Uniqua egészségbiztosítás


kaposznyak # 2021.03.23. 11:24

Üdv.

Köszönöm a választ!

Igen én is olvasgattam a feltételeket és ez a hiányzó MR nem lehet alapja a biztosítási esemény elutasításának.

Mindenesetre mégis megpróbálom a kórházzal kijavíttatni a zárójelentést és ezt a tételt kihúzni belől
  • erre a betegjog lehetőséget ad-- és ezzel párhuzamosan az általad is említett indokkal beadom a panaszt, amire kötelesek lesznek reagálni.

Egyébként kértek és kaptak is engedélyt arra, hogy a nyilvántartásban megnézzék milyen "szolgáltatásokat" vett igénybe a kórházi tartózkodása során.

ityam # 2021.03.23. 09:31

Nem jogászként véleményem. Ha nekem jönnének ilyen kifogással akkor megnézném a biztosítási feltételeket hogy mit ír erről a dologról és arra hivatkoznék egy panaszlevélben.
Én most találomra googliztam egy Uniquas egészségbiztosítás feltételszöveget amiben pl ezek vannak:
"73.A biztosító a biztosítási esemény bekövetkezése eseténazon okiratok bemutatását kérheti, amelyek alkalmasak abiztosítási esemény bizonyítására. A biztosító a szolgálta -tása teljesítésének esedékességét csak olyan okirat bemu ta -tá sától teheti függővé, amely a biztosítási esemény bekö -vet kezésének igazolásához, illetve a teljesítendő szolgálta-tás mértékének meghatározásához szükséges. A bizto sításiesemény bekövetkezését a szerződőnek, biztosított nak,kedvezményezettnek bizonyítani szükséges. A biztosí tásiesemény bekövetkezése esetén annak bizonyítására alkal-masak azon okiratok, hatósági, bírósági határozatok, jegy -zőkönyvek, tárgyi bizonyítékok, amelyek a biztosítási ese-mény jogalapját, valamint annak összegszerűségét bizo-nyítják. A felsoroltakon kívül a szerződőnek, biztosított nak,kedvezményezettnek joga van a biztosítási esemény igazo-lására – a bizonyítás általános szabályai szerint – an nak ér-dekében, hogy követelését érvényesíthesse.74.Abban az esetben, ha a biztosító által kért dokumentumo-kat felhívás ellenére sem, vagy hiányosan nyújtják be, a biz-tosító a szolgáltatási igényt a rendelkezésre álló dokumen-tumok alapján bírálja el, illetve a szolgáltatási igényt eluta-síthatja"

Nem vagyok otthon orvosi témában, de az MRI vizsgálat szerintem nem kapcsolódik egy szalagsérüléshez.De aztán lehet....
A panaszban lenyilatkoznám természetesen hogy nem volt ilyen vizsgálat ezért nem is tudod bemutatni ezt a felvételt.
A biztosítási esemény az egyéb dokumentumokból is ha megállapítható, akkor az MRI nélkül fizessék ki. Amikor én(más biztosítónál) adtam be a papírjaim szerintem volt az egyik bejelentő papíron olyasmi hogy felhatalmazom a biztosítót hogy közvetlenül kikérje korháztól az orvosi doksikat. Esetleg ezzel is meg lehet próbálkozni.
Te is mondjuk rákérdezhetsz a kórházban végső soron hogy minek van ilyen a papíron ha nem volt és hogy javítsák ki neked. Ha meg készült felvétel adják oda.

Ha a panaszra semmi hasznos válasz nem jön akkor talán Pénzügyi békéltető testülethez fordulnék első körben.

kaposznyak # 2021.03.23. 06:14

Üdvözlet.

Feleségemnek tavaly keresztszalag szakadása volt, amit megműtöttek.

Kórházból kikerülvén beadta az összes papirost a biztosítónak.

Azonban kiderült, hogy a dokumentumok alapján történt egy MRI vizsgálat (nem történt vagy kórházi adminisztratív hiba vagy TB "fejése" szándékosan).

Erről kérte a leletet a biztosító, amit nem tudunk bemutatni, mert nincs.

Erre hivatkozva elutasította kérelmet az Uniqua.

Mit lehetne tenni? A műtét, a kórházi napok, a táppénz mind igazolható és biztosítási eseménynek számít és jogosan várnánk el a kifizetésüket.

Panaszlevél elég? Ha igen, milyen jogszabályra lehet hivatkozni?

Köszönöm.