Felnőttképzési törvény / 2020 szept. 1 /


paradicsommadar # 2020.09.03. 13:42

Kedves Kollégák!

Átrágtam magam a Felnőttképzési törvény "tömegeket izgató" paragrafusain és néhány lelkes kolléga összefoglalóján (amiket ezúttal is köszönök).

Arra a kérdésre nem találtam azonban egyértelmű választ, hogy amennyiben egy (történetesen külföldi) jogi személy ("A") megbíz egy Kft-t ("B"), hogy tartson egy harmadik jogi személynek ("C") egy képzést (gyakorlatilag kiszervezi az oktatást), ami a tv. szerint bejelentésköteles felnőttképzési tevékenységnek minősül, akkor a törvény által előírt adminisztratív kötelezettségek melyik céget terhelik?

"B" cég (a magyar Kft barátunk) "training"-ről számláz "A" (külföldi) cégnek. "A"(külföldi) cég számláz "C" (oktatás alanya) cégnek. "B" (a felnőttképző) és "C" (az oktatás alanya) így nem állnak közvetlen jogviszonyban egymással.

A bejelentési kötelezettség és a plusz adminisztratív terhek akkor A vagy B céget terhelik?

Észrevételeket, válaszokat előre is köszönöm!

Csuklósbusz # 2020.11.13. 01:04

Adott egy szerződés egy munkaerő programról, a szerződést aláírva postán kellett beküldeni a vírus helyzet miatt ahol a támogató szintén aláírta. Tehát van rajta két különböző dátum. Akkor a szerződésnek melyik dátumtól lesz joghatása? Lehet mondani hogy a későbbi dátumtól, de hisz a későbbi aláíró elvileg elismeri a szerződés tartalmát amin az első aláíró első korábbi dátuma van?