Csalás áldozata lettem


Poppesz # 2019.12.12. 19:30

Üdvözlöm Önöket!

Banktól visszavett ingatlank szerettünk volna vásárolni, M. Zoltánné egyéni vállalkozótól, akivel megbízási szerződést kötöttünk, és tulajdon képpen a tenyérbe mászó stílusa és a folyamatos fecsegése okán elsiklottunk az felett, hogy a megbízói díjat tartalmazza az előre kifizetett 10%. Vagyis ügyvédi letét + az ő megbízói díja. Majd hazaérve barátainknak elűjságoltuk a hírt, akik elmondták, mennyi átverős ilyen cég van, és remélik, mi nem estünk áldozatul. A gyomrom kifordult az idegtől, így beírtam a nevét a keresőbe, és rengeteg, csak negatív véleményt olvastam. Így rádöbbentem, hogy a 8 hónapos megbízói szerződés lejárata után mi nem fogunk sem pénzt, sem ingatlant látni. Titoktartast is aláíratott velünk a lakás pontos címét illetőleg. A kérdésem az lenne, can-e valaki hozzáértő, aki elolvasná a szerződésünket(termeszetesen kisatírozva az ingatlan pontos adatait), és elmondaná, van-e benne valami olyan rész, mely támadható. 460ezer forintról van szó sajnos. Természetesen nem lehetett megtekinteni az ingatlant, és nekem ez abszolút nem is tűnt gyanúsnak, hiszen árverezett ingatlanok esetében sem biztosítanak megtekintést. Nagyon naiv voltam, eszembe sem jutott, hogy emberek így atverhetnek másokat. Tudom, buta voltam, ezért szeretném a segítségüket kérni.
A NAV oldalán aznap feljelentettem, számla adás elmaradása miatt! Köszönöm

Burn Out # 2019.12.07. 06:40

Tesó nekem is át utalhatnál úgy 5000 eurót csak úgy :)))

Hapciusz # 2019.12.07. 05:16

Általános biztonsági és politikai helyzet

A konzuli védelemről szóló törvény alapján az ország a beutazás és ott tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik. E besorolásról bővebben itt olvashat.

Togó e kategóriába sorolásának legfőbb oka, hogy az országban magyar külképviselet nem található. Uniós állampolgárként Németország, vagy Franciaország konzulátusához fordulhatnak segítségért és tájékoztatásért.

Hapciusz # 2019.12.07. 05:12

De miért pont Togoba? Milyen hiteligéretre?
Az európai jogok bíróságra sztem az uniós tagállamok polgárainak jogsertesevel foglalkozik, - feltehetoen- az unión belül.
Togo meg a 3.vilag...
Egyaltalan hogy jutott eszébe ilyen butaság?

Zoltanuss # 2019.12.02. 10:23

István14632 !
elküldtem western unionon keresztül 6775 eurót Togo ba, egy hitelígéret miatt.

Togoba 67 ft -ot sem küldenék.

De hát én élhetetlen vagymok !

Sherlock # 2019.12.01. 19:03

Erre a pénzre már régen keresztet vethetsz. Minden további lépéssel csak növeled a károdat. Szerintem bízd az ismerősödre, ha már így vágja a dolgot :)

István14632 # 2019.12.01. 10:58

A problémám az, hogy elküldtem western unionon keresztül 6775 eurót Togo ba, egy hitelígéret miatt.

A rendőrség azt mondja,hogy nem tudnak tenni semmit, mivel nincs jogsegély ezzel az országgal.

Igazából a western union egy két hónap után kitörli az utalásokat, de a nyugta megmarad.

Van ismerősm aki javasolja, ha a rendőrk nem akarnak lépni akkor forduljak az Emberi Jogok Európai Bíróságához panaszt tenni.

Hogyan kell panaszt tenni az Emberi Jogok Európai bíróságánál?