Felső szomszéd!!!


SolnesM # 2019.01.18. 06:26

Atttila !!

40 éves háznál ilyen problémák ! Meglepő !!
Lassan ennek vége.
Egy jó dolog !
Egy részét, de hát ha gyenge a ház akkor esetleg a közösség !

Jeleztem, hogy ezt neki kell majd fizetni, amire persze úgy tűnik nem hajlandó.
Mindeki így reagálna. Fel kell szólítani , többször is !!
Majd panasszal élni, először a jegyzőnél, majd perelni !

szinte az összes közfalat kivetette.
legalább könnyített az amúgy is gyatra födémen, annak terhelésén.
minimum hozzánk is becsenget, és megnézi a saját szemével.
nem voltatok otthon + még 12 ok, hogy nem tette tiszteletét nálatok.
A belső átalakításokhoz nem kell engedély, nem kell tervező, mindenki azt csinál amit akar, de ha vannak következmények akkor annak a következményeit viseli.
el fogom kérni tőle a statikus jelentését,
Csak éppen nem adja oda, csak majd a bíró kérésre.... neki !!
ha biztosra akarok menni és én is meg akarom nézetni ezt egy szakemberrel, akkor van-e arra lehetőség, hogy azt hivatalosan egy hatósági szakival tegyem meg, vagy keményen a zsebembe kell nyúlnom egy statikusi szakvéleményért?
természetes van rá lehetőség, de elsőnek neked kell fizetni és csak ha per vagy egyéb nyertes leszel akkor van esély a költségek megtérülésére.
Tehát jobb megegyezni.
Megfigyelésem: minden új tulaj azzal kezdi a ténykedését az újonnan vett használt házban /lakásban, hogy mindent szétver, fúr, vés kopácsol serényen !!
Egyik lakásomban még szerencsére alattam, hasonló folyamatok zajlanak.... ezen a télen még fűtés nem volt.... a gáz kikötve, fűtés csak jövőre. Hát én is megérzem ennek a hiányát.... hideg a padló kutyául.
A múltkor abban a csúcshidegben a szakik hétvégéra még az abklakot is nyitva hagyták... had száradjon a fal.

Atttila # 2019.01.15. 06:29

Tisztelt fórumozók!

Érdeklődni szeretnék a lehetőségeimről a következő témában.

1 emeletes téglaépítésű társasház jellegű házban a földszinten lakunk. A felettünk lévő lakásnál tulajdonosváltás történt. Az új lakó több mint egy hónappal ezelőtt elkezdte a felújítást. Azóta napi szintem megy a kopácsolás. Lassan ennek vége. Időközben a konyhánk mennyezetéről is leszakadt a vakolat egy közel egy négyzetméteres részen. Az összes helyiségben a plafon egyébként meg van repedve ott, ahol a gerendák és az azok közé rakott kefnik illeszkednek. 40 éve épült a ház azóta ilyen nem történt. Jeleztem, hogy ezt neki kell majd fizetni, amire persze úgy tűnik nem hajlandó. Első kérdésem tehát, hogy ilyen esetben mi a legcélszerűbb módja annak, hogy a mennyezet felújítás költségét megtéríttessem vele?

A másik dolog és ez az aggasztóbb, de lehet, hogy csak azért gondolom, mert laikus vagyok. A felújítás során szinte az összes közfalat kivetette. Emiatt tartok attól, hogy esetleg statikailag nem biztonságos az egész. Arra a kérdésre, hogy statikus látta-e azt mondta, hogy látta. Ez azért kérdéses, mert szerintem ha statikus látta, akkor minimum hozzánk is becsenget, és megnézi a saját szemével. Persze el fogom kérni tőle a statikus jelentését, vagy szakvéleményt ha van, illetve gondolom én, hogy a tervező is tisztában volt a statikai dolgokkal. De ha biztosra akarok menni és én is meg akarom nézetni ezt egy szakemberrel, akkor van-e arra lehetőség, hogy azt hivatalosan egy hatósági szakival tegyem meg, vagy keményen a zsebembe kell nyúlnom egy statikusi szakvéleményért?

Köszönöm a válaszokat. Ha esetleg járt már valaki hasonló cipőben azokra is számítok a válaszokban.

További szép napot.