Jogi tanács kérése


twilight # 2010.03.23. 07:39

Én is szeretnék választ kapni:(
Jó lenne tudni hogy menjek esetleg ügyvédhez, vagy valahogy nyögjem ki a "tartozást".

Big Joe # 2010.03.23. 06:37

Valaki tudna erre válaszolni?

Big Joe # 2010.03.22. 14:12

Segítséget szeretnék kérni.
A történet lényege, hogy tartásdíj perben a visszamenőleg leszállított tartásdíj miatt túlfizetés keletkezett.Így 1 évig a tartásdíj 3/4-ét kell fizetnem,mert betudjuk a pluszt. Ez rendben is lenne, de a volt feleség jogi képviselője az ítélet előtt végrehajtást indított az ő általuk számított elmaradásra. A végrehajtó pedig azt mondja,hogy hiába nekem van igazam és túlfizetés van, de csak a bíróság szüntetheti meg a végrehajtást.
Hogy van ez? Hiszen egyértelmű a túlfizetés,kimondta a másodfok is. Szándékos rosszindulat miatt most veszélyben a házunk.Ez gí teljesen jogtalannak látom, hiszen a törvény szerint a vh kérőnek kötelessége lett volna jelezni az ítéletkor (2 hónapja) hogy a követelése megszűnt. Erre fel csak módosítást küldtek a végrehajtónak és ő az alapján jár el. De a módosításban is komoly számítási hiba van (hogy direkt-e?), és fél évet nem számítottak bele, csak azt írta a jogi képviselője, hogy az rendezve van.Azt nem számolta,hogy már onnantól túlfizetés van.
Segítetek? Szomorú vagyok,hogy ez a jogállam ilyen aljas dolgokra enged lehetőségeket.
A vh kérő esetében mi van akkor, ha a követelése megszűnt és ezt nem jelzi? Nincs semmi jogkövetkezménye? Mik az én lehetőségeim, hogy az igazságomat tudjam érvényesíteni?
Az alap az, hogy a vh lapon szereplő határozatot 2007-től kezdődően hatályon kívül is helyezték,nem érvényes.
Nm is értem az egészet már.

ncsaba85 # 2010.03.22. 10:57

Nagyon köszönöm a segítséget, lenne még egy kérdésem a legutóbbi rágalommal kapcsolatban; a néni ügyvédje intézett hozzánk egy levelet melyben arra hivatkozott, hogy ilyet hallott a néni hogy mi bolondok házába akarjuk záratni őt és erről ő azonnal tájékoztatja a háziorvost, a gyámhatóságot, a területi gondozói szolgálatot, ill. számos hasonló érdekeltségű intézményt. Ezt meg is tette mert több helyről is jött visszajelzés. Állításuknak annyi alapja volt, hogy a néni háziorvosa javasolta hogy látogassa a helyi idősgondozót és idősek otthonát napközi rendszereséggel. Ezt kiforgatva "kürtölték szét" a fentebb leírt formában.
Kérdésem; ez kimeríti a becsületsértéssel kapcsoatos vétségek valameikét? Valamint súlyosbítható-e azzal hogy nagynyilvánosság előtt követte ezt el, utalva a számos intézményre akiknek ezt hivatalos formában előadta!?

Köszönöm az eddigieket is!
Németh Csaba

twilight # 2010.03.22. 07:46

Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Pár éve OTP-s hitelkártya tartozásom volt ami az Intrumhoz került és az általuk megállapított összeget kifizettem 2008. decemberében. 2009 márciusában felhívtak hogy én még tartozom nekik pénzzel és küldtek is egy levelet csekkel együtt. Válaszoltam nekik, hogy a tartozást nem ismerem el én a megállapodásban rögzítetteket teljesítettem és az ügyet lezártnak tekintem. Múlt héten az OTP Faktoringtól valami ügyvédtől kaptam levelet, hogy fizessem be a tartozást különben...
Kérdésem, hogy ehhez joguk van?? Egyszerűen felháborít. Van értelme ügyvédhez fordulni, van esély hogy valaki igazat ad nekem?
Mit tehetek?

Előre is köszönöm a segítséget...

MajorDomus # 2010.03.21. 14:08

A hallgatás beleegyezés!
Ha szótlanul türsz, csak lovat adsz alájuk.
Fogadj te is ügyvédet, s gyüjtsetek mindent ami bizonyitható.

Mivel a néni nem beszámitható,ő nem tanuskodhat, s nem bonthatja fel a szerződést sem, a többi tanu meg benneteket támogat.

A bizonyitási teher a felperesé,tehát ők vannak nehezebb helyzetben.

ncsaba85 # 2010.03.21. 11:25

Kedves Fórumozók!!!

Tanácsot szeretnék kérni a következőkkel kapcsolatban.
5 éve tartási szerződés keretében együtt élünk egy idős nénivel, már szó szerint családtagként. Mostanra sajnos egészségi állapota megromlott, bár szerencsére nem fizikailag, inkább szellemileg és mentálisan. Néhány hónapja egyetlen távoli rokona felbukkant a képben és az idős hölgy mostanra már rendkívüli befolyásolhatóságát kihasználva ügyvédet fogadtak hogy felbontassák a szerződésünket. Ezzel kapcsolatban még nem is lenne probléma mert szomszédok, háziorvos és mindenki tanúskodik mellettünk hogy semmi alapja a kezdeményezésüknek oly annyira hogy még jogi képviselőt sem fogadtunk. Viszont vérlázító az a rengeteg hazugság és rágalom amit ellenünk intéznek, folyamatosan lejáratnak mind a bíróságon mind pedig ahol és ahogy csak tehetik. Eddig 3 rendőrségi feljelentést intéztek ellenünk a per mellett, persze mindet elutasították. Viszont nekünk kell folyton megmagyarázni mindenkinek hogy miről van szó. Mostanra már a néni is teljesen kifordult magából és olyanokat állít aminek bizonyíthatóan semmi valóságalapja nincsen, ugyanakkor orvosi papír van arról hogy nem beszámítható. De persze ezt azok nem tudják akikkel beszél. Azt szeretném megtudni, hogy az ügyvédje felelősségre vonható-e a hivatalosan tett kijelentésekért amiket a néni nevében tesz amellett hogy a néni nem beszámítható? És hogy ezek alapján tehetek-e a rendőrségen feljelentést rágalmazásért, jó hírnévrontásért, valóság hamis színben való feltüntetéséért ill. hasonló vétségekért, és hogy mi a menete ennek. A néninek rosszat nem akarok mert tudom hogy a kora miatt vált ellenségessé, és csak akkor miután beszél az ügyvédjével vagy a rokonával. Viszont ez már tűrhetetlen hogy minden ok nélkül elképesztő módon meghurcolnak és semmit nem tehetünk csak folyton magyarázkodunk. Kérlek adjatok tanácsot.

Előre is köszönöm!
Németh Csaba

Kovács_Béla_Sándor # 2010.03.21. 06:44

Jól levetted a lényegét a hozzászólásomnak. Menjél!
ROFL

Tomas__ # 2010.03.20. 23:38

Köszönöm a segítségeteket :)

guba # 2010.03.20. 18:31

Akkor tehát nyugodtan átmehetek az RTL-re?

Jól levetted a lényegét a hozzászólásomnak. Menjél!

ferrke # 2010.03.20. 14:55

Fontosnak tartom még elmondani, hogy a nyilatkozatról másolatot nem kaptam, az Interaktív Kft. nem írta alá, és tanuk sem voltak jelen, amikor aláírtam. A nyilatkozat nincs a birtokomban, azt le kellett adnom a meghallgatás előtt.

Guba!
Igy is szerződés hogy nem irta alá csak Ő???
Amugy ha Tomas műsorba kerül azonnal fognak irni egy normális szerződést ami mindkét félre vonatkozik és aláirják ahogy illik.

Tomas!
Majd irsz egy nyilatkozatot hogy az előző nyilatkozatod semmis, mivel pl. ellett a tehén.
Sok sikert!!!

Tomas__ # 2010.03.20. 13:48

Köszönöm a válaszokat. Akkor tehát nyugodtan átmehetek az RTL-re?
(Zárójelben jegyzem meg, hogy a TV2 nem garantálja, hogy műsorba kerülök, ennek csak a lehetősége áll fent.)
És akkor mit lehet tenni, ha az RTL is hasonló szerződést irat alá velem, amiben van olyan rész, hogy "más televíziós társasággal, stb. nem állok szerződéses viszonyban"?

justama # 2010.03.20. 08:11

Kedves Fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

A jövőhéten kell megvédenem a szakdolgozatomat és szerintetek az alábbi előre megadott kérdést hogyan lehetne a legjobban megválaszólni?
A közös tulajdon bírósági gyakorlata mely kérdésben a legellentmondásosabb?

Vannak ötleteim, csak nem tudom melyik válasz lenne a legfrappánsabb...

A válaszokat előre is köszönöm!

guba # 2010.03.20. 07:35

Miért is? Szerződés talán nem lehet ingyenes? Dehogynem. Ez nem semmisséget kiváltó ok, de ténybelileg is rossz a kiindulás: a csatorna megjelenési lehetőséget ad, tehát nem ingyen várja el a "hűséget".

Dr.Attika # 2010.03.19. 22:05

Tisztelt Tomas!
Ez nem nyilatkozat, hanem szerződés. ( Bizonyára tudja, hogy egy iratot nem a megnevezése, hanem tartalma szerint kell elbírálni.) Mivel nincs elenérték meghatározva így ez egy "létre nem jött szerződés) vagyis semmis, joghatás kiváltására alkalmatlan. Nyugodtan írja alá, mutassa meg tehetségét és ha ez nem jön be akkor nyugodtan menjen a másik csatornához.

Tomas__ # 2010.03.19. 21:10

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget, útbaigazítást szeretnék kérni Önöktől egy nagyon fontos ügyben.
Jelentkeztem egy kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsorába. A válogatáson a versenyzőknek alá kellett írniuk egy nyilatkozat(?)ot, ellenkező esetben nem indulhattak a megmérettetésen. A nyilatkozat szövege a következő:

"Alulírott............(név)................(lakcím) sz. alatti lakos, ezennel hozzájárulok ahhoz, hogy az Interaktív Kft. (székhelye: 1145 Budapest, Róna u. 174.) a „Megasztár” című televíziós műsor castingjain énekes előadóművészként való részvételem során rólam hang- és képfelvételeket készítsen, a rögzített felvételeket a TV2 (MTM-SBS Televízió Zrt., 1145 Budapest, Róna u. 174.) televíziós műsorszolgáltatása során időbeli és térbeli korlátozás nélkül, akár analóg, akár digitális módon, egészben vagy részletekben sugározza, illetve egyéb módon ( így akár internet, WAP, 3G útján) nyilvánossághoz közvetítse, ide értve azt is, hogy a közönség részére vezeték útján vagy más módon úgy tegye, illetve tetesse hozzáférhetővé, amely alapján a közönség tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választják meg. Az Interaktív Kft. és rajta keresztül a TV2 által a jelen nyilatkozattal megszerzett kizárólagos felhasználási jog kiterjed többek között Szjt. 16. §; 18-29. § 63. §-66. §-aiban foglalt valamennyi felhasználásra, valamint az itt megszerzett vagyoni-felhasználási jogok részben vagy egészben történő átengedésére, átruházására. Kijelentem továbbá, hogy zenei kiadóval és/vagy bármely más televíziós csatornával ( vagy televíziós csatorna részére műsort gyártó gazdasági társasággal) semmilyen szerződéses viszonyban nem állok; más televízió csatorna hasonló műsorában nem fogok szerepelni az elkövetkező egy éves időtartamban, és kifejezetten elismerem azt, hogy a műsor felvétele során, annak kapcsán tudomásomra jutott bármely információ (a továbbiakban : ’’Információ”) üzleti titoknak minősül és így köteles vagyok azokat bizalmasan kezelni és azokat úgy megőrizni, hogy harmadik illetéktelen személy azokról tudomást ne szerezhessen. Tudomásul veszem és elismerem, hogy a titoktartási kötelezettség határidőtől függetlenül, határozatlan időtartamra érvényes. Tudomásul veszem és kifejezetten elismerem továbbá, hogy amennyiben az Információ bármilyen eljárásom/magatartásom eredményeképpen harmadik személy birtokába kerül, úgy ez részemről súlyos kötelezettségszegésnek minősül, amely eredményeként 100.000,-Ft kötbért vagyok köteles megfizetni a TV2-nek, és az ezen kötelezettségszegéssel összefüggésben teljes polgári jogi kártérítési felelősséggel is tartozom a TV2 felé. Tudomásul veszem továbbá, hogy a titoksértés büntetőjogi felelősségre vonást is eredményezhet.

Kijelentem, hogy a jelen nyilatkozatomat önként, befolyástól mentesen ügyeim viteléhez szükséges belátási képességem teljes birtokában, - a vonatkozó jogszabályok, így különösen a személyhez fűződő és adatvédelmi szabályokra történő figyelmeztetés ismeretében – tettem."

A kérdésem az lenne, hogy jelen nyilatkozat érvényesnek tekinthető-e? Ugyanis a mai napon napvilágot láttak olyan cikkek internetes oldalakon, melyek szerint a nyilatkozat semmisnek tekinthető, többek között azért, mert nincs ellenértéke. A titoktartásról szóló részt, és a rólam készült felvételekről szóló részt elfogadom, de a másik televízióban történő szereplést kizáró részt meg szeretnék valahogy támadni. Ugyanis a konkurens csatornán is hamarosan indul egy hasonló kategóriájú műsor, és ha a megasztárban nem jutok tovább, akkor értelemszerűen megpróbálnám a másik csatornánál is. Van valamilyen kibúvó, megtámadható pont a nyilatkozatban?
Fontosnak tartom még elmondani, hogy a nyilatkozatról másolatot nem kaptam, az Interaktív Kft. nem írta alá, és tanuk sem voltak jelen, amikor aláírtam. A nyilatkozat nincs a birtokomban, azt le kellett adnom a meghallgatás előtt. A válaszokat előre is köszönöm!

monalisa1 # 2010.03.18. 21:40

Rika73

A másik topicban is feltett ugyanezen kérdésre már lett válaszolva.

Üdv.

monalisa1 # 2010.03.18. 21:39

zóka1

A tulajdonos írásbeli megbízás nélkül nem megy a dolog különben könnyen ráfoghatják: lopott motorral üzérkedik.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Rika73 # 2010.03.18. 19:28

Tisztelt Fórumozók! Kérem, hogy az idő rövidsége miatt, aki tud, gyorsan seítsen. Az én személyes problémám az, hogy gyermekemet néhány hete egy vita hevében egy másik gyermek belelökte egy üveg ajtóba, mely kitört. (A gondviselésnek hála fiam szerencsés sérüléssel megúszta) Természetesen mikor a kártérítési felelősség felvetődött nem volt kifogásunk. Az intézmény igazgatójának személyes megbeszélésünk alkamával jeleztük, hogy mi a gyermekeinkre (a lakás, az autó, az élet biztosítás mellet még a kutyára is) felelősség biztosítást kötöttünk, így a számla átvétele után azt a biztosítón keresztül természetesen rendezzük. Az igazgató ÚR nagyon korrektül ennek nem látta akadályát. Egyéb okok miatt a gyermekkünk új iskolában kezdene nem sokára. A papírok kikérésekor igen inkorrekt módon a titkárságon a kezünkbe nyomtak egy csekket (csak zárójelben, még két év, és többszöri adategyeztetés után is rossz címmel), és közölték, hogy a papírokat csak akkor adják ki, ha a csekket befizettük. Itt jegyezném meg, hogy a csekk mellé tartozott egy levél is, mely az igazgató ÚRRAL történt megbeszélésünk előti dátummal volt ellátva. Gyakorlatilag hülyére lettünk véve. Csak még egy lényegtelen apróság: a csekken a befizetési határidő egy nappal korábban lejárt, mint ahogy nekünk átadták. Ja és az átvételt nem kellett aláírással igazolnunk. Kérdésem az lenne, hogy rákényszeríthet-e minket az iskola, hogy a kárt készpénzben fizesük meg, annak ellenére, hogy ilyen típusú biztosítással rendelkezünk. A másik, és az előzőnél fontosabb, és sürgetőbb kérdés, hogy az iskola a papírok kiadásának megtagadásával megakadáyozhatja-e a gyermekem új iskolába történő átiratását. Remélem valaki tud nekem nagyon gyors választ adni, hszen már holnap kezdenünk kellene. Úgy érzem, hogy az iskola vezetője kihasznlva a sürgető heéyzetet sarokba kíván állítani minket.
Az SOS válazt várva, üdv mindenkinek: Rika

zoka_1 # 2010.03.18. 19:14

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hol tudom meg nézni, hogy létezik-e olyan szabály, törvény, stb. ami lehetővé tesz szóbeli megbízás (bizományosként magánszemély) alapján adjon el valaki egy rendszámos törzskönyves motorkerékpárt?
Hova tudnák fordulni ez ilyen ügyben, polgári peres ügyvédnél voltam de nem tudta megmondani. Nem járhatom végig az ügyvédeket, hogy ki tudja megmondani.

Üdv. zoka

2010-03-18

Dr.Attika # 2010.03.17. 10:48

Láthatja, hogy ez egy előre szerkesztett nyomtatvány. Ez egy általános felhívás, ami az összes idézésen rajta van.

Mobilosok # 2010.03.17. 10:19

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Még 1 ténylegesen utolsó kérdés :)

Azt írták a levélben, hogy: Feljegyzéseit, iratait vagy a bizonyításnál felhasználható egyéb tárgyait hozza magával

Ha a bíróság megkapta az általam leadott bizonyítékokat, miért kérik megint tőlem?
Vagy ez csak arra vonatkozik, hogy ha azóta találtam újabb papírokat?

Bocsánat, hogy ilyen értetlen vagyok.

Köszönöm

ObudaFan # 2010.03.16. 19:54

Orvosi igazolás kell. A rendőrség átadta az ügyészségnek, az meg a bíróságnak.

Mobilosok # 2010.03.16. 15:16

Üdvözlet Mindenkinek!

2007-ben egy aukciós portálon vertek át. Előre utaltam, nem kaptam semmit. Persze azóta tanultam az esetből.

Viszonylag nagy összegről volt szó, elég sok bizonyítékom volt, ezért feljelentést tettem.
Az eset után Kb. 4 havonta mindig beidéztek tanúnak a kapitányságra. A madárka szerencsére meglett, és kiderült, hogy másokat is átvert. 2009 végén, végre átadták az ügyet a bíróságnak.

Előző héten kaptam a levelet, a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, hogy XY ellen indított büntetőügyben, be kellene fáradnom tanúként.
A gond itt jön, hogy már egy hete lázam van, kiráz a hideg, úgy érzem magam kb. mint egy zombi. Jövőhéten kellene megjelennem, de nem vagyok benne biztos, hogy sikerülni fog ilyen állapotban.

Kérdezném, hogy kérhetek-e egy későbbi időpontot a Bíróságtól? Mivel engem károsítottak meg, ezért mindenképpen elszeretnék menni. Illetve ha arra hivatkozom, hogy beteg vagyok azt elfogadják-e? Ha igen, milyen igazolás kell nekik, ha kell?
Utolsó kérdésem: Azokat a bizonyítékokat újra el kellene vinnem a bíróságra, amit már a rendőrségen leadtam? Vagy a rendőrség átadta a bíróságnak? Mert 2007 óta sok mindent kitöröltem már a gépről, meg én magam is felejtettem, szóval újra előbányászni...

Válaszokat előre is köszönöm!

monalisa1 # 2010.03.11. 17:33

... valamint a végrehajtás sincs ingyen.