Önkormányzati csatornázás engedély nélkül


sarolta87 # 2011.12.07. 09:34

Sziasztok!
Nemrégiben vettünk egy hétvégi házat.
Csak egy kis emésztőgödör van kialakítva benne,de az előző tulaj nem kért rá engedélyt,semmit.
Ha meg akarom csinátatni a csatornázási engedélyt rá,mi a folyamata,mennyibe kerül? Fogalam sincs az egész folyamatról,viszont sunyizni nem akarok.

Béres-Deák Attila # 2003.10.11. 15:55

Egyébként miért a polgármesterhez fordultatok? Az ügyben nincs hatásköre. A polgármesteri hivatal hatósági jogkörében a jegyző rendelkezik hatósági jogkörrel.


attika

Law1 # 2003.10.10. 10:50

Nyilvánvalóan még az önkormányzat sem tehet ilyet, ezek az idők szerencsére már elmúltak, amikor a polgármester és bandája arról döntött amiről akart. A közérdekből történő kisajátítás pedig egy hosszadalmas procedúra, melyet azért nem olyan könnyű véghez vinni.

A Ön helyében azonnal a bírósághoz fordulnék és fogadnék egy ügyvédet!!!

hold # 2003.09.10. 18:36

Engedélyek és építési tervek nélkül rakták le a csatorna csöveket ráadásul úgy,hogy keresztben felásták a kertünket,pedig a szomszéd telek önkormányzati és ha egyenesen mentek volna ott vezetett volna tovább,csak előbb a fásszárú gazt kellett volna kiírtaniuk de könnyebb volt a mi rendben tartott kertünkben ásni.Az Önkormányzatnál panaszomról nem akartak jegyzőkönyvet felvenni viszont megadtak egy szeptember végi időpontot amikor tud fogadni a polgármester,de félek,hogy addig beszerzik a szükséges engedélyeket és énnem tehetek majd semmit a kertemben pedig nem tudok talajszintet rendezni-3×50cm szintkülömbségek vannak- sem garázst építeni.Hogyan érhetem el hogy kiszedjék a csöveket és vigyék az önkormányzati telekre?Ráadásul ha így marad probléma lehet a későbbi eladáskor is.SEGÍTSÉGÜKET ELÕRE IS KÖSZÖNÖM


képes