banki befizetés visszakérése + kifizetetlen munka


raklap99 # 2019.09.10. 15:18

Üdvözletem.

abban kérném a segítséget, hogy egy személy befizetett 4 alkalommal közel 6 hónap alatt édesanyám számlájára pénzt, tette ezt azért mert távmunkában programozási feladatokat láttam el ... természetesen édesanyám a befizetett összegeket átadta részemre maradéktalanul, erre ma kapott egy levelet a banktól, hogy a befizető kéri vissza a pénzt ... nekem bankszámlám nincs édesanyám gyakorlatilag csak egy közvetítő szerepet töltött be, hogy ne kelljen nekem pestre utazni. természetesen édesanyám semmilyen kapcsolatban nem állt soha ezzel a személlyel, nem is ismeri soha egy szót sem beszéltek ...

a befizetett összegek nyilván programozási feladatokért jártak, téves utalásról nyilván nem lehet szó, hiszen közel 6 hónap alatt történt a 4 darab különálló befizetés ... természetesen a megbízó és köztem vita alaklut ki az elvégzett munka kapcsán szerintem ő tartozik még nekem 250.000 forinttal ... ő pedig ugye gondolom bement a bankba és visszakérte az eddig elutalt összegeket ... a jelenlegi helyzet röviden, hogy amiért fizetett azt elvégeztem az ő szerverére feltöltöttem, majd a forráskódot emailben átküldtem ... aztán tovább dolgoztam és egyre több mindent kért én pedig mondtam, hogy húzok egy határt és addig semmilyen további kódot nem kap meg amig ki nem fizeti a munkadíjamat ... a mai nappal küldtem neki egy mailt fizetési felszólítás címén, hogy rendezze tartozását és akkor maradéktalanul megkapja a szoftver ujabb funkcióit..

a kérdésem az lenne, hogy mi a gyakorlat ilyenkor édesanyámnak lehet-e belőle bármilyen gondja ? kötelezhető-e a pénz visszafizetésére ?

előre is köszönöm.