egészségbiztosítás


Danna.b.c. # 2020.08.21. 16:27
Tisztelettel   Költözés előtt állok Szerbiából Magyarországra, és szeretném megérdeklődni, milyen dokumentumokra van szükség az egészségbiztosításhoz. Röviden: Kettős (szer
  • magyar) állampolgár vagyok, jelenleg Szerbiában vagyok szülési szabadságon 2021 májusáig, tehát munkaviszonyban vagyok, van szerbiai egészségbiztosításom. Három gyermekem van, mindannyian általam vannak biztosítva Szerbiában, ők is kettős állampolgárok. A férjem egy ideje Magyarországon dolgozik, neki magyar egészségbiztosítása van.
  A kérdésem a következő:  

1. Én mint munkaviszonyban levő szerb állampolgár (ha lesz bejelentett lakcímem Magyarországon) kérjem-e ki a szerbiai biztosítótól a SRB/HUN 106 nyomtatványt, és azzal csináltassak-e Magyarországon TAJ-kártyát?
 
1.  A két óvodáskorú gyermekemet jelentsem-e ki Szerbiában a betegbiztosítótól, és inkább az apjuk által legyenek biztosítva Magyarországon, vagy nekik is szerezzem be a fent említett nyomtatványt?
 

1. A 16 éves lányom szeptembertől egy magyarországi középiskolában folytatja a tanulmányait, neki hogyan tudok TAJ-kártyát csináltatni?
 
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!