A szárazbályegző hiányzik az ingatlan szerződésen


szakvizsga2015 # 2021.02.01. 10:46

Köszönöm szépen a hasznos tanácsot, hozzászólást! :)

Incapax # 2021.02.01. 07:28

Lehet az ügyvédnek kettő is, de nem teljesen azonosak. Lásd 5/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat 6.6.2. pontját.

szakvizsga2015 # 2021.01.31. 12:32

Tisztelt Hozzáértők!

Van-e szabályzat az ügyvédek szárazbélyegző használatára, különösen arra, hogy csak egy darab szárazbélyegzője lehet egy ügyvédnek?

szakvizsga2015 # 2021.01.31. 12:29

Tisztelt Hozzáértők!

Van-e szabályzat az ügyvédek szárazbélyegző használatára, különösen arra, hogy csak egy darab szárazbélyegzője lehet egy ügyvédnek?

nobodyforyou # 2019.04.05. 14:40

2017-ben négyszer adtam be keresetlevelet Esztergomban. Ott van az illetékesség.. Mind a négy esetben elutasitottak, hogy nem elég pontos a beadvány. Már a jogi segitőm haja is égnek állt, mi nem elég pontos..
A földhivatalban kértem, hogy jegyezzék fel, nyomozás és büntető eljárás alatt vannak az ingatlanok. Vállvonogatva közölték, ezt csak a biró teheti rá a tulajdoni lapokra, amikor per van..
Tavaly óta háromszor- 2018.julius, szeptember, december - inditványoztam a zár alá vételt, nem elutasitást, választ sem kapok azóta sem egyik beadványra sem. Emiatt éppen ma tettem panaszt a pénteken nyitva lévő ügyészségeken.
A szerződéseken lévő aláirások hitelessége végett tőlem vettek irásmintát, még 2018. szeptemberében. Az eredményről, van-e, nincs, kéréseim ellenére tájékoztatást nem kapok.. Patt.. Az az érzésem, az elkövetőknek nagyon jó a háttérszele.. Az ügyemben szimplán nem történik semmi, csak hallgatás, és időhúzás...
Kormányhivatal mit tehet? Azok is hallgatni fognak jó nagyot??

ObudaFan # 2019.04.05. 12:26

Pert indítsd, de sürgősen, mielőtt jóhiszemű harmadik személy vásárolja meg.

nobodyforyou # 2019.04.04. 20:04

Tisztelt Fórumozók,
ingatlanjaimtól 2015 őszén hamis szerződésekkel megszabaditottak. Sok probláma van ezek körül a szerződések körül, de alapvető probléma, hogy a szerződéseken nincs szárazbélyegző, mégis átirták a tulajdonjogaim a csalókra. Ugyanarról az ügyről két különböző földhivatalba beadott szerződés közül egyiken sincs szárazbélyegző. Panaszomra csak vállvonogatás és olyan magyarázatok közlése volt a válasz, miszerint fáradt volt az ügyintéző, illetve olyan sok iratanyag van egymásra pakolva a polcokon, hogy elnyomódott a szárazbélyegző, ezért nem látszik.. Engem jobbrabalra küldözgetnek, hogy formailag nem megfelelő panaszom beadványa. Azt nem közlik, mi nem megfelelő. Az ügyvédé tán megfelelő volt formailag a szárazbélyegző nélkül?? Mi a következő lépés?
A földhivatal felé már nem tudok fellebbezni. Mint irtam a tulajdonjogaim átirására használt-készült szerződések hamisak.. Én nem irtam azokat alá, s akik ezt megcsinálták, érdekük volt, hogy én ne tudjak róla. Hónapokkal később jutott tudomásomra a dolog, s akkor már eltelt a fellebbezési idő. A feljelentéseimet és a panaszokat minden létező hivatalban megtettem, de 2016 nyár óta érdemben nem tesz semmit a nyomozóhatóság, sem az ügyészség.
Hallottam olyasmit, hogy a helyi kormányhivatal a felügyeleti szerve a földhivatalnak, ahol a tulajdonjogok azonnali, komment nélküli visszairását inditványozhatom. Minek kellene olyanon pereskedni, ami látható, nyilvánvaló érvénytelenségi tényező? Hol, hogyan tehetek azért, hogy a csalással lehuzott, hamis aláirásokkal teli és szárazbélyegző nélküli szerződések tulajdonjog bejegyzésére érvénytelen volta miatt a földhivatal visszairja a tulajdonjogaimat?
Valóban a kormányhivatal a következő lépés? És ott..?