Per félbeszakadása / Jogutód perbehívása


bboris # 2020.07.29. 13:24

Tisztelt Fórumozók!
Nekem is lenne egy eljárásjogi kérdésem. Az ítélkezési szünetre meghatározott határidőszámítás egy jogerős ítéletben foglalt pld. perköltség-fizetési kötelezettség teljesítésre meghatározott határidőre is kiterjed? Az ítéletben szereplő határidő a Pp.-ben szereplő eljárásjogi határidő. Köszönöm az esetleges válaszokat.

Sherlock # 2020.07.16. 10:54

Kérni kell az elhunyt személy jogutódai részére ügygondnok kirendelését és az eljárás folytatását. Azzal megszűnik a félbeszakadás és lehet folytatni.

Adnil6 # 2020.07.10. 14:57

Szép napot mindenkinek! Szeretném megkérdezni, hogy egy olyan perben, amiben több (egymástól független) alperes is van és az I.r.alperes elhunyt, a többi alperesnek is lehetősége van e perbehívni a jogutódot? A felperes ezt nem teszi meg, a bírósági megkeresésekre nem reagál, hiába helyezték kilátásba a bírságot az utolsó 2 alkalommal. 2018 februárjában volt egyetlen tárgyalás, amiben az alperesek és a bírónő is kérte, hogy adja le azokat az iratokat, amik bizonyítják, hogy kár érte őt, ezt se tette meg, az. I.r alperes halála miatt a per félbeszakadt, a felperes a megkeresésekre nem reagál. Tényleg nem szüntetheti meg ilyenkor a bíróság a pert, annak ellenére, hogy a felperes teljesen érdektelen? Mit tehet az alperes?