szomszédjog


liera # 2020.03.22. 06:29

Tisztelt forumozók!
Szerintetek van valami megolddás a problémánkra a költözésen kívül?
A szomszédunkban lakásotthon van, állami gondozott gyermekek laknak benne, akik kezelhetetlenek. Az utóbbi pár hónapban nagyon elszabadult a pokol, volt, hogy rendőrséget kellett rájuk hívni. Számtalanszotr próbáltunk beszélni velük, a nevelőkkel, a lakásotthon vezetőjével, az igazgatóval, mégsincs változás. Eszméletlenül zajosak, naponta kell rájuk szólni, hogy ne rugdalják a focit a házunk falának, mert zeng az egész. A házat amiben laknak rugják-vágják, dübörög az egész utca, a nevelők meg tűrik. A legnagyobb gondom pedig az, hogy mindenféle szemetet áthajugálnak az udvaromba, legyen az ételmaradék, veszélyes hulladék, ceruzaelem, gombelem, gyógyszer,öngyújtó, okostelefon, petárdahulladék, szétvert bútor stb. Próbáltam birtokvédelmet kérni, de azt mondta a hivatalban a hölgy, hogy azt csak egy konkrét személy ellen lehet, nevezzek meg valakit. Nem tudom a 10 gyerekből egyikre se rábizonyítani, hogy ki dobál, mert nem egy csinálja. Nevelők belecarnak az egészbe, csak vannak. Az utca tele van üvegtörmelékkel,szeméttel mert élvezik a randalírozást, és nincs aki nevelné őket. Van aki azt tanácsolta, hogy készítsek róluk videót amikor "állatok módjára" viselkednek. Ha kitakarom a fejüket rajta fordulhatok a nyilvánnossághoz a felvételekkel? Hátha történne végre valami.

estamas # 2020.03.21. 15:09

T. Fórumozók!

A szomszédom a mi kerítésünkre felfuttatott növényzetet az ő oldaláról levágta. Félő, hogy a mi felénk lévő a kerítésről leválik és/vagy ki fog pusztulni, illetve a növényzet jelentős kárt szenved. Tehát nem csupán az átlógó ágakat vágta le - egyébként minden előzetes értesítés, vagy kérés nélkül -, hanem gyakorlatilag a kerítés síkjáig teljesen kiirtotta. Amikor múlt héten elkezdte, kihívtam a rendőrt, ő szerinte a szomszéd jogosan vágja le, ha én nem tartom karban... ami egy rossz vicc.
Mit tehetek? Van-e értelme bármit tenni? Ez már rongálás, vagy szomszédjogi polgári ügy? Önkormányzat jár el? lehet-e bármilyen következménye rá nézve az ejnye-ejnyén kívül?