Közös tulajdon + Díjhátralék


Akos007 # 2020.03.26. 13:10

Sajnos a szolgáltatóval eddig nem jutottam előrébb. Korábban már felhívtam őket telefonon, de csak annyit mondtak, hogy nekik mindegy melyik tulajdonos fizet. A lényeg, hogy valaki fizessen. A jogi eljárás menetéről nem tudtak felvilágosítást adni, próbáltam arra is rákérdezni... azt állították, hogy nem értenek hozzá. Próbáltam ezek után az ügyvédet is elérni, akit hivatalos partnerükként jelöltek meg a felszólításban, de sem telefonon, sem írásban nem jártam sikerrel.
A szolgáltató 8 munkanap haladékot adott az eljárás megindításáig, ami a napokban jár le. Ha jól értem eddigi beszélgetésünket, akkor talán érdemesebb lenne kivárni, hogy mi kerekedik az ügyből. Némileg azért még mindig félek, hogy a végén több bajom lesz ha nem fizetek most helyettük ..

ObudaFan # 2020.03.26. 08:24

Szerintem ezt a véleményed közöld a szolgáltatóval és lássuk meg, mit válaszolnak.

Akos007 # 2020.03.24. 19:24

Köszönöm a válaszát!

Én nem lakom ott és ezt bizonyítani is tudom. Még annyi hozzátartozik az ügyhöz, hogy a másik két tulajdonosból (anya és fia) csak a fiú lakik az ingatlanban, de legjobb tudomásom szerint az anyjához van állandóra bejelentve. Vajon ebben az esetben is csak az fogyasztástól független tételek követelhetőek rajtam?

ObudaFan # 2020.03.24. 16:41

Ha nincs szerződésed és nem laksz bent, akkor szerintem tőled legfeljebb a fogyasztástól független tételek (átalánydíjak) követelhetők.

Akos007 # 2020.03.23. 23:20

Nem írtam alá semmit, de ami szerintem probléma, hogy a házban a fogyasztó még a korábbi tulajdonos (nagyapum). A fogyasztóváltás nem lett bejelentve .. sajnos erre nem figyeltem anno. A közmű kft a díjtartozás kiegyenlítése mellett erre is felszólított minket, hogy jelentsük be az új fogyasztót.

ObudaFan # 2020.03.22. 16:22

Te aláírtad a közüzemi szerződést?

Akos007 # 2020.03.19. 12:32

Kedves Fórumozók,

nemrég kaptam egy fizetési felszólítást (közmű hátralék) egy ingatlanra vonatkozóan, amelynek egyik tulajdonosa én vagyok, a másik kettő pedig rokonaim. Én nem laktam és nem is lakom az ingatlanban, nem én generáltam a tartozást és nem is szeretném azt kiegyenlíteni. Viszont úgy néz ki én vagyok az egyetlen fizetőképes tulajdonos. Az adott közmű társaság jogi eljárást fog indítani abban az esetben ha a tartozást 8 napon belül egyik tulajdonos sem fizeti be. Azt szeretném kérdezni, hogy vajon ilyen esetben mire számíthatok én, mint résztulajdonos. A díjhátralékon kívül rajtam fogják behajtani az ügyvédi és egyéb költségeket, vagy esetleg eljuthat-e egy ilyen ügy addig, hogy a ház árverezésre kerüljön. A házat én már hosszú hosszú ideje szeretném eladni, de sajnos eddig ez nem sikerült a többi tulajdonos hozzáállása miatt. Előre is köszönöm a válaszukat.