közveszély okozás után biztosító perelne


frog # 2019.11.11. 17:49

Üdvözlet,

Volt 1 ügyem pár éve. Ez egy lépcsőházi gázrobbanás volt aminek a forrását ugyan én okoztam de a közvetlen robbánst nem és tettem is ellene, hogy ne következhessen be, de sajnos mégis bekövetkezett. Így egy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gondatlan közveszély okozásnak lett megállapítva amiért én kaptam 2 és fél év letöltendő börtönbüntetést. A károkat (ami 59 millió körül lett megálapítva) a biztosító megtérítette.

Annó már keresett a biztosító a szüleimnél de én akkor már töltöttem az ítéletemet így gondolom vártak.
Most újra megkerestek, hogy elviekben én okoztam a kárt ami ugyan másodfokon gondatlanságnak lett megállapítva de ők szeretnének megegyezni velem ha lehetséges. Vagy ha nem sikerülne megyegyeznünk akkor hajlandóak beperelni.

Azt mondták, keressek meg egy ügyvédet nyugodtan beszéljek vele aztán találjam ki hogyan tudnám mondjuk részletekbe visszafizetni azt az összeget vagy esetleg valamivel kevesebbet ha meg tudunk egyezni.

Elvileg ugye, szerződést akarnak velem íratni valamennyi millió visszafizetéséről ami gondolom nem 1-2 milla...
Én most feltételes alatt vagyok, jelenleg nincs tulajdonom,nincs vagyonom, és ha jól emlékszem több mint 4 milliós bűnügyi költségem lesz (összefűzték pár polgári perrel...) amit nem tudom még mikor kapok majd meg csekken, vagy hogy fizetem be... Gondolom ha letelt a büntetés küldik csekken de mivel először voltam büntetve így ebben sincs tapasztalatom, hogy mikor meg hogyan.

A kérdésem az lenne, hogy ha ők pert indítanának ellenem, akkor mennyi esélyük lenne azt megnyerni?
(Ha igen ha nem, miért?)

Előre is köszönöm a segítséget.