Bérbeadás haszonélvező részéről.


gerbera317 # 2020.03.21. 17:29

Nem szólok bele, hogyan csináljátok. Én már csak a balhé kedvéért is elverném a prot a xar közigazgatási hatóságon.

vadvirág # 2020.03.21. 17:05

Gerbera 317
Köszönöm a választ. Amikor a bérleti szerződést első alkalommal beviték akkor az ügyintézőnek nem volt kifogása az ellen ,hogy a szerződés a haszonélvezővel van megkötve,a tulajdonosok hozzájárulásával. Ő azért nem fogadta el mert az aláírásnál előbb a tanuk írták alá majd a bérbeadó. Ezt javítottuk és más ügyintézőhöz került ,Ő viszont már a haszonélvezővel való szerződést nem fogadta el. Most arra az elhatározásra jutottunk,hogy a tulajdonosokkal van megkötve a szerződés és majd megállapodást írunk a tulajdonos és a haszonélvező között, hogy hozzájárulásukat adják ,hogy a bérbeadás összege a haszonélvezőt illeti ,és ennek az adó vonzata is a haszonélvezőt terheli. Igy megoldható? Előre is köszönöm a választ. Új bérlőt nem szeretnénk 2 fiatal rendesnek tűnő lányokról van szó.

gerbera317 # 2020.03.20. 07:45

A haszonélvező a más személy tulajdonában álló dolgot birtokában tarthatja, használhatja, hasznosíthatja és hasznait szedheti. A posztodhoz kapcsolódva ebből következik, hogy 1) a hasznosításhoz (pl. bérbeadás) nem kell a tulajdonos hozzájárulása, 2) bérbeadáskor a haszonélvező a bérbeadó. A mongolokat meg jól átvágták a hivatalban.
Két megoldás lehetséges: a) új bérlőket kerestek, b) a mondogolok határozat formájában kérik az elutasítást, és azt jogorvoslati igénnyel megtámadják. Előbb-utóbb (legvégső esetben a bíróságon) megállapítást nyer a jogsértés.

vadvirág # 2020.03.18. 12:56

Kedves Fórumozók.
Adva van egy lakás ahol a lányaink a tulajdonosok és mi szülök a haszonélvezők. Mint haszonélvezők bérbe adnánk a lakást, meg írtuk a bérleti szerződést,oly formában ,hogy a lányok a tulajdonosok és a bérbeadók pedig a haszonélvezők. Írtunk egy nyilatkoztatott ahol a tulajdonosok hozzájárulnak a bérbeadáshoz. A bérlők(mongolok) ma bevették a Bevándorlási hivatalba, de nem fogadták el .Ö szerintük csag a tulajdonos adhatja bérbe. Ebben az esetben hogy történik a számlázás mivel a bérbe adott összeg a haszonélvezője lesz.Ebben kérném a segítségeteket. Köszönöm : Zsuzsa