Jogi tanács kérése


leamary # 2010.05.02. 13:45

Nagyon szépen köszönöm az infot.
Csak azért voltak kétségeim,mert én már olyanrol is hallottam,hogy ha haza megyek az apa bele egyezése nélkül,akkor el veheti töllem a gyereket végleg.De akkor igy ha jol értem,szabadon távozhatom el tölle.Ha meg ha nagyon el akarja venni a gyereket,akkor magyarországon kell perelnie.A magyar törvény meg ugye nem adja csak ugy át az apának a gyereket.Bár én mindig is mondtam a férjemnek,ha akarja bármikor láthatja a gyereket,ha kell ezt irásba is adom neki.De igy nem szabad élnünk.A bántalmazási egyre brutálisabbak lesznek,idáig csak egy két pofon volt,de miota kijöttünk,volt hogy 2 hétig lila volt a szemem körül,volt hogy a szám repedt szét,és most két hete az orrom törte be.

Dr.Attika # 2010.05.02. 11:45

Igy igaz. A gyermek a vérségi jog alapján magyar állampolgár is. Ezért nyugodtan haza lehet vele jönni. Egyébként sincs határellenőrzés, tehát útlevélre sincs szükség. A Nagykövet Asszony nincs a helyzete magaslatán.

Ha meg tudja oldani, akkor jöjjön haza és a férjének itt kell perelnie, ha a gyermeket vissza akarja kapni.

leamary # 2010.05.02. 10:43

Mármint kinek nincs magyar állampolgársága???
A férjemnek vagy a gyereknek???
A férjemnek nincs,viszont a gyerek kettös állampolgár.

ObudaFan # 2010.05.02. 10:34

Mivel Portugáliában éltek és neki nincs magyar állampolgársága, a portugál bíróságnak lesz joghatósága egyelőre, és valószínűleg a bíróság a portugál jogot fogja alkalmazni. Így egy portugál ügyvédet keress.

leamary # 2010.05.02. 10:08

Tisztel Ügyvéd Ur!

Érdeklödni szeretnék,hogy mit kellene csinálnom abban az esetben ha haza szeretnék Portugáliábol a gyermekemmel.
Svájcban mentem férjhez egy éve mult és van egy 14 honapos kislányunk.A férjem portugál állampolgár.
Tavaly juliusban költöztünk ki hozzájuk Portugáliába,de nagyon meg romlott a viszonyunk.Többször bántalmazott,és késsel fenyegetett.Amikor én azt mondtam neki,hogy én nem szeretnék igy élni,és haza szeretnék menni,azt mondta mehetsz,de a gyerek marad.
Már felvettem a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel,de a nagykövetasszony,azt mondta,nekem ki tud állitani utlevelet,de a gyereknek ugye apai belegyezés nélkül nem tud adni.Megkérdeztem tölle,akkor mit csináljak,erre ö azt tanácsolta,hagyjam itt a gyereket és menjek haza.Erre én teljesen kikészültem.
Nem tudom,mit kellene tennem,vagy hová forduljak ki tudna nekem segiteni.Mert hiába megyek én a rendörségre,amikor a rendörfökapitány a férjem édesapjának az unoka testvére.Igy esályem sincs arra,hogy feljelentsem a bántalmazásai miatt.
Nagyon örülnék ha felvilágositást adna nekem,mik a lehetöségeim???És hogyan tudnék haza költözni a gyerekemmel???Mert igy nem szabad senkinek sem élni.Folyamatos terorizálásban.Közben meg ugye a férjem csinálja az életét ahogyan akarja,állandoan eljár éjszaka jár haza,és vannak kétséges nö ugyei is.De ö engem fenyeget,ha meg merem csalni,megöl.Holott én sehová nem járhatok el.Reggel elmegyek dolgozni,(egy iskolában dolgozom konyhán)és délután még nem is végeztem a munkával,már hiv hol vagyok.
Kérem segitsen.
Lea

ObudaFan # 2010.05.02. 09:41

Nem sok, ki fognak költöztetni, ha nem mész magadtól.

Szükséges-e,hogy ügyvéd készítse el az alapító okiratot?

Nem.

Közhasznú alapítvány létrehozásának mik a tárgyi és személyi feltételei?

Na, az van egy pár. A "Cégügyek" fórumban olvasgass alapítványos topicokat, vagy olvasd el a Ptk. alapítványi szabályozását és a közhasznú szervezetekről szóló törvényt.

Van-e kötelező induló tőke?

Van, amennyivel az alapítvány el tud kezdeni működni. Ez 100e Ft mindenképpen meg kell, hogy legyen, de tevékenységtől függően a bíróság többet is megkövetelhet.

Mennyibe kerül a közhasznú alapítvány cégbírósági bejegyzése, illetve milyen egyéb induló költségei vannak?

Nincs illetéke, díja az eljárásnak.

Girl # 2010.05.01. 07:39

Tisztelt Ügyvéd úr
Nekem az lenne a kérdésem,hogy egy önkormányzati lakásban élünk inmáron 27-éve és 2009-ben felbontoták
a lakásbérleti szerzödésünket mert elmaradtunk egy pár
lagbérel meg a tübi dologal is.Már biroságara került
az ügy és már hoztak itéletet.Meg szeretném kérdezni hogy milyen lehetöségeim vannak.

Edith65 # 2010.04.30. 20:38

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Alapítványt szeretnénk létrehozni, ezzel kapcsolatban vannak kérdéseim.
Szükséges-e,hogy ügyvéd készítse el az alapító okiratot?
Közhasznú alapítvány létrehozásának mik a tárgyi és személyi feltételei?
Van-e kötelező induló tőke?
Mennyibe kerül a közhasznú alapítvány cégbírósági bejegyzése, illetve milyen egyéb induló költségei vannak?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Edith

ObudaFan # 2010.04.30. 19:27

Nincs. De a banki ászf-ből számítható kellene, hogy legyen a költség.

FoxiMaxi # 2010.04.30. 19:05

Tisztelt szakértők!

Egy bankban az alábbi dolog történt/történik velem.

A nekem küldött pénz után az egyenlegem csökken. Azért, mert mondjuk pl. 1000 Ft átutalása során, amit nekem küldenek, a költség 2000 Ft, tehát minden megérkezett pénzküldemény után (pontosabban a kisebb tételű pénzküldeményeknél) az egyenleg csökken.

Ha pénzt kapok, akkor szegényebb leszek, minden alkalommal szegényebb leszek, amikor pénzt kapok.

A bank üzletszabályzatában csak annyi van, hogy a felmerülő költségeket külön figyelmeztetés vagy külön hozzájárulás nélkül automatikusan a számlára terhelik. De, nincs részletezve, hogy a küldési vagy fogadási tranzakciónál, és a mérték sincs rögzítve, hogy mennyi is tulajdonképpen a költség.

Megjön, megérkezik a nekem küldött pénz, majd a kezüket széttárva közlik, hogy ja kérem, a költség sajnos nagyobb volt, a pénzküldést terhelő költség nagyobb volt, mint amennyit önnek küldtek, ezért az önnek küldött pénzösszeg jóváírása során csökkentettük az egyenlegét.

Jó jó, mondom én, de mennyi ez a bizonyos költség, hogy legközelebbre tudjam? Hát, azt nem tudják megmondani, mindig más és más, majd meglátja, amikor megtörténik a következő pénzküldés, ami önnek érkezik, hogy mennyit vontunk le éppen akkor az önnek érkező pénzből.

Kérdésem.

1.Nincs-e olyan tilalom, hogy a költség nem lehet nagyobb, mint az érkezett pénz mennyisége? Már ha „csak“ ugyanannyi lenne, már akkor is eléggé úgy nézne ki, hogy benyelik simán az érkezett pénzt, nem dolgoznak érte semmit, tehát jogalap nélküli gazdagodás. De pláne súlyos, hogy még több is a pénz, mint a küldemény, tehát nem egyszerűen elveszik a teljes küldeményt, tehát nincs elvégzett munka, de még az el nem végzett munkáért még tőlem is díjat számítanak fel? Tehát nincs-e maximálva a levonható pénzösszeg, és a maximum nem a pénzküldemény maga-e? Az üzletszabályzatban ez nincs maximalizálva, de nincs-e jogszabály, ami ezt tiltja?
2.Nincs-e olyan jogszabály, ami egyáltalán teljesen kizárja az érkező pénzküldemények megterhelését a címzetti oldalon?
Köszönöm a szakértők válaszait.

ObudaFan # 2010.04.30. 18:58

Ha a cég megkapta a letiltó végzést, akkor kezesként felel, ha nem kapta meg, akkor nem.

zimcsi # 2010.04.30. 06:28

Üdvözlet!
Volt férj tartozik gyerektartással.Sokkal.A MIL lapon ugye ez látható.Apuka már másodszor játssza el,hogy nem adja le a papírokat,csak 1-2 hónap után.
Kérdésem:be lehet-e perelni céget olyanért,hogy nem vonta le a gyerektartást,vagy mert papírok nélkül dolgoztatott?

Köszönöm!

pazs # 2010.04.28. 08:01

egész véletlenül a nagyi nem írt alá semmit? mármint nem most, hanem a hitelfelvételkor. Nem is kezes a lánya hitelében?

beus11 # 2010.04.28. 07:42

soha nem vettem fel még hitelt nem igazán tudom, hogy a Provident micsoda!!! A nagymamám meg tényleg nem járult hozzá és senki más ,, szoval , akkor ezt a Provident nem teheti meg??!!!! ???

beus11 # 2010.04.28. 07:42

soha nem vettem fel még hitelt nem igazán tudom, hogy a Provident micsoda!!! A nagymamám meg tényleg nem járult hozzá és senki más ,, szoval , akkor ezt a Provident nem teheti meg??!!!! ???

beus11 # 2010.04.28. 07:42

soha nem vettem fel még hitelt nem igazán tudom, hogy a Provident micsoda!!! A nagymamám meg tényleg nem járult hozzá és senki más ,, szoval , akkor ezt a Provident nem teheti meg??!!!! ???

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.28. 07:29

Azt csak neked mondta a nagyi, hogy nem járult hozzá a jelzálog bejegyzéséhez. (Egyébként a Provident nem bank.)

beus11 # 2010.04.28. 07:23

Tisztelt Fórumozok!!

Segitséget szeretnék kéri, elöre is elnézést ha rossz rovatba irtam!!!

Van egy nagymamám akinek van egy háza (fele az ö nevén felét meg ráiratta már 2 másik családtagjára).
Van egy lánya aki elvileg majd örökölne a nagyi halála után ,alanyi alapon, ez a lánya felvett személyi kölcsönt a Providenttől és nem fizette és felment az összeg igen magasra,,,namármost a bank fogta és ráterhelt egy jelzálogot a nagyi házára,,,Kérdésem,, megteheti ez a bank??? A lánynak nincsen tulajdonjoga a házban csak a nagyinak és két másik családtagnak és egyik tulajdonos se lett megkérdezve és nem járultak hozzá se papíron se szóban a jelzáloghoz. Megteheti ezt egy bank????? Mit lehet tenni ????

Előre is köszönöm válaszokat???

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.27. 08:06

Azt nem kérni kell, hanem előterjeszteni.
Főszabályként lehetséges - de vannak kivételek, meg vannak korlátok.
Ha konkrétan leírod milyen perről van szó, és mi lenne a keresetmódosítás, akkor konkrét választ is kapsz.

porapu # 2010.04.26. 15:13

Sziasztok.
Arra kérnék sürgős választ,hogy keresetmódositást kérhetek -e a folyamatban levő tárgyaláson,vagy nem?

MajorDomus # 2010.04.24. 20:26

Enmiki !

Részben igaza van a közösnek.
A szerelőaknában futó csőrendszer közös tulajdon, ahhoz a gyors hibaelháritás érdekében biztositani kell a hozzáférést,tehát ha lecsempézed a hátfalat, ne csodálkozz ha a szerelők szétverik s még helyre sem állitják.
Nyithatóvá s hozzáférhetővé kell tenni, a szerelőket s a közös képviselőt köteles vagy beengedni a lakásba a hiba feltárása s elháritása érdekében, de hogy- mivel burkolod a szer(viz)előaknát, s milyen szinüre fested az a te magánügyed,semmi köze hozzá !

keeeee # 2010.04.24. 06:10

Ügyvezetőként közeli hozzátartozóm sem szerezhet részesedést a munkáltatóm tevékenységéhez hasonló társaságban. A munkáltatóm hozzájárult a már létező kft-m fenntartásához, amiben én és húgom a tulaj. A feleségemnek van egy bt-je. Kérdés: Alapíthat-e a bt (amiben a feleségem van) és a kft (amiben én és a húgom vagyunk) egy új kft-t úgy, hogy nem sérti a munkaszerződésemben lefektetett elveket, amiben az szerepel, hogy közeli hozzátartozóm és én nem szerezhetünk részesedést másik cégben. Itt nem is szerzünk közvetlenül részesedést ha jól gondolom. Valaki tud segíteni? Köszönöm.

enmiki # 2010.04.23. 13:05

Kedves KBS,

kérdésedre válaszolva: nem tudom, hogy a közös képviselő úr volt-e bizalmis (akkor én még kisgyermek voltam, nem is tudom mi is az), de bár tajékozott, értelmes és segítőkész ember benyomását kelti, mindazonáltal valószínüleg szereti éreztetni a vélt vagy valós 'hatalmát' - például kiemelte, hogy olyan színűre festhetjük a szobák falát, amilyenre szeretnénk.

Kérdésemre hol találom meg a választ?
A társasházi törvény, vagy esetleg a társasház alapító okirata rendelkezhet a gépészet (csövek) takarásának tulajdoni hányadáról?
Valahogy nagyon nem érzem gömbölyűnek, ha ilyenekbe beleszólhatna a közös képviselő, de tényeket szeretnék elé tenni.

Köszönöm.
M

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.23. 12:48

Enmiki a közös képviselő szórakozik veled. Nem volt ez valamikor tömbházbizalmi?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.23. 12:47

Mónika, maga a kölcsönszerződés nem érvénytelen. Az a kikötés, azonban, hogy az adós nem teljesítése esetén a hitelező megszerzi az adós valamely vagyontárgyának a tulajdonjogát, már az lehet.

(Nincs "semmiféle formanyomtatvány" kölcsönszerződésre.)