Ez butaság a Provident részéről hisz ha látják hogy ez nem az a szám akkor törölni kéne a rendszerükből.
na várj csak Te vagy B. Gábor és csak letagadod magad:)
laikus hozzászóló
Ez butaság a Provident részéről hisz ha látják hogy ez nem az a szám akkor törölni kéne a rendszerükből.
na várj csak Te vagy B. Gábor és csak letagadod magad:)
laikus hozzászóló
Tisztelettel
Szta -
Zaklatás :
Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Aki mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(3) Aki a zaklatást
sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Híváslistával ( melyet a közeg lekérhet - eljárás esetén ) alátámasztható, csak feljelentés kérdése a rendőrségnél. Becsatolva a levél illetve a válasz másolatát, mely az alapos gyanút alátámasztja. Le fognak róla szokni, véleményem szerint villám gyorsan, az első gyanúsítotti idézés - kihallgatás után.
Ennyi.
Kedves Kontár!
"Egyébként meg erősen büncselekmény gyanus a dolog jan. 1. óta."
Lennél olyan kedves megadni erre vonatkozó tv. helyet? Köszi előre is.
Üdvrivalgással:
KEA.
Mondjuk én a Providentet sem értem, mi a célja ezzel, úgy sosem fognak hozzájutni a pénzükhöz, ha egy fals számot hívogatnak.
És a Provident úgy ad kölcsönt, hogy az ügyfél által megadott adatok valódiságát nem ellenőrzi?
Egyébként alapvetően a B. Gábor szúrt ki veled, hogy a te számodat adta meg.
Nem is vett fel épp ez a lényeg te
Nem kéne felvenni provident kölcsönöket... Ennyi...
A második kérdésedre az a válasz, hogy polgári perben hivatkozhatsz arra, hogy munkád vagy más olyan ügyed rovására ment a dolog, amiből bizonyíthatóan károd keletkezett. Ez lehet anyagi vagy erkölcsi is. Ezt neked kell kitalálnod, nem ismerem a körülményeid.
Egyébként meg erősen büncselekmény gyanus a dolog jan. 1. óta.
...a kontár
Na persze aztán meg majd kapja a sok ajánlott levélkét a providenttől:)
A leendő ügyfeleim is azon a számon hívnak, szóval nem túl szerencsés, ha nem veszem fel, ha valaki munkát akar adni.
Amúgy az ötlet nem rossz, gondoltam már hasonlóra.
Köszönöm,
szta
Kedves Szta!
Nem tudom, hogy rokonaid, barátaid és üzletfeleid körében mennyire szokás a hívószám elrejtése. Esetleg elevel nem veszed föl a telefont, ha ismeretlen szám hív??
Másik megoldás: mivel levelezés útján szerintem le vagy fedve, hogy próbáltál jóhiszemű segítőkészséggel eljárni, ha ezentúl mégis hivogatnak, hát legyél készséges, és mondd nekik azt, hogy igen, jövő hétfőn be tudod vinni a zsetont nekik, meg hasonlók...
Harmadik: fordulj az adatvédelmi biztoshoz (díjmentes), aki elrendelheti, hogy a Te személyes adatodat képező telefonszámot töröljék a csökkent agyúak az adatbázisukból.
Azért nem irigyellek (Téged sem;)
Üdvrivalgással:
KEA.
Kedves szta.
Szerezz be egy hamis halotti anyakönyvi kivonatot B Gábor néven és nyújtsd be nekik.Talán akkor békén hagynak.(persze ez csak vicc volt,sorry.)
Engem a rendőrség zaklat.
Befizettem nekik a 10 e ft büntetést még karácsony előtt,mert rossz helyen parkoltam a házunk előtt.Mindegy.Már itt a qrva levelük hogy valami nyűgjük van,most majd nekem is rámegy egy rakás pénzem a telefonálgatásokra vagy egy teljes napom az ügyintézésre.Hihetetlen ahogy az embereket zaklatják különböző szervezetek szervek,ebben az országban nem lehet nyugodtan élni sehogy mert felváltva zaklat valaki a hülye leveleivel ,értesítőivel,telefonjaival és egyéb baromságával.És még majd örüljek ha nem vonják le a gyerektartásból a büntetést,ami már rég ki lett fizetve.Csak mert akár ezt is megtehetik,aztán majd évvégén visszautalják talán,amikor már felét fogja érni.Undorító.
Ez az , amire szerintem nem állhat meg a zaklatás, mert a célzat nincs meg.
Vedd fel a hívást amiben elmagyarázod a tényeket nekik ismét! Tegyél feljelentést ismertelen személy ellen a rendőrségen zaklatás ügyében. csatold leírva a felvétel anyagát és mellékeld CD-n is a felvételt! Észen legyél mit mondasz... :-))
Kedves Fórumozók!
A következő ügyben kérek tanácsot:
Kártyás mobilom van, titkos számmal, legalább 3 éve. Ősszel kezdték hívogatni rajta B. Gábort. A hívó száma minden esetben rejtett, soha nem hív ugyanaz a személy kétszer - hang alapján legalábbis nem. Az első néhány alkalommal még készséggel közöltem, hogy téves, mígnem az egyik alkalommal a hívó kikotyogta, hogy ő a Providenttől van, és B. Gábor nem fizette vissza a hitelét. A szerződésben ezt a telefonszámot adta meg. Hiába mondtam, hogy az illetőről soha nem is hallottam, hetente keresték. Többnyire udvariasan, de volt, hogy üvöltve küldtem el őket, nem használt egyik sem. Decemberben betelt a pohár, ezt a levelet küldtem nekik:
„Tisztelt Povident!
Kollégáik már több mint egy hónapja zaklatnak telefonhívásokkal, az én számomon B. Gábort keresve.
Minden egyes esetben tájékoztattam Önöket, hogy B. urat nem ismerem, soha nem is ismertem, ezt a telefonszámot pedig évek óta én használom.
Ennek ellenére néhány perce ismét hívott egyik kollégájuk, K. Brigitta. (A vezetéknevet sajnos nem értettem jól a zaj miatt.)
Tisztelettel kérem Önöket, hogy többször ne hívjanak, és telefonszámomat (30/xxxxxxx) haladéktalanul töröljék a rendszerükből. Ellenkező esetben személyes adataim jogtalan kezelése valamint zaklatás miatt megteszem a szükséges lépéseket.
A jövőben javaslom, hogy ha valakivel üzleti kapcsolatba kerülnek, akkor az általa megadott telefonszámot a tranzakció ELŐTT hívják fel.
Tisztelettel,
xxx”
Válaszuk hamarosan meg is érkezett:
„Tisztelt xxx!
Köszönjük bejelentését. Tájékoztatjuk, hogy a szükséges intézkedéseket megtettük.
Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük.
Üdvözlettel:
Provident Pénzügyi Zrt.”
Ez volt december elején. Tegnap újra kezdték a telefonálgatást.
Köszönöm a segítséget. (Elnézést, ha ez nem a büntetőjoghoz tartozik. Azért ide tettem, mert a céggel nem állok, soha nem is álltam semmilyen szerződéses kapcsolatban.)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |