Némileg elolvastam, szóval valamilyen bírósági peres eljárás folyamatban lehet, azonban ha a per tárgya magánszemély vállalkozási jellegű jogvitájával kapcsolatos, akkor abban pártfogó ügyvédi képviselet nem engedélyezhető.
Készfizető kezesség SOS
Az ügyvédünk ingyenes jogi tanácsadást is tart minden hónapban egyszer. Telefonon lehet bejelentkezni. Nagyon alapos és lelkiismeretes. Semmit nem kell fizetni, nem kell szegénységigazolás sem. Biztos van ilyen tanácsadás a te lakóhelyeden is.
Azért kellene tudni, hogy mennyi a tartozás pontos összege, mert magáncsődöt csak 2 - 60 millió közötti tartozás között lehet kezdeményezni. Először a főhitelező bankhoz kell elmenni és ott kell kezdeményezni. Díja van, ami alól nem tudsz mentesülni (30.000,- Ft).
Pártfogó ügyvédet csak perben lehet kérni peres támogatás keretében. Mivel nincs per, így peren kívüli támogatás keretében jogi segítő közreműködését tudod kérni, aki az irataidat átnézheti, azok alapján tanácsot adhat, iratot szerkeszthet. (Azonban azt hozzá kell tenni, hogy ha már több jogász is azt mondta, hogy nincs mit tenni, akkor valószínű, hogy egy újabb ügyvéd is ugyanezt mondaná.)
Ha a jog az emberi esendőségnek is helyt adna, akkor az teljesen kiszámíthatatlan dolgokat eredményezne és végül lényegében felesleges lenne jogszabályokat alkotni. (Vagy megragadnánk a 10 parancsolatnál és kész.)
Ewita, váláskor a bíróság elosztotta kétfelé a tartozást?
Kedves Ewita!
Kezdeményezze a magáncsőd intézményét. Pártfogó ügyvéd ide-oda a kezesi kötelezettség alól nem tud szabadulni, viszont a magáncsőddel tisztában lesz a havonta felhasználható anyagi erőforrásaival.
Az iratok ismerete nelkul lehetetlen megmondani, hogy felesleges idotoltes-e , vagy sem. Volt mar ra pelda hasonlo ugyemben, hogy a szerzodest elszurta a bank es igy nem tudott igenyt ervenyesiteni egy eloszor meg remenytelennek latszo ugyben, de az az igazsag, hogy azert ez nem gyakori. A kormanyhivatal igazsagugyi szolgalatanal erdeklodj partfogo ugyvedrol.
Természetesen épp ügyvédre nincs pénzem. Hogy lenne, amikor, a pedagógus fizetés felét kapom meg, albérletet fizetek, hogy legyen fedél a fejem felett, és néha azért eszek valamit. Aztán, fogászat, egyéb nyalánkság, amit sztk-ra nem mer az ember bízni, na és a gyógyszereim, mert az idegeim tönkrementek.
A pártfogó ügyvéd téma....érdekelne, de ha a valóság az, hogy fölösleges időtöltés, akkor, minek?
Hogy kérjek pártfogó ügyvédet?
Iratok a letiltásról vannak. Ennyi az összes, amit tudok.
Köszönöm a válaszokat!
Igen,a jog! Óriási hiba, hogy a jogot, emberek alkotják meg, tehát, az emberi esendőségnek is helyt kéne adni. Ugyanis. A jog, csak azt nézi, ott az aláírás, fizess kezes. Miért írtad alá? Valahol jogos, másrészről, emberi oldalról nézve, aljasság. Mert lila gőzöm nem volt, mi a fenét írok alá, jobban mondva, a család anyagi boldogulásához kellett egy aláírás, és kész. Én ennyit fogtam fel belőle, tehát, nem voltam tisztában, az aláírásom jogi következményeivel! Nem kérdezte meg senki, hogy tudod mit vállalsz, tudod., mit jelent, ha borul a kártyavár?
Nem ez volt a feladatom. Nem én intéztem a pénzügyeket, névleg bevett a volt férjem a vállakozásába, KFT-be, de semmiről nem tudtam. Amikor kiderült, hogy a várárlói nem fizetnek, ő se tud fizetni, akkor esett le, hogy itt nagy baj van. Erre lehet mondani, aki ilyen buta, az megérdemelte. NEM érdemltem meg. Hasonlóért sok ember nem él már És mi van, ha valalkit módosított tudatállapotban kényszerítenek aláírásra? Ez rám nem vonatkozik, de az ellenkezőjét se lehet bizonyítani. JOG=Embertelenség=pénz. Számomra, ez a jog
Reményt keltesz Áron, de közölni kell a kérdezővel, hogy a gondját a jog nem tudja megoldani. A kezesség vállalása nem csak aláírom, nem írom kérdés. Annak az a tartalma, hogy ha az adós nem fizet, akkor én fizetek helyette. Ezt vállalta.
A leirtakbol nem sok tampontot lehet latni ahhoz, hogy mit lehetne tenni. Lehet, hogy semmit, mert ezt a kezesseget the vallaltad. Termeszetesen lehet, hogy lehetne valamit talalni, de ahhoz meg az iratokat vegig kellene olvasni. Ha a vagyoni helyzeted miatt nem engedhetsz meg magadnak ugyvedet, probalj meg partfogo ugyvedet kerni.
Látom, itt is írnak a magáncsődről. Annyit fogtam fel, hogy nagyon bonyolult......nekem annyi tényem van, hogy kétfelé vagyok kezes, amíg élek, olyan ügyben, amihez közöm nincs....tehát, a magáncsőd, elég megfoghatatlan dolog.
Amúgy, itt vannak szakértők, vagy csak a pórul járt emberek, mint én, írogatunk egymásnak. Mondjuk, ez is segítség valahol....talán...
Kedves Bea! Olvasom a hozzászólásod.
A gyerekeim, úgy ahogy, sínen vannak, már felnőttek, a legkisebb, most kezdte a felnőtt életet. Nyilván, segíteni alig tudok, nagy szerencsénk, hogy drága szüleim a történtektől kezdve, folyamatosan támogatnak. Szégyen, de ez van....
külföld. ahhoz már rugalmatlan, idősebb vagyok....vagy talán gyáva, mert nem beszélek nyelvet, csak értegetek.
magáncsőd!!
Ezt már hallottam, de nem tudom, hogy, hol kell elkezdeni?
Megköszönöm, ha esetleg írnál pár sort, ez ügyben.
mindíg van mit tenni.
külföldi munka?
magáncsőd?
Gyermekek tudnak dolgozni?
Tisztelt jogi Szakértő!
Teljes elkeseredésemben regisztráltam ezen az oldalon, hátha...tudnak tanácsot adni kezességem ügyében.
Feleségként, a férjemnek, gyerekeink apjának, akiben bíztam, aki a családfő volt, egyetemet végzett ember, minden hátsó gondolat nélkül aláírtam két egymástól független ügyben. Az én családomban nem volt ismert a kezesség fogalom, így sajnos, óriási hiba volt, hogy egy-egy aláírással kezessé tettem magam. A volt férjem a tönkrement növényvédőszereket forgalmazó gazdaboltjába, az összes vagyonunkat bevitte, jelzálog alá tette, ennek fejében kapott hitelbe nagy tételben műtrágyát, az Agroker nevű cégtől, aztán, a vásárlók nem fizettek neki, eltűntek, átverték, ő pedig adósa maradt az agokernek, több, mint 100millió Ft-tal!!!! Ő azóta nem dolgozik, tőlem, és saját anyjától, a másik kezestől vonják a pénzt. ÉLetemben nem láttam az agrokert, dolgom nem volt velük, semmi közöm hozzájuk, de aláírtam. Ez az egyik vonal. A másik, hogy a családi házra felvett hitelt sem tudtuk a történtek miatt fizetni, kikötötték a vizet, elvittek mindent, boltot, autót, házat, a családot, az életünket. Maradt itt is a kezességem. 2005-tel kezdődött. 2009-tól vonják a pedagógusi fizetésem, 3 nagy gyerekem van. Eleinte 33%-ot, most augusztustól 50%.ot vonnak!!! Már mindkét fél végrehatója leakasztja rólam a pénzt. Volt egy időszak, amikor, az agroker volt az elsődleges követelő, adig, amíg az otp felé tudtunk törleszteni. Ahogy vége lett, átvette a helyet az otp követelés. Pár évig amásik csendben volt. És itt a rémálmok rémálma. Fele fizetésem nincs. Így én nem tudok élni, pedig élek, mert 2015 van. Kihez forduljak? Honnan vegyek pénzt, hogy drága ügyvéd esetleg jusson valamire az érdekemben. Egy ártatlan ember, aki szült 3 okos gyereket az államnak, és ezzel hálálják meg. Bewlőlem él két végrehajtó!!!, és a szemét agroker, akinek az én pénzem semmi, nekem pedig minden. Megbolondulok, mert nincs miért élnem, dolgoznom. Hova menjek? Szibériába? Vagy a föld alá: Gyerekeim vannak. Nekem még élni kéne. Alap dolgokra nincs pénzem, az égbe kiáltó igazságtalanság miatt. Nem vétettem semmit! Segíteni akartam, mert kért egy aláírást a volt férj. KI gondolta, h ez lesz belőle....?! Várom a választ. Eddig minden ismerős jogász azt mondta, nincs mit tenni! Meg kell tanulni ezzzel élni. Nekem ez nem megy. Bírósági ügyek zajlanak 10 éve, semmit nem tudok. Semmiről semmmit, csak fizetek, és egyre betegebb vagyok.
Ebből sokat nem lehet kihozni. Ügyvédhez esetleg azért lenne érdemes elmenni, hogy kiderüljön, hogy bármi másból lehet-e valamit kihozni.
Kedves Fórumozók és Szakértők!
Véleményt szeretnék kérni az alábbi ügyben:
Adott egy cég aki hitelre vásárolt egy autót, én mint magánember kezes vagyok az ügyletben. A cég felszámolás alá kerül és az autót a felszámoló biztos elviszi értékesítésre.
A bank felmondja a céggel a szerződést viszont megkeres engem mint kezest az alábbi ajánlattal:
- elengednek bizonyos összeget a még fennálló tartozásból ha egy összegben kifizetek X összeget
- másik lehetőség, hogy visszaadjuk nekik az autót és akkor az egész összeget elengedik
Áprilisban mielőtt a felszámoló elvitte volna az autót, én mint kezes több ízben megkerestem a bankot telefonon, e-mailben, hogy mivel nem tudom fizetni a cég helyett a fennálló tartozást, így vissza akarnám adni nekik a kocsit. Ez elől elzárkóztak, mondván mivel felszámoló biztos van az ügyben, ő rendelkezik a cég vagyonával. Most pedig azt mondják, hogy ha visszaadnám az autót akkor elengednék a hiteltartozást. Ez nonszensz!! Mikor már a felszámoló elvitte és értékesítette az autót?!
Erre hivatkozva, hogy ők elutasították az autó visszavételét, esetleg lehetne még valamit tenni? Hogy én megpróbáltam visszaadni, csak ők ebbe nem mentek bele?
Érdemes ügyvédhez fordulni vele vagy reménytelen? E-mail megvan amit írtam nekik, telefonbeszélgetést rögzítették ugyan, de sajnos csak kb. tudom belőni hogy mikor is lehetett.
Köszönöm a segítséget előre is!
O. O. Mónika
Ha a kezesség, amit vállaltál, készfizető kezesség, akkor csak annyit, hogy az adóstól és a feleségétől behajtod azt az összeget, amit kifizettetnek veled. Ha van bejelentett munkahelyük, akkor remélhetőleg menni is fog.
Fel kell keresni a legközelebbi ügyvédet és neki előadni a problémát az összes rendelkezésre álló okmányokkal együtt.
Szeretnék érdeklődni, hogy én már több mint 6 éve elmentem kezesnek. Annó annak idején, nem kaptam papírokat a hitellel kapcsolatosan, de most egy cég próbálja tőlem behajtani az illető adósságát.
Nem értem, hogy miért tőlem, amikor az adósnak, és feleségének is van bejelentett munkahelye, illetve nem csak én vagyok az egyedüli kezes.
Próbáltam ettől a cégtől papírokat beszerezni, de sajnos válaszra sem méltattak.
Én gyeden vagyok, így tiltani, már 3 éve nem tudnak tőlem, de most lefoglalták a nevemen lévő autómat, illetve ráterheltek a lakásomra.
Nem tudom, hogy mit tegyek, vagy mit tehetnék.
Köszönöm előre is a segítséget.
Cégem banki forgóhitelt vett fel. Kezességet vállaltam magánemberként.
Amikor nem tudott fizetni, a bank felszámoltatta a céget.
Most, két év után – felszámolás után – eladta a bank a tartozást egy követelés behajtással foglalkozó cégnek.
Kérdezem, lehet kétszer ugyan azon összeget behajtani? Egyszer felszámoltat – elveszi a munka lehetőséget -, egyszer meg fellép a kezességért.
Köszönöm a választ.
Köszönöm. Úgy tudja a nénikém, hogy nincs jövedelem... Munkanélküli lett... Elérhetőség semmi, mert már kirakták a lakásból a "kedves ismerőst".
Az adóstól követelheti, hogy térítse meg neki azt, amit rajta hajtottak be.
Bocsánat, de valahogy nem tudom hogyan is kell új fórumot indítani, de talán kaphatok így is ebben a témában segítséget.
A nagynéném 85 éves. Egy faluban él egyedül. Mozgásában súlyosan korlátozott és egyéb igen súlyos betegségei vannak. Egy jótét lélek, nem lehet rá mást mondani. Úgy tud (inkább tudott most már) létezni, hogy voltak emberek, akik jelképesnek mondható összegért bevásároltak neki, a kis udvarát rendben tartották stb.
77 éves korában elment (pontosabban elvitték, mert már akkor is kerekesszékes volt) kezesnek a Civisház RT-hez. Egy "kedves"ismerős! A kitételben olyan dolgok is szerepeltek, hogy készfizető kezességet vállal nem csak a megvásárolható lakás árára, hanem a közösköltségre stb. A "kedves" ismerős több éve nem fizetett semmit, de ez nem olyan túl régen derült ki - nem is értem miért kellett ilyen sok időt várniuk, miért nem tettek lépéseket korábban. 4 hónappal ezelőtt elkezdték a nénikém nyugdíjából vonni a "kedves ismerős" tartozását, ezzel együtt járt az is, hogy még kenyérre sem maradt pénze a rezsije és a gyógyszerei kifizetése után.
Én már azon felkaptam a fejem, hogy lehet egy ilyen korú embert kezesnek elfogadni! A környezetemben a 70 évet alig betöltött embereket nem fogadják el a bankok sem kezesnek, sem adósnak. Az én nagynéném a szerződés aláírásakor 77 éves volt és valljuk be, azért ebben a korban nem úgy funkcionál az ember az agya, ahogy pl. 20 évvel korábban...
Van erre valami szabály? Ha igen, lehetne ezzel valamit kezdeni?
A nagynéném írásban próbált jogásztól segítséget kérni, de egy hosszú bonyolult levélen (amiben főleg a peres eljárásról volt szó, hogy kinek jár ingyenesen-mivel semmit nem vesz figyelembe, ebbe a kategóriába Ő nem sorolható be) meg egy halom nyomtatványon kívül -amit nem tudott kitölteni-, számára érthető választ nem kapott.
Nem tudom hogyan segíthetnék neki ezért próbálok nálam okosabbaktól véleményt, tanácsot kérni.
Sajnos anyagilag én se állok úgy, hogy komoly segítséget nyújthassak, illetve kb. 250 km-re lakom.
Előre is köszönöm a segítséget és véleményt!
Igen, arról.
Most az én dolgomról beszéltek?? Nem sokat értek belőle.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02