Osztatlan közös


ObudaFan # 2019.02.19. 12:41

Akár perben is meg lehet szüntetni a közös tulajdont, ha nem lesz megegyezés, de nem lesz sem rövid, sem olcsó. Bővebben: https://biroigyakorlat.blog.hu/…kapcsolatban

Kovács_Béla_Sándor # 2019.02.19. 10:25

A kialakult használati viszonyokról az adásvétel előtt célszerű tájékozódni.

Goauld # 2019.02.19. 07:57

Vásároltam egy osztatlan közös ingatlant a hozza tartozó bekerített udvarral. A tulajdoni hányad fele arányban az én, fele arányban egy Németországban lakó hölgyé. Az ingatlanban két külön álló lakás van, melyből az egyik részt én használom. Nem kötöttünk használati megosztást, a német hölgyet még nem találkoztam. Az autó bejáró az ő által használt lakás felől van. Ugyancsak az ő felőli részen van szőlőlugas, virágos kert. A német hölgy megbízott egy közelben lakó házaspárt az ingatlanrészének gondozasaban, illetve az értékesítésében.

Problémám az, hogy ezen megbízott házaspár az idegenre megy. Folyamatosan bejárnak az udvarba, Kertészkednek, a gyümölcsöt leszedik. Mindenbe bele akarnak szólni, pl., hogy nem parkolhatok az udvarban az “ő” részükön, csak áthajthatok., drágán vettem az én részeket, az övek jobb stb. Az osztatlan közös ingatlan mellett levő másik ingatlant is ez a házaspár árulja annak tulajdonosa megbízásából, már jeleztek, hogy a melléképületem picit átlóg az ingatlanom síkjában és így nem tudjak eladni, mert a vevőt zavarja! Beszéltem a német hölggyel telefonon a tulajdoni részének megvásárlása érdekében, melynek során nem sikerült megegyeznem vele, már közel járunk, de még nincs megállapodás. A megbízottjai ezután közöltek velem, hogy a német hölgy nem fog engedni az árból és ne őt hívjam legközelebb, hanem őket.

Kérdésem az lenne, hogy megtilthatom-e a házaspárnak az ingatlan területére történő belépést, kerteszkedest, gyümölcs begyűjtését?
Beállhatok-e az udvarba bárhova a gépkocsimmal, hogy ezzel a Németországban élő hölgy behajtását, használatát nem akadályozom? Illetve, milyen lehetőségeim vannak!

Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat.