AAA internetszolgáltató károkozása


Oligarcha # 2019.09.09. 19:25

Tisztelt Jogász Urak / Hölgyek

A segítségüket / válaszukat kérném.

Az egyik internetszolgáltatóval szerződést kötöttem.

Az egyik lakásomat, amit 2 millióból újíttattam fel, és a felújítás 2 hete fejeződött be, és az albérlők 2 hete költöztek be, oda kötöttem internetszolgáltatási szerződést. A szerződéskötéskor kikötöttem, hogy csak éppen átjönnek a kábellel a falon, és nem mennek sehová tovább, ott megállnak, és ott lesz a router, ami szórja a WiFi jelet. Arról is megállapodtam, hogy ha a szerelő jön, előtte fél órával telefonálnak nekem, hogy jelen legyek a szerelésnél és ellenőrizzem.

A kretén szerelő ma jött, nem telefonált, az albérlők beengedték, akik egy szót nem beszélnek magyarul, a szerelő hozzákezdett a furkáláshoz, és mire a végén nekem telefonált, már csinált 500 ezer kárt.

  • a folyosó és az előszoba közötti falat 4 helyen átfúrta. Magyarázat, hogy a fúró pur-habba ment, ezért új helyet kellett keresnie.
  • az előszoba egyik felső sarkát, ahol három faldarab találkozik (plafon meg két függőleges fal), ott mindhárom felületet 1-1 m2-en összefogdosta olajos piszkos kézzel, 3 m2-t kell újrafesteni
  • a nagy szoba, ahová átfúrt, és nem is lett volna szabad oda befúrnia, ott is három falfelületet 1-1 m2-en összefogdosott, 3 m2-t kell ott is újrafesteni
  • a nagy szobában 4 kábelcsatorna fedelét feltépte, és nem ehet visszazárni azokat, mert ugye meg voltak festve, és a festés miatt már nem visszazárhatók. Ergo, újra kell cserélni a szétbaszódott, felnyitott kábelcsatornákat, majd újra kell azokat is festeni
  • a nagy szoba és az előszoba átfúrásakor eltalált elektromos kábeleket, ki is csapta a biztosítékot, mert a fúró rövidzárat csinált. Azóta a nagyszobában nincs áram. Ergo, hosszan ki kell húzni a vezetékeket, újakra cserélni, mind az előszobában mind a nagy szobában, kábelcsatornáat nem lehet lesz visszazárni, ergo azokat is újakra cserélni.
  • a kreténje a folyosón több helyen leverte a vakolatot és a festést csak azért, hogy megnézze, hogy ott milyen színű kábelek menek át a folyosóról az előszobába a falon keresztül. 20 cm x 20 cm-es darabon verte le kíváncsiságból a festéket és a vakolatot
  • valamelyik lyukat a folyosóról az előszobába, valamelyiket az előszobából a folyosóra fúrta (egyiket se kellett volna kifúrnia), mindenhol egy 10x10 cm-es tenyérnyi betondarab leesett az átellenes oldalon.

A kretén állat mindenre "az csak" választ adott. Az csak festék. Az csak pur-hab. Az csak vezeték. Az csak kábelcsatorna. És ez a sok "az csak" nekem 500 ezer forint.

Egy havi 3000 forintos szolgáltatást akartam beköttetni. Pont azért akartam a helyszínen lenni, hogy ez a sok kretén károkozás meg ne történhessen. Pont azért akartam, hogy az ajtónál átjöve ne menjen tovább, hogy ez a sok kretén károkozás ne történhessen meg.

Most mit tegyek? A szolgáltató nem igazán együttműködő. Még festeni sem akarnak. Vezetékcseréről, kábelcstorna cseréről pláne nem. Nekem nincs szállásom, mert a lakásokat már kiadtam, nekem át kell adnom a szobákat, nekem el kell hagynom a várost, vagy a szálloda napi 50 ezer forint. Erről sem akarnak hallani. A szolgáltató nem hogy felújítani nem akar, de még fizetni sem, sőt a károkozás kivizsgálására 1 hónapot akarnak. Én meg 3 nap alatti helyreállítást, olyan újszerű állapotra, amilyen a 2 milliós felújítás után volt.