FMH perré alakulás


lajbiohhun # 2020.04.22. 11:39

Köszönöm a választ. Bár az általam letöltött nyomtatványnak nem találtam számot.
"https://birosag.hu/eljarasok-nyomtatvanyai/polgari-kozigazgatasi-papir-alapu-nyomtatvanyok/mar-folyamatban-levo-perben-hasznalhato-nyomtatvanyok"
Csak annyi van írva, amit az alább jeleztem is, hogy "írásbeli ellenkérelem nyomtatvány". Ha megnyitom, "3. számú melléklet" címen hozza a World.

Köszi...

gerbera317 # 2020.04.22. 06:51

a biroság.hu-n elérhető nyomtatvány
Biztosan nehéz lett volna ide leírni a nyomtatvány számát (kb. 3 karakter + 1 db. szóköz!) is, ugye?
Egyébként a nyomtatvány csak azért kell, hogy az OBH azonosítani tudja a kérelem fajtáját és rendeltetését, és a megfelelő helyre tudja kiszignálni. A kérelem sorsa (ha egyszer már jó helyre érkezett meg) nem ezen múlik, hanem az érdemi tartalmon, vagyis, hogy mit kérsz megváltoztatni vagy megesemmisíteni vagy megállapítani, és ezt mivel indokolod.

lajbiohhun # 2020.04.21. 09:30

Segítséget kérnék! Követelés perré alakult, így alperesként írásbeli ellenkérelem nyomtatványt kívánok beadni a követelés elévülésére hivatkozva.

Tudna valaki abban segíteni, hogy a biroság.hu-n elérhető nyomtatvány mely pontjait kell ebben az esetben kitölteni? Nem szeretném, ha azért utasítana el a bíróság, mert nem jól töltöttem ki a nyomtatványt.

Értelmezésem szerint a 2.3.3 részt kell kitöltenem. Itt kérem az elévülés miatti elutasítást, majd lejjebb indoklom a jogszabályi rendelkezésekkel.

Más részen kell-e még jelezni, hogy elévülés miatt kérem a kereset elutasítását?

Előre is köszönöm a segítséget!

Sherlock # 2020.03.25. 16:06

Megjelölhető.

gerbera317 # 2020.03.24. 08:00

Szerintem újra lehet osztani a követelést, pl. 400e Ft kártérítés helyett 200e tényleges kártérítés + 200e sérelemdíj.

csabai.david # 2020.03.23. 18:14

Kedves Fórumozók!

A következő témában szeretnék egy kis segítséget kérni:

Jogosult fizetési meghagyást indított kötelezettel szemben állattámadásból eredően "kártérítés" jogcímén. (Az FMH-ban sérelemdíj iránti igény nem került megjelölésre.)

A kötelezett ellent mondott.

Kérdésem az lenne, hogy a perré alakult eljáráshoz a keresetet tartalmazó iratban megjelölhető-e érvényesíteni kívánt jogként a "kártérítés" mellett a "sérelemdíj" IS (változatlan követelés-összeg mellett), tekintettel a Pp. 185.§ (1) bekezdésére, mivel a két érvényesíteni kívánt jog ugyanazon jogviszonyból ered, vagy a bíróság vissza fogja utasítani a Pp. 176.§ (1) c) pontjára hivatkozással?

Köszönöm előre is a segítséget!