogy én kifizetem a perköltségeket is majd ha nem vagyok hajlandó azonnal kamatostul kb félmilliót fizetni a 180-ezer ft hitelemre...

Az OTP is jogtalanul BAR-ra tett édesanyámmal együtt még régebben, mikor rossz számlára helyezték el a pénzt és emiatt minket hibáztattak....

Hát nagy vonalakban ez a helyzet, én már csak azt várom mikor költözhetek el az országból, mert ez itt nem haza és nem egy ország többé számomra.

A vagyonunkat szeretném megvédeni és a felelősöket beperelni.

Tönkre tették az életünket, kisemmiztek minket.

Életveszélynek tették ki a családom és a kislányt is és képesek ezekért még minket feljelentgetni...

Szóval ez ügyben valakinek valami ötlete? :)

Ombudsman-t ajánlották és jobb ötletem nekem sincsen.

Ez még a fele se az ügynek, annyi féle jogsértés történt itt, hogy 3x ennyit boncolgathatnám....

Aki tud valamit/valakit ajánlani annak előre is köszönöm!

Üdv. B.

ObudaFan # 2010.10.09. 07:41

Marcell-Lola

Valószínűleg nem.

markoboy24

Írd.

markoboy24 # 2010.10.06. 20:06

Tisztelt Fórumozók!

Egy nagyon jó ügyvédet keresek, aki segítene kiemelni a meglévő "s..rból." Elnézést a fogalmazás módért.
Polgári jogról lenne szó. Egy tartozáselismerő nyilatkozat a fő tényállás, és több mint 300e Ft.
5 napot kaptam. Köszönöm ha valaki hagy elérhetőséget, leggyorsabban leírnám e-mailben a problémám.

Marcell-Lola # 2010.10.06. 06:29

Tisztelt Fórumozók!
Jogszerűen járt e el a bíró, hogy augusztus 23-án fellebbezett elsőfokú végzés (ideiglenes intézkedésre vonatkozó) fellebbezését még szeptember 28-án sem küldte másodfokra, magyarázva azzal hogy megvárta az említett időpontban lezajló tárgyalást?